şebinkarahisar meryem ana manastırı

entry2 galeri0
    1.
  1. Manastır, Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde bulunmaktadır. Kayadibi Köyü'mde bulunan manastır 4 katlıdır. 4. katı ayin yeridir. Türkiye'deki ikinci oyma manastır olma özelliğini taşır. Manastır şuan restore aşamasındadır. Manastırın yolu tamamlanmış olup, iç kısmının 2-3 yıl içerisinde biteceği planlanmaktadır. işte o köy benim köyümdür ulaaaaaaaaaa. Turizm yönünden Şebinkarahisar'a yılda 50.000 turist geleceği belirtilmiştir.
    1 ...
  2. 2.
  3. --spoiler--

    giresun’un şebinkarahisar ilçesi'nde bulunan meryem ana manastırı’nın, restorasyon çalışmasının bu yıl içinde tamamlanarak turizme açılması hedefleniyor.
    ilçenin kayadibi köyü yakınında bulunan ve türkiye’nin kaya içine yapılan ikinci büyük manastırı olan meryem ana manastırı’nın restorasyon çalışmalarının 2006 yılında başladığını kaydeden giresun il kültür ve turizm müdür yardımcısı hüseyin günaydın, "manastır, proje çalışmasından 3 yıl sonra bu duruma geldi. geçtiğimiz günlerde de geçici kabulü yapıldı. çalışmaları kısa sürede tamamlayıp inanç turizmine açmayı hedefliyoruz" dedi.

    giresun müze müdürü hulusi güleç de meryem ana manastırı’nın m.s. 2. yüzyıl'dan itibaren kullanıldığını düşündüklerini belirterek, şunları söyledi:

    "roma döneminde hristiyanlık 200 yıl boyunca yasaklanmış. yasaklanan süre içerisinde hristiyan din adamları kuytu köşelerde, buradaki manastır gibi kayalıklar içerisindeki alanlara çekilmiş, kendilerine göre ibadethane yapıp hristiyanlık dinini yürütmeye çalışmışlar. 2006 yılında restorasyon için proje çalışması başlattık, 2011 yılında da burada kazı yaparak arkeolojisini çözmeye çalıştık. arkeolojik kazı sonucunda ihalesi yapıldı ve 2012-2013 yıllarında ihale devam etti. 2014 yılında ihale ve restorasyon kısmı tamamlanacak. manastır 4 kademeden yapılmış. ilk kademede sosyal ihtiyaçların görüldüğü banyo, tuvalet kısımları var. hemen onun üzerinde mutfak ve öğrencilerin yemek yediği alanlar var. bir üst kısımda ise dershaneler, öğrencilerin ve din adamlarının kaldığı yatakhaneler bulunuyor. en üst kademede ise ibadetin yapıldığı kilise bulunuyor. restorasyon da bu şekli ile orijinal yapısına uygun olarak yapılıyor. ayrıca manastıra çıkamayanlar için kayalıkların dibinde bir de şapel bulunuyor. 2014 yılında buranın restorasyonunu bitirerek turizme açmayı düşünüyoruz."

    Kaynak: DHA

    --spoiler--
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük