şakirtler müşrik midir sorunsalı

entry7 galeri0
    1.
  1. Müşrik: Allah'ın varlığını kabul etmekle beraber ibadetleri de Allah ile beraber bir başkasına yapan yada Allah'tan başkasına yapan kimsedir.

    Güncel konuşursak kimi şakirtler rte'ye dokunmanın ibadet olduğunu ifade etmektedirler ki müşrik tanımına tamamen uyan davranışlardan biridir. Aynı şekilde peşinden gittikleri adamların hiçbir şeylerini eleştirmemeleri, koşulsuz itaate yönelmeleri tevhid inancına terstir. Bu şekilde düşünmeyen şakirtler varsa onlar da zaten bu güruhtan yakın zamanda ayrılacaklardır.



    --spoiler--

    Göklerin ve yerin Rabbi kimdir? diye sor onlara. Ve de ki, “Allah'tır.” Ve yine de ki: “Peki öyleyse niçin Allah'ı bırakıp, kendileri için bile, ne bir yarar sağlayabilecek ve ne de bir zararı giderebilecek güçte olmayan şeyleri, kendinize koruyucular, kayırıcılar olarak görüyorsunuz?” Sor onlara, hiç kör olan kimseyle gören kimse bir olur mu? Yahut kopkoyu karanlıkla aydınlık bir tutulabilir mi? Yoksa Allah'a O'nun yarattığı gibi yaratan ortaklar mı buldular da, ikisinin yaratması birbirine benzer göründü. De ki: Herşeyin yaratıcısı Allah'tır. O tektir ve herşeye, herkese üstün gelen ve tüm varlıklar üzerinde tek otorite sahibi olandır.
    --spoiler--
    2 ...
  2. 2.
  3. cahiller aklına her estiğini söyler mi? sorunsalı ile benzerlik göstermesidir.

    bunu illa akp ye oy verenlere, şakirtlere laf etmek için yapanların vebal altında kalmaları( gerçi umrunda değildir) kaçınılmazdır.

    allaha ortak koşanlara müşrik denir. ibadet sadece allah için yapılır. net olarak budur.

    bir kimseye müşrik demek için, gözle görmek, kulakla duymak gerekir. öyle bir şey dahi olsa bütün bir grubu zan altında bırakmak ise, sadece şeytana hizmettir.
    4 ...
  4. 3.
  5. 4.
  6. 5.
  7. çıkar için yanlışları görmezden gelip, örtülü makyajla yandaş olanların karşı çıkacağı tespit.

    yok yok uzun uzadıya görebilenlerin gördüğü, görmek istemeyenlerin asla görmediği gerçekleri yazarak nafile yere yorulmayacağım.
    0 ...
  8. 6.
  9. 7.
© 2025 uludağ sözlük