şehir milliyetçiliği

entry36 galeri0
    1.
  1. en sikindirik milliyetçilik türüdür. bu ancuk ağızlılar sanki o şehri fethetmiş gibi övünüp dururlar. övünülecek bir şeyin yok mu lan bu hayatta? siktir git onunla övün.
    6 ...
  2. 2.
  3. olmayan bir tabirdir. şehir milliyetçiliği ne amk. aşırı memleket sevgisi falan dense yine anlaşılır. ayrıca ne saçma bir şeydir ki insan , geldiği yeri tabiki de övecek. farklarını belirtecek.

    not: tabi her şeyin fazlası zarar.
    1 ...
  4. 3.
  5. genelde izmirlilerin yaptığı/yapmaya çalıştığı milliyetçilik türüdür. bir üst versiyonu bölge milliyetçiliğidir.
    4 ...
  6. 4.
  7. Bir Gaziantepli olarak fazlasıyla yaptığım, yaşadığım milliyetçiliktir. Neticede bu bir aidiyet meselesidir ve bunu anlayamayanlar ya da bu zevki tadamayanlar şehirlerini sevenlerle kendilerince dalga geçtiğini sanarak teselli olurlar.
    Peşin not: bunu yaparken bazı andavallar gibi körü körüne övmem, sevmem.
    0 ...
  8. 5.
  9. insanın kendi şehrinden kendi bölgesinden olan insanları diğerlerinden daha çok sevmesiyle ortaya çıkan durum. (bkz: hemşehri)
    0 ...
  10. 6.
  11. 7.
  12. Eskişehir' de had safhada olan yerel milliyetçiliktir.
    2 ...
  13. 7.
  14. Yerel milliyetçilik bursa'da en fazladir. Bunu bursaspor taraftarı üzerinden rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz.
    1 ...
  15. 8.
  16. şehrin kendi kendini yönetmesidir.
    0 ...
  17. 9.
  18. çok mantıksızdır. genelde uzunca bir süre kendi memleketinden başka yeri görmeyip sonradan istanbul, ankara, izmir gibi kozmopolit şehirlere göç etmek zorunda kalan insanlarda görülür.

    bundan daha saçması da kurum ve marka milliyetçiliğidir. odtülü, bilkentli, mülkiyeli vs gibi kimlikler edinmek, bu okulları türkiyenin en iyisi ilan edip, geri kalanları sikindirik okullar olarak göstermeye çalışmak, kendisi o okulda bilmem kaç tane dersten kalmış, bilmem kaç tane dersi de en düşük notlarla hocaya yalvara yakara geçmişken başka okulların öğrencilerine laf atmak; bu hastalığın en belirgin etkileridir.
    1 ...
  19. 10.
  20. biz, bilmem nereliyiz gardaş şeklinde bir cümleyle başlayan saçma demagojidir.

    ayrıca; bir çankırılının asla yapamayacağı için üzülmemesi gereken milliyetçiliktir.
    1 ...
  21. 11.
  22. şehrini yani evini sahiplenmektir onu sevmektir onla övünmektir şehrinin takımını tutmaktır.
    0 ...
  23. 11.
  24. mikro milliyetçilikten makro milliyetçiliğe atılan bir adımdır.
    0 ...
  25. 12.
  26. 13.
  27. dilimize feci halde yerleşmiş saçma, yanlış kavram. yanlışlığının ne olduğunu belirmesi açısından, bu hesapla diyebiliriz ki: erkek feministliği.
    0 ...
  28. 12.
  29. izmirliyim diye övünenleri de biliriz hayatlarında ksk, göztepe, altay, buca maçlarından çok istanbul üçlüsüne taparlar. e ne oldu senin izmir sevgin?
    0 ...
  30. 13.
  31. 14.
  32. şakalaşmaları hoş olsa da aşırısı bıkkınlık verir can sıkar. Bazı anadolu şehirlerinde istanbul takımı(!) taraftarlarına düşmanlık edilmesi gibi.
    0 ...
  33. 15.
  34. adana zirvesidir. bilen bilir dışarıdaki adanalıyı. kaldırım taşlarına kadar kıyasa giderler.
    1 ...
  35. 16.
  36. memleketi adana olan için milliyetçilikte nirvana yapma şansı bile bulunur.
    6 ...
  37. 17.
  38. Kalmış mıdır böyle birşey bilmiyorum.
    En genel tabirle, şehir kimliği üzerinden şekillenen aidiyet şekli dersek, yerinde olur diye düşünüyorum.
    Lakin herseyin ve herkesin her yerde oldugu küresel çağda böyle bir aidiyet türünden bahsetmek ne denli anlamlı olur, bilemiyorum.

    Yaşadığım şehre şöyle bir bakıyorum da, iranliların alışveriş yapıp caddeleri ve otelleri işgal ettiği, afgan azeri ve pakistanlıların mülteci olarak kaldığı, suriyelilerin dilencilik yaptığı, başka şehirlerden ve hikayelerden gelme on binlerce öğrenci ve çalışanın şehir ortamına aktığı ve en nihayetinde hakkarililerin koloniye çevirdiği bu şehrin otantizminden bahsedilebilir mi? Yerli halkın tamamına yakını da başka sehirlere göç etmiş haldeyken...

    Kendi hayatıma baktığım vakit de aynı şeyleri görüyorum.

    Küreselleşmeyi izah ederken kullanılan çok çarpıcı bir örnek vardır. Bu örneğe göre en basitinden yaşadığınız evin beyaz eşyası almanların, elektronik edevat japonların, binilen aracın üreticisi ise amerikan ya da fransız vs. Bundan daha çarpıcı olanı ise dünyanın farklı farklı cografyalarinda üretilip de evinizde biraraya gelen bu dehşet mobilizasyonu oldukça doğal bir durum olarak algılamamız...

    Müzik çalarında altı yedi dilden şarkı bulunan insanların çağında şehir milliyetçiliği fanteziden ibaret duruyor.

    Yeni yüzyılda, ulus devlet modeli dahi tartışma konusuyken, şehirlere olmadık anlamlar yüklemenin pek bir anlamı yok.
    0 ...
  39. 18.
  40. 11.yy'den bu yana sürekli göç halinde olan türk toplumunda olması gereken en son şey. adam tokatlı gelmiş izmirin güzelliklerinden bahsedip ona buna kin kusuyor.
    0 ...
  41. 19.
  42. trabzon'da çok fazla görülen milliyetçiliktir. adamlara her yer trabzon düşünsenize, çıldırmışlar.
    0 ...
  43. 20.
  44. Bende fazlasıyla olan milliyetçilik. Mümkün olduğunca kendi şehrimde üretilen ürünleri alırım. Diğer şehirlerde üretilen ürünleri alınca sanki yabancı mal alıyormuşum da yerli malı kullanmıyor muşum gibi gelir.
    0 ...
  45. 21.
  46. En fazla malatyalılar yapar. Kendimden ve bütün yakinlarimdan bilirim. Bize her yer trabzonlular falan geçsin. Valla bir malatyalı için dünya , malatya ve diğer herseydir.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük