Herkesin yanlış bildiği bir kelamdır. Nur cemaati mensuplarının hangi manada kullandığını bilemem. Fakat kur'an talebesi manasına gelen bu kutsal kelamı müslümanım diyebilenlerin eleştirmesi ve alay konusu haline getirmesi yanlıştır. Bilinçsizce şeriat ile irticanın manalarını karıştırarak Şeriat'a dil uzatanlarla, şakirtliĞi cemaate õzgü bir terimmiş gibi görüp eleştiren müslimler hata yapmaktadır
dün fethullahçıların evine sohbete gittim, birbirlerine şakirtim diye seslendiklerini işittim. ilk başta yanlış duyduğum düşüncesi ile gülümsedim, sonra bir kaç defa daha oldu bu. demek ki dedim elemanın adı şakir, sonra sordum bu şakirt ne demek diye.
''üstadım biz aramızda kendimize böyle sesleniriz.''
ince bıyık,ince ses ikilisini bunyesinde barındıran fetocu gence denir.toplu halde yaşarlar.esnaftan hayırseverlerden beslenirler.sürü başı fetodur koyun misali gözu kapalı severler sürü başını.
Farsça' dan dilimize geçmiştir. Kelimenin kökü 'Şükr' kelimesinden gelir. Şakirt ise kendini allah'a adayan kişidir. Aynı zamanda eskiden medresede okuyan öğrenci anlamına da gelirdi. Fakat günümüzde Puşt , ibne vb. anlamlar taşır.
junkielere benzettiğim abiler diye bilinen çorapları kokan örgütün öğrencilerine taktığı isim.
genellikle ergenlikten önce gönderiliğiniz bu örgütte de uyuşmuş kişilikli insanların birbirine sesleniş biçimi.
ciddi anlamda psikoterapik yardıma ihtiyacı olan zavallı.
(not: ya da siktiret gitsin pezevengi) ... eksi oy kalabalığı üzerine eğlenen edit:
çok mu alındın peygamberin gülü?
çok mu acıdı maklubem?
uf mu oldun şakirtim?
"68'lere kadar insanlığın düşünce tarihini tavaf eden bir şakirttim. Düşünmüyordum, başkalarının neler düşündüğünü öğrenmeğe çalışıyordum. Uzun süren bir çıraklık..." (Jurnal, 9.8.1975) cemil meriç