ülkemizin 81 ili var ve hepsinin kendine özgü özellikleri.
bazıları dünya kültür mirası kabul edilen değerlere sahip çok farklı iller.
bu özelliklerin korunması gerekiyor. modernleşme evet, ama bunun o şehrin kendine has doğal dokusunu ve özelliklerini bozmadan yapmak gerekiyor.
gelişmiş şehir olmak bu çünkü.
her şehir için farklı farklıdır. içinde yaşayan insanların paylaştıkları kültür birikimidir. mutfağından tutun, sokaktaki giyinme tarzı bile diğer şehirlere göre farklılık gösterebilir.
misal gaziantep. fıstığın yaşandığı şehirdir. kahvaltı, öğlen yemeği, akşam yemeği ve ara öğünlerde, sofrada her daim fıstık bulabilirsiniz. kahvaltıda katmerle, öğlen yemeğinden sonra baklavayla, akşam ise fıstıklı kebabı ve türevleri ile bunu yaşamak mümkündür. ayrıca 7/24 kebap yiyebileceğiniz ve kimsenin size garip gözle bakmayacağı güzide şehirlerimizdendir. burada belirli bir süre konaklamayı göze aldıysanız, kilo almayı da kabul etmiş olmanız gerekir. zira bu lezzetlerden uzak durmak imkansızdır.
trabzon : hamsisi ve tereyağıyla ve ve ve kuymağıyla ünlü şehir. *
istanbul : bünyesinde en çok trabzon göçmeni barındıran iki kıtayı birleştiren mucize şehir.
samsun += emekliler şehridir. iş olanakları yok denecek kadar az olmakla beraber, sektörlerin çoğu burada ölüdür. parası olan için yaşanacak güzide, güzel bir şehir olması en büyük özelliği.
iskenderun:güzel bir sahilimiz vardır ama bu pek özellik sayılmaz Türkiyenin 4/3'ü deniz. En güzel özlliğimiz bu şehirde insanlığın, hoş görünün, misafir perverliğin kısacası samimiyetin çok içten olması. Umarız birgün herkesin yolu buralara da düşer.