bugün

Ey ahali. Devletin elindeki şeker fabrikaları satıldı. Şimdi bu yapılan şekerler ya nişasta bazlı ya da ithal ise şimdi dini bir bayramı bu şekerlerle mi kutlanacaktır. Asıl şeker bayramı adına kızıp da neden şekerin kendisine sahip çıkılmaz?
toz şeker mi küp şeker mi.
aslı ramazan bayramı olan bayram.
laik, seküler ve Kemalist tayfaya göre şeker bayramı, orucunu tutan müslümanlara göre ise ramazan bayramı.
laikler için şeker bayramı, müslümanlar için ramazan bayramı kutlanılıyor denilmiş... bayramda bile ayrımcılık yapılır olmuş... ne acı!

din bezirgânı olmayan, dini siyasete alet etmeyen, dini yolsuzluğu perdeleme aracı olarak kullanmayan, kul ve yetim hakkı yemeyen, inanan, inanmayan, insanları insan olduğu için seven tüm insanların bayramını tekrar kutluyorum.

ayrıştırmadan, kutuplaşmadan, birbirimizi ötekileştirmeden daha nice bayramlara...
Kapıya gelip şeker isteyen çocuk neşesini, ikram edilen şekeri yemeyip evine götürüp ev ekonomisine katkı sağlayan koca yürekli ebeveynleri ,yeni gelinlerin pembik evlerinde bayram telaşesini sen ülkemizden eksik etme allahım. Aminnnn. iyi bayramlarrrr canım sözlük.
Nişasta bazlı şeker vs ithal şeker...
Hangisinden istersiniz çocuklar?
Amcalar şeker fabrikalarını sattı da.
diger özel günler gibi "ne gerek var sanki" dedigim bana acı veren bayramlardan biri
neyse sözlük bayramın kutlu olsun.
burhan çaçandan tüm,bayram yapamayan kader arkadaşlarıma gelsin bayramı.

https://youtu.be/Ctoq8sRmtFQ
Tüm sözlük camiasına kutlu olması dilenen bayram. Huzurla geçsin.
görsel

(ironi)
şeker bayramlarının pek bir anlamı kalmadı artık.
ben çocukken anneannemin köyüne ziyarete gittigimizde geçirdiğim, en küçük ben olduğum için diğer çocukların beni prenses seçip saçlarıma acem borularından taç yaptığı bir şeker bayramını hiç unutamam. gene acem borularından bir çardağın altındaki tahtımda oturmaktan sıkılıp diğer çocuklarla şeker toplamaya gitmiştik. hayatımda ilk ve son kez. döndüğümde şekerleri ve tacımı heyecanla anneanneme göstermeye koşmuştum. o da keyifle gülmüştü. şeker bayramının en büyük katma değeri ne zaman acem borusu görsem anneannemi görmüş gibi olmam.

bayramın geçirdiği dönüşüm, artık şeker bayramı demenin bile neredeyse suç olması, hiçbir çocuğun bu bayramdan benim çocukken aldığım gibi zevk almamasını da garantiledi.
bu artık başta çocukların yeni giysileriyle şeker toplayıp eğlendiği bayram değil bir ay boyunca açım diye terör estirip oruç tutar gibi yapanların bayramı.
gene de kutlayan herkesin şeker bayramı kutlu olsun.
benim çocukluğumda şeker bayramı ifadesini çocuklar, ramazan bayramı ifadesini büyükler kullanır denirdi. siyaset öyle bir pislik ki bulaştığı herşeyin renklerini solduruyor, ruhunu öldürüyor. sanatı, sporu, mizahı hepsi bundan nasibini alıyor. toplum o kadar kutuplaştırıldı birbirine o kadar düşmanlaştırıldı ki artık şeker bayramı ifadesi demokratların, ramazan bayramı ifadesi muhafazakarlarınmış gibi lanse ediliyor.
Lan oğlum hem oruç tutmazsınız hem tatilinde keyif çatarsınız sesimiz çıkmaz ama adıyla oynamayın bayramın. Burası kırmızı çizgi, burası çokomelli. Burdan çıkış yok!
Eskisi gibi kapı kapı dolaşıp şeker toplamadığımızdan beni pek sarmamış bayramdır.

Milletin verdiği şekerlere güvenirsin ama bir de. Adam belki içine tükürüp geri sardı paketine.
ramazan bayramı demek zoruna giden birileri tarafından uydurulduğunu düşündüğüm saçma yakıştırma. ne alakası var şeker bayramı demenin. mübarek ramazan ayının bitiminde müslümanların bayram yapması istenmiş üç gün bayram hediye edilmiş. bu bayramın adına da ramazan bayramı denmiş. çok eskiden şeker mi vardı allah aşkına?
şeker alabilenler için kutlanılan bayramdır. kilosu kaç lira haberiniz var mı ?
adam şeker değil ramazan bayramı demiş ona buna çomar diyen tahammülsüz gerçek çomarlar linç ediyor.

şeker bayramı diye bir şey yoktur bayram uydurmayın bu bayramın adı ramazan bayramı'dır.
bu bayram orucumuzu tuttuk, bu sene de ramazan ayını gördük anlamında "şükür" bayramıdır.
Şükür” ve “şeker” kelimeleri eski harflerle aynı şekilde yani “şın-kef-rı” ile yazılırlar. Metinde geçen kelimenin “şükür” mü yoksa “şeker” mi olduğu sözün gelişinden anlaşılır ve kelime cümlede hangi mânâya geliyorsa öyle okunur.
hadislerden öğrendiğimiz kadarıyla hz muhammed de bayram namazına gitmeden önce tek sayıda olmak üzere hurma yermiş şükürden önce ağzı sekerlensin diye.
şimde sen ister ramazan de ister şeker de ıster şükür de ister fıtr de isimlere takılma manayı hisset, özü anla, kafanı kullan.
yarın kutlanacak evet.
Şeker bayramınızı tebrik ederim. Yarın kahvelerinizin yanında likörünüzü unutmayın.
Amaaaan 1,5 senedir her günüm aynı benim. Yarının bugünden, bugünün dünden bir farkı yok benim için. O yüzden dolayı kimsenin bayramını kutlamak istemiyorum ama yine de adet yerini bulsun iyi bayramlar.
Ramazan Bayramı diyeceksiniz Kemalist kardeşlerim.
Şekerini veren çıksın kasıyor.

Şeker ne lan enteller.
aptalca bir pandemi hikayesi nedeniyle bu yıl da türkiye'de kutlanması yasaklanan bayram. pandemitler ve yasakçılar hariç herkesin bayramı kutlu olsun.
Herkese iyi bayramlar.