şakirtlerin ensest ilişki gerçeği

entry7 galeri0
    1.
  1. ak gençliğin ve dolayısı ile şakirtlerin yabancıya gitmesin düşüncesi ile hala kızı teyze oğlu amca kızı gibi kişilerle aile içi gangbang yapmalarından dolayı oluşan gerçek. yıllardır süregelen bu olay neden ülkenin yarısının engelli olduğunun göstergesidir.
    3 ...
  2. 2.
  3. olmayan gerçektir. gerçek değil iftiradır. hala kızı amcaoğlu vs gibi akrabalara nikah düşmektedir ve evlenilmesinde dinen sakınca yoktur. Allah'ın helal kıldığı bir şeyi kötü göstermek veya haram olarak lanse etmek insanı dinden çıkarır.
    7 ...
  4. 3.
  5. sadece hayvan oğlu hayvanlar tarafından görülebilen gerçektir. hayvanlarda ensest normal olduğu için, kendi gibi görürler her şeyi.
    2 ...
  6. 4.
  7. hepimiz kardeşsek kaçınılmaz son amk.
    0 ...
  8. 5.
  9. söylediği zaman şakirtleri kızdıran ilişkidir.

    kızdırmayın ulan şu totoşları.
    0 ...
  10. 6.
  11. hayvanların ve oğullarının içinde bulunduğu durumdur.
    oysa hala kızına, teyze kızına, amca kızına nikah düşmektedir.
    Allah helal kılmıştır.
    2 ...
  12. 7.
  13. --spoiler--

    Rabbimiz Kuran-ı Kerim’de şöyle buyurmaktadır:

    “Analarınız, kızlarınız, kızkardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, kardeş kızları, kızkardeş kızları, sizi emziren analarınız, süt bacılarınız, eşlerinizin anaları, kendileriyle birleştiğiniz eşlerinizden olup evlerinizde bulunan üvey kızlarınız size haram kılındı. Eğer onlarla (nikâhlanıp da) henüz birleşmemişseniz kızlarını almanızda size bir mahzur yoktur. Kendi sulbünüzden olan oğullarınızın eşleri ve iki kız kardeşi birden almak da size haram kılındı; ancak geçen geçmiştir. Allah çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir. (Savaş esiri olarak) sahip olduğunuz cariyeler müstesna, evli kadınlar da size haram kılındı. Allah\'ın size emri budur. Bunlardan başkasını, namuslu olmak ve zina etmemek üzere mallarınızla (mehirlerini vererek) istemeniz size helâl kılındı…”1

    Dinimiz yakın akrabalar arasında bir evliliği kesin bir şekilde yasaklamıştır. ister kan veya süt bağıyla olsun, bir kimse anne-babasının annesi, annesi, kızı, kız kardeşi, teyzesi, halası, kardeşlerinin kız çocukları (yiğen), kayınvalidesi ile evlenemez.

    Fakat bunlara nispetle uzak akraba kabul edilen dayı, amca, hala, teyze çocukları arasında bir nikâh caizdir. Nitekim Hz.Peygamber (S.A.V.) Efendimiz kızı Fatıma’yı, yiğeni Hz.Ali ile evlendirmiş, kendisi de halasının kızı Hz.Zeynep Validemizle evlenmişlerdir.

    Evlilik gelenekleri her toplumda ve her zamanda değişiklik göstermektedir. Kimi toplumlarda akraba evliliğini bırakın, aynı köyden evlenmek bile çok ayıp kabul edilmiş, yasaklanmıştır. Bazı toplumlarda da ilk örneğin tam tersi olarak akraba evliliği dışında bir evlilik gerçekleştirilmemektedir.

    işte dinimiz her meselede olduğu gibi orta yolu bizlere göstermektedir. Evlenmeleri caiz olan akrabalar arasında bir evlilik teşvik babında olmayıp mubahlık anlamındadır. Nüfusun az olduğu küçük ve dışarıya kapalı toplumlarda akraba evliliğinin yasak olmasının sonuçlarını bir düşünelim: Evlenemeyen ne kadar çok erkek-kız olacaktır.

    Çocukların sakat, özürlü doğmalarına neden akraba evliliği değil, kan uyuşmazlığı, genetik rahatsızlıklar gibi hastalıklardır. Eğer anne-babanın birinde veya her ikisinde bir hastalık söz konusu ise, bu hastalığın doğan çocukta görünmesi yüksek ihtimaldir.

    Yani burada önemli olan akraba olup olmamak değil, hastalık-rahatsızlık taşıyıp taşımamaktır. Akraba olmayıp da çocukları sakat doğan bir sürü insanımız vardır. Akraba olup da çocukları herhangi bir rahatsızlık taşımayan yine çok sayıda insanımız vardır.

    Haberlere konu olmuş bir köyümüz bu gerçeği en güzel şekilde ortaya koymaktadır. Sivas’ın bir köyünde akraba evliliği geleneği vardır ve tüm köy akrabadır. Hiçbir sakat doğum gerçekleşmemiştir. Sadece bir sakat doğum gerçekleşmiş, bu da köy dışından bir kızla evlenen gencin çocuğudur.

    Her insanda 23 çift kromozom vardır. Her bir çift kromozomun bir tanesi anneden, diğeri babadan gelmektedir. Kromozomlar, kalıtımımızla ilgili olan DNA’yı içerir. DNA’nın fonksiyonel ürün kodlayan bölümlerine ise Gen denir.

    Her bir kromozomda binlerce gen vardır. Her gen, kromozom üzerinde özel bir yere sahiptir. Genler bir kuşaktan diğerine aktarılan kalıtsal birimlerdir. Bazı hastalıkların ortaya çıkmasında sadece anneden veya babadan bozuk gen aktarılması yeterliyken, bazı hastalıklarda hem anneden hem de babadan bozuk olan genin alınması sonucu hastalık ortaya çıkar.

    Akraba evliliklerinde, hem annenin hem babanın ayni bozuk geni taşıma ihtimali, akraba evliliği yapmayan diğer kişilere oranla daha yüksek görülebildiği için, çocuğun da hasta dogma ihtimali daha yüksek olabilmektedir.

    Görüldüğü üzere burada yapılması gereken akraba evliliğini yasaklamak olmayıp tedbiri baştan almaktır. Evlenecek çiftler akraba olsun veya olmasın tıbbi muayenelerini mutlaka yapmalı, genetik ve diğer bir takın rahatsızlıkların olup olmadığı tespit edilmelidir. Herhangi bir bulguya rastlanılmazsa, kişiler kendi durumlarını her açıdan değerlendirerek bir karara varmalıdır.

    Çünkü akraba evliliğinin faydaları olduğu gibi tam tersine zararları da söz konusu olabilmektedir. Özellikle aynı evde adeta kardeş gibi yetişen mesela amca çocuklarının evlenmesi sonucu, çiftler arasında cinsel yakınlaşmanın gerçekleşmesi problemli olabilmektedir. Bunun dışında evlilikte yaşanacak olası kavga ve çekişmeler, akrabalar arası husumete ve sıla-i rahmin kesilmesine neden olabilmektedir.

    Diğer taraftan akraba evliliğinin sakat doğumlara yol açtığını tüm gücüyle vurgulayan günümüz tıp biliminin sütkardeş evliliğine yorum yapmaması düşündürücüdür. Oysa sakat doğumlar konusunda sütkardeşliği daha etkin bir rol oynamaktadır. Demek ki islamın akraba evliliğine cevaz verip sütkardeş evliliğine yasak getirmesi bilimin tarafsızlığı ilkesini etkiliyebilmektedir.

    Bu açıdan bakılacak olursa, akraba evliliklerinin sakat doğumlara yol açma nedeni çiftlerin birbirlerine karşı isteklerinin zayıf olmasından kaynaklanabilir. Bu nedenle Hz.Peygamber (S.A.V.) Efendimiz, cinsel ilişkide aceleci olmayıp birleşmeden önce tarafların birbirine karşı isteklerini arttırıcı önsevişme olarak da tabir edilen bir takım münasebetlerin geliştirilmesini tavsiye etmişlerdir. Bu tavsiye göz önüne alındığında, mesela evlenen amca çocuklarının bu akrabalıktan dolayı aralarında güçlü bir cinsel istek ve haz duymaları zor olabilir. Sonuçta evliliğin devamında ve çocukların sağlam ve gürbüz oluşunda karı-kocanın birbirini içten sevmesinin ve birbirlerine karşı çok canlı ve kuvvetli cinsel arzu duymalarının çok büyük etkisi vardır. ilişki ne kadar içten ve her iki tarafı tatmin edici olursa, çocuk da o kadar gürbüz, düzgün ve zeki olur. Çünkü tohumun atılma şartları son derece önemlidir.

    Yine bu bakış açısıyla diğer bir neden olarak da, akrabalar arasında süt emme geleneğinin kuvvetli olması gösterilebilir. Ne yazık ki süt emme meselesinin iyi bilinmemesi ve önemsenmemesi sonucu aslında aralarında süt bağı bulunan böyle akrabalar birbiriyle evlenebilmektedir.

    Netice olarak amca çocukları gibi akraba evliliği dinimizce caizdir. Kul, her işinde olduğu gibi sebepler dairesinde tedbirini alıp Rabbine tevekkül etmelidir. Bunun için akraba olsun veya olmasın evlenecek çiftler mutlaka tıbbi muayeneden geçip genetik ve diğer bazı rahatsızlıkların varlığını tespit etmelidirler.

    Herkes getirisi ve götürüsü ile bu meseleyi kendi açısından ele almalıdır. Toplumsal bağların güçlenmesi, sosyal münasebetlerin artması adına akraba dışı evlilikler yapma tercih edilebileceği gibi, özel veya genel nedenlerden dolayı akraba evliliği de tercih edilebilir.

    dipnot

    (1) Nisa suresi: 23-24
    --spoiler--
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük