trafik kazalarında karşı tarafın hasarını "zorunlu trafik sigortası" karşılamaktadır, buradan anlaşılacağı üzere "zorunlu" sıfattaki trafik sigortasını yaptırmamış şehit askerimiz, bu sebeple de kaza yargıya taşınmış, ve hak ettiği ceza kendisine verilmiş.
parasını talep eden kişinin burada hiç bir kabahati yok, yüksek mebladaki alacağını avukatı üzerinden talep etmesi çok normal, sonuçta suçsuz olarak uğradığı bir maddi kayıp var, bunun telafi edilmesi gerekiyor.
burada devletin el atıp, tüm borcunu kapatması gerekirdi, ancak daha önce de görüldüğü üzere, şehit olan kişinin yalnızca siyasette değeri var, gerçekte pek de önemli görülmüyor bir kaç kişinin ülke uğruna ölmüş olması.
sonuçta bir kaç memed öldü diye meclis açılamaz, değil mi?
Cok uzucu bir durum, avukat ve sahsi suclamak yerine biraz mantikli dusunebilsek keske, avukat kafasindan bu parayi istemiyor, tck ya gore bu para yasal yollardan talep ediliyor, yapan a degil, yaptiran a bakacaksiniz.
Ölen kişinin borçları yakınları tarafından ödenir. Bu islami ve hukuki bir kural. Ama şehitlik konusunda daha esnek davranılmalı diye düşünüyorum. Arabası hasar görmüş biri var. Yani ortada bir mağduriyet var ve bu giderilmeli ancak zannediyorum ki devletin bu yükü şehit ailenin sırtından alması mümkün. Böylece iki taraf da mağdur edilmez.
hepimiz şehitlere karşı duygusalız doğrudur ama hukukta duygusallığa yer yoktur. kimin kimde hakkı varsa ödenmesi gerekir. öyle avukata küfretmeler alacağını isteyene küfretmeler yanlıştır. Alıcaklı alacağını almak istiyorsa onu almalı. Eğer şehidi olan ailenin durumu yoksa burda devlet bu olaya sahip çıkmalıydı. Zaten dinen de durum böyledir. Kişi mezara girmeden borcu ödenmeli yada biri borcu üstüne almalı yoksa mezarında kişi kul hakkıyla mezarında rahat edemez.