mardin-ankara arasi otobus ile gitmis biri olarak 1-4 arasi diyebilecegim koltuklardir zira onlerinde koltuk yoktur onu aciktir ve tam onunuzdeki masamsi cikinti uyumak icin birebirdir. birde servis sizden baslar. tek sorun migdeniz bulaniyorsa en kotu yerlerdir on koltuklar.
orta kapıdan sonraki 3. sıra, sağ, cam kenarı. yol tabelalarını görmem ama aynı zamanda da zırt pırt gelip bişeyler yapan muavinden uzak olmam lazım. genelde 38 numaradır.
eskiden tekerleğin üstüne denk gelmeyen koltuktu. şimdiki otobüslerde sarsıntı problemi yok en azından eskisi kadar. ama şoförün 2 veya 3 koltuk arkası ile, arkaya yakın orta koltuklar genelde iyidir.
günümüzde gerçekleşen otobüs kazalarında ölmemek için en uygun koltuk, muhtemelen otobüsün orta sıralarında, koridor kenarı ve emniyet kemeri çalışan koltuktur. en güvenli koltuk = en iyi koltuk.
kesinlikle en ön ve tekli koltuklardır.. 5 lira fazla verilip tekli koltuk seçilmeli, yol boyunca soru soran teyzeler, horlayan amcalar ve sürekli ikramda bulunan host ile iletişim kulaklık ve yüksek müzik aracılığı ile kesilmelidir..
orta kapinin hemen onundeki koltuk diger koltuklara gore daha az yatma ozelligine sahip olabilir. bazi otobus firmalari orta kapinin hemen onundeki koltugu az yatirilabilir yapiyorlar orta kapidan gecisi engellememek icin. bu da konforunuzu olumsuz yönde etkileyebilir.
muavin koltuğu (iki kere gittim (muavin değilim) ).
ister okul sırasında yatar gibi yatıp uyursunuz.
ister ayaklarınızı göğse uzatırsınız.
Yolu da rahatlıkla izleyebilirsiniz.
Çok keyflidir çok.
Kapılara yakın olan koltuklarda kışın yolcu inip binerken soğuk gelir ve otogarlarda sigara içenlerden duman gelir. en ön tehlikelidir. orta kısımlar çok tercih edildiğinden karaborsadır. En arka sıra ise pek talibi olmadığından rahattır üstelik geyik muhabbeti orada döner.
yıllarca otogarda çalışmış olmanın verdiği tecrübe ile sabittir ki uzun boylu arkadaşlar için en arka sıradaki koltuklardır. yanınızın boş olma ihtimali yüksektir ve en geniş koltuk arası mesafe en arka koltuklardadır.