göte giren şemsiyenin zevk çığlığıdır. son yıllarda milletçe bu çığlığı atıyoruz. bu entryi girdiğim için şu an titriyorum, şu an o kadar da geç değil silebilirim, kimse görmez, ama ne diyeyim Allah' ın bildiğini kuldan saklamak olmaz. Haydi şakirt! ohh!
başlıklarda entry ile cevap veremedikleri durumlarda * kıl oldukları yazarın nick altına sıvamak gibi ayırıcı bir özellikleri vardır, özel mesaj ile tahrik edip küfür yiyincede ağlarlar efendim, üzülüyorum bunlara.
esas anlamı şuradan gelir: teee osmanlı döneminde devlete memur alınacağı zaman ufaktan yetiştirilirmiş çocuklar. işte bu altyapı benzeri sistemdeki çocuklara şakirt diyorlarmış. günümüzde cemaatçi tayfaya diyorlar. cemaat demişken kişisel olarak bir sıkıntım vardır ki tip olarak tam bir cemaatçi tipe sahibim, sırf rahat diye kumaş pantolon giyerim; çevremdeki arkadaşlarım da şakirt misin olum der. hatta direkt suratıma şakirtsin lan sen diyen arkadaşlarım da vardır. nasıl temizlerim üzerimdeki şakirt imajını bilmiyorum. ulan emre belözoğlu' ndan adam olur da benden şakirt olmaz! neyse konu iyice dağıldı. şakirtlere sevgiler..
aşırı derecede sabit fikirli ve takıntılı insanlardır. 25 yaşında olanları bile 16-17 yaş olgunluğundadır. özgüven eksikliği, kendilerinden farklı insanların olduğu bir ortama girdiklerinde ne yapacaklarını ne söyleyeceklerini bilememe, aşırı asosyallik en belirgin özellikleridir.
bediüzzaman said nursinin 300 kadar şakirt* ile doğuda ruslara karşı vatan savunması yaparken, tamamına yakını şehit verdiğini, kendisinin de yaralı olarak ruslara esir düştüğünü, esaretten kaçıp, oradan viyanaya ve istanbula geçtiğini, istanbulda ingilizler hakkında yazdığı hutuvat ı sitte makalesi halkı galeyana getirdiği için, ingilizler tarafından ölü yada diri yakalama emri çıkarılınca, ankaraya meclise geldiğini, orada yaptığı konuşmaların ayakta alkışlandığını, mustafa kemal ile özel yaptığı toplantılardan sonra, bizzat mustafa kemal tarafından millet vekili olması istendiğini, oradan doğuya dönüp mücadelesine kaldığı yerden albay rütbesi ile devam ettiğini, vatanseverliğini hem canıyla, hem hayatıyla, hem yazdıkları ile ve tarihçe i hayatıyla ispat ettiğini, aynı zamanda bu mücadeleleri verirken 6000 sayfadan fazla eser yazdığını, bilmeyenler
ve sanırım bu eserlerini okumadan, onları yönlendirenlerin gazıyla, mevzuyu bilmeyenler tarafından, sürekli eleştirilen, hatta onun canını vermekten çekinmeyen şakirtlerinin savaştığı cephelere bugün turist olarak bile gidemeyecek olan kişilerce eleştirilen kişilere, kendince dalga geçmek isteyen, hakaret etmek isteyenlerce kullanılan, aslında onurlu bir kelimedir,
60 yıl öncesine kadar garip gelmeyen bir isim bu gün garip geliyorsa milletime, asıl burada vardır bir gariplik, yani bence,
2 yıl nur cemaatine bağlı okul'da eğitim görmüş birey olarak diyebilirim ki, ben hiç şakirt diye seslenen abi, hoca, müdür, müdür v. görmedim. şakirtlik nurculara has terim olmayıp kur'an-i kerim talebesi anlamına gelmektedir.