Dogrudur, seker hastaliginda, seker orani kanda arttikca vucuda hasar verir. seker kanda dolasirken buyuk bir molekul oldugu icin birde oran olarak normalden yuksek oldugu icin damarlarda ve organlarda asinma yapar. Ayni anda sekerin cokluguyla insulin yetersiz kalir ve sekeri vucudun hucrelerine tasiyip kullanmasini saglayamaz. seker hastaligi olduktan sonra seker bir zehir olur o insana. Onlem almak lazim her yasta. sirf yaslilarda olan birsey deil artik.
Her güzel şeyin zararlı olması durumuna bir başka kanıttır. Yerken her ne kadar suçluluk hissedilse de engellenemiyor. Ayrıca bağımlılık yaptığı gerçeği vardır. Eğer şekerli gıda tüketiyorsanız vücut daha fazlasını istiyor ve asla bir doygunluğa ulaşmıyor. Tatlı krizi denilen şey aslında bu doygunluğa ulaşamamak. Yani şeker yedikçe daha fazla yiyesi geliyor insanın ve kısır bir döngü oluşuyor. Eğer hayatınızdan şekeri bir süreliğine çıkarmayı başarırsanız(ben ancak 1 ay dayanabildim) aslında şekerli gıda ihtiyacı hissetmediğinizi farkediyorsunuz.
Bence suç tanrıda, yahu madem kahveyi yarattın bitter çikolatayı niye yaratıyorsun? Her kahve içtiğimde canımın bu mereti istemesi nedendir? Ne tür bir bağımlı oldum ben?