çok havalı ve güzel bir savaş aletidir. star wars serisinde birden fazla rengi mevcuttur. jedilar genelde mavi rengini kullanıp hiçbir şekilde kırmızı rengini kullanmazlar. sithler ise kırmızı renk dışında ışın kılıcı kullanmazlar.
Bilim kurgu filmlerinin demirbaşıdır. Aslına bakacak olursanız yıldız savaşları serisi ile ilk kez bu fantezi ortaya sürülmüştür; ancak, o kadar tutmuştur ki uzay filmleri dendi mi akla gelen ilk üç şeyden biridir bu silah. Diğer ikisi ise, uzay gemisi ve uzaylıdır.
sinema sektöründe şimdiye kadar yaratılmış kurgu icatları arasında en sevdiğimdir. ne solucan deliği olayı ne görünmezlik. en yaratıcı fikir bu bence. düşünenin aklına rabbim zeval neyin vermesin. (bkz: george lucas)
not: lazer ışınını boşlukta kısıtlayacak bir yöntem henüz bulamadıklarından öyle sağı solu kesip biçme hayallerine hiç kapilmayın.
voltran'ın her bölümünde canavar robottan habire dayak-kötek yedikten ve seyirciye atraksiyon yaşattıktan sonra iki elinin arasından çıkarttığı ve sonra da canavar robotu fena halde yararak imha ettiği silahıdır.
önce ışığı öyle bir manüple edeceksin ki 1,5 metrede zırt diye duracak. durduğu yetmeyecek yavaşlayıp katı maddeler gibi tepki verecek. yetmeyecek, kesip biçecek... bunların da üstüne bunun kendi içinde güç kaynağı olacak.
he canım he! haa bak, plazmadan yapabilirsiniz ama onun adı da ışın kılıcı değil plazma kılıcı olur.
star wars serisindeki jedi ve sithlerin kullandıkları silahtır. kullanması ileri teknikler istemektedir.
jedilar yeşil mavi vs renklerde ışın kılıçları kullanırken sithler kırmızı renk kullanırlar. bunun sebebi de kılıçların yapımında jedilardan farklı maddeler kullanmalarıdır.
ayrıca (bkz: ışın kılıcı sesi)
star wars evreninin ve jedi'ların, aynı zamanda sith lordlarının en güçlü silahıdır.
normal kılıçlara göre kullanımının ve düellolarının çok farklı olduğunu şu bilimsel sav ile anlatalım:
normal kılıçlarda ağırlık merkezi sapında değil, kılıcın ortasındadır, bu yüzden kıcılı her savurduğunuzda, bir önceki savurmanın enerjisi bunu otomatikleştirir, ve bir sonraki hamleyi kolaylaştırır. yani kılıcı savurduğunuzda, o merkezkaç enerjisinin gücü bir sonraki hamleye aktarılır, bir sonraki savurma, bu güçle otomatik olarak yapılır. her savurma bir öncekinin devamıdır. bunun en güzel örneği troy filminde hektor ile aşil'in yaptığı dövüşte izlenebilir.
oysa ki ışın kılıcında ışının ağırlığı olmadığından, saptan başka ağırlık yoktur, ve kılıcın ağırlık merkezi sapındadır. bu yüzden her kılıç savurması başlı başına tek bir harekettir, bir önceki hareketten beslenmez, ve her hareket bir sonraki hareketi, savurmayı kolaylaştırmaz. her hamle bir öncekinden bağımsızdır, o hareketin devamı değildir. bunun en güzel örneği count dooku ve yoda'nın düellosunda görülebilir.