türkiye'nin yüzde doksanını kapsayan özentiliktir. adam diyor ki 'fener bank asya'ya düşse bile tutarım'. pis herif bank asya da şehirinin takımı var meraklıysan tutsana.
istediği takımı tutmaya hakkı olan insandır. dünyada fc barcelona' yı seven, hiçbir maçını kaçırmayan çok kişi var örneğin... hepsi de özenti midir? sadece futboldan keyif almakta, kendini bazı renklere daha yakın hissetmektedir. ' herkes memleketinin takımını tutmak zorundadır ' diye bir kural da yoktur, olamaz da.
not: örneğin ben eskişehirliyim ama galatasaray' a duyduğum yakınlığı eskişehirspor' a duymuyorum. bu da gayet doğal bir durum...
Şehir olayı farklı olan özentidir. Örneğin doğduğum yer değil doyduğum yer derse ve bu kişi babasının işi sebebiyle 6 farklı şehirde yaşamışsa yanar döner olması gerekendir.
3-2 kaybettiğimiz fenerbahçe maçının ardından bırakılan şehrimin takımı.bırakma nedenim kendi kalemize 2 tane kafa golü atmamız.şikenin allahı vardı orda.
aileden gelen bir özelliktir, bizde baba ne yaparsa onu yapmak vardır. hangi takımı tutarsa o takım tutulur, hangi siyasi partiye oy veriliyorsa desteklenir. farklı görüşlere sahip bir çocuk olamaz mı elbette çokça var biri de benim. (takım konusunda)
bir diğer sebep ise, türkiye de çoğu futbol kulübünün geçmişi eskilere dayanmaz. trabzonspor bile 40 yaşındadır. ileride değişmesini umduğum bu alışkanlıkla futbol local(yerel) olarak da büyük rekabetlere sahne olacaktır.
altay-göztepe balıkesirspor-bandırmaspor vs.
hiç anlamadığım bi durumdur. bide bunların doğuştan filan takımlı tabirleri vardır ki dalga geçilmeye değer. x takım aşkı ne ya, onun için yırtınmak vs nedir? anlayamazsın derler ama genelde, neyini anlıcam yahu tam saçmalık. memleketinin takımını destekleyenlere saygım sonsuzdur. örneğin trabzonlular, helal olsun size...
sadece türkiye'de görülen özentiliktir. dünyanın hiç bir yerinde bizdeki kadar futbol nankörlüğü yapan özenti tip yoktur. ve böyle insanlardan çok pis nefret ederim.
(bkz: tamam sakinim dostlar)