bugün

Işık hızında giden bir uzay mekiğinin farları ne işe yarar?
Solucan deliği açar, gidersin.

Asdasdasd.
içinde bulunduğumuz durumda, sıradanlık ve deha aynı derecede yararsız.
evreni fethetmekle ilgilenmiyoruz.
dünyayı evrenin sınırlarına kadar genişletmek istiyoruz.
öbür dünyalarla ne yapacağımızı bilmiyoruz.
başka dünyalara ihtiyacımız yok.
bir aynaya ihtiyacımız var.
"bağlantı" için çabalıyoruz, ama onu asla bulamayacağız.
korktuğu ve ihtiyaç duymadığı bir amaç uğruna gayret sarf eden o “ahmakça insanlık durumu”ndayız.
insanın insana ihtiyacı var.
zincirlikuyu'dan aktarmalı...
(bkz: 500t)

mutlaka başka galaksilerdeki duraklardan da geçiyordur. adam sabah 6 da topkapıdan çıkıyor akşam 6 da geri geliyor 1449585 tane duraktan geçiyor. illa başka galaksiden de geçiyordur.
Ziktir et gitmeyek!

Hem allah isteseydi, ya ışık hızını yavaş yapardı ya da galaksileri taaa anasının mına "yarın bigün gidip oranın da anasını zikmesin bunlar" diyerek taaa öteye koymazdı.

Mars a falan gidek işte yeter.
Evren anlamında baktığımızda, büyük patlama sonucunda evren genişlemektedir. Ve zaman geçtikçe bu genişleme dahada hızlanmaktadır. Yapılan araştırmalarda evrenin büyüme hızının, ışık hızından daha fazla olduğu için, cisimlerin uzayda birbirlerine olan uzaklığı da sürekli olarak artmaktadır. yakın bir tarihte olmasa da gelecekte evrenin bu genişleme hızında bir yavaşlama olmaz ise geleceğin insanları gök yüzünde koca bir boşluk görecekleri bir gerçektir. Bir örnek vermek gerekirse, bize 4,5 milyar parsekten daha uzak olan gökadaların bizden uzaklaşma hızı, ışık hızından daha büyüktür. Eğer evrenin genişleme hızı gelecekte azalmazsa, bugün bu gökadalardan yayılan ışık hiçbir zaman Dünya’dan gözlemlenemez. Bu yüzden ışık hızında da gitsek birşey ifade etmez genele bakıldığında en mantıklı gelen ise, uzay zamanı bükerek solucan deliği sayesinde istenilen noktaya gitmekden geçiyor ancak şu anda bunun mümkünatı yok.

Kardaşev ölçeğine göre uygarlıkların teknolojik gelişimlerini, iletişim kurma doğrultusunda kullanabilecekleri enerji miktarına göre ölçen bir yöntemdir. Yani enerjiyi ne kadar ürete biliyorsanız evrensel anlamda uygarlığınız o kadar ileridedir. belirlenmiş üç ayrı kategoriye sahiptir, Tip 1 uygarlık gezegensel uygarlık da denir, komşu yıldızından gezegenine ulaşan kullanılabilir enerjiyi kullanma ve depolama yetisine sahiptir, Tip 2 uygarlık, yıldızındaki bütün enerjiyi hasat etme yetisine sahiptir (en popüler hipotetik kavram tüm yıldızı kapsayabilecek ve enerjisini gezegene transfer edebilecek Dyson küresidir, Tip 3 uygarlığın ise konak gökadasının tümü ölçeğinde enerji kontrolü bulunmaktadır. Günümüz modern insanlığı henüz daha tip 1'e dahi ulaşamamıştır. Tip 4 ve tip 5 de var lakin bu medeniyetlerin varlığı günümüz teknolojileri ile tespit edlemeyecek bir boyutta olduğundan pek de.önemi yok bizim için çünkü birisi evreni manipüle edecek ve galaksilerin enerjisini dahi kullana bilecek bir büyüklükte iken diğeri de bütün evrenleri ( paralel evrenlerde dahil) manipüle edip tüm evrenlerin enerjisini depolama ve kullanma yetisine sahip olacağı için günümüz bilgi ve teknolojisi ile bu 2 medeniyetin varlığını anlamamız pek de mümkün değildir.
Işığın hızı boşlukta yaklaşık 299 bin 792 km/saniyedir ve kütleli hiçbir cisim ışık hızına ulaşamaz veya ışıktan hızlı gidemez. Yani diğer galaksilere gidemeyeceğiz, en azından bir madde olarak. Ruhani boyutlar için yorum yapamıyorum.
evrenin genişlemesini ışığın hızıyla kıyaslamak saçmalıktır. hız bir cismin yer değiştirmesinin zamana bölümüdür. ama evren genişlerken yer değiştirmez ve bu genişleme evrenin bir yerinde değil her yerinde olur. ancak sonuç aynı yere çıkar ve ışık hızına ulaşsak bile bir yerlere gitmek neredeyse imkansız olacaktır. bunu koşu bandı gibi düşünebilirsiniz, siz koşarsınız fakat band hareket ettiği için bir türlü hedefe ulaşamazsınız. ışık hızını geçemeyeceğimize göre bu imkansızdır. zaten ışık hızına çıkan bir cismin kütlesi çok düşük olmalıdır(neredeyse yok denecek kadar). bu da ancak fotonlarda geçerlidir. eğer bir uzay gemisi ışık hızına çıkmaya yeltenseydi 1 saniye sonra en büyük parçası vidası olurdu. ancak elimizde şöyle bir teori var. uzay gemilerinin kütle merkezine çok yoğun bir kütle koyarsak eğer, uzay zamanı bükerek solucan deliği tarzı bir yapı yapabiliriz ya da yine uzay zamanı bükerek aslında gideceğimiz yolu kısaltabiliriz (teknik olarak biz gitmeyiz, uzay zamanı bükeriz ve uzay zaman hareket eder sonucunda gemimizin uzaydaki pozisyonu değişir ve ışık hızından daha kısa bir sürede andromedadaki gezegenimizde çay içiyor olabiliriz). fakat bunlar hayalden ibaret, hayattayken yapabileceğimz en heyecanlı şey zannımca paramotor alıp uçmaktır. ahh keşke bir tanem olsa.

söylediklerim kesin değil aklımda kaldığı kadarıyla yazdım. yanlışım varsa affola, düzeltirseniz sevinirim.
galaksiler bize gelsin biz niye ayaklarına gidiyoruz.
Işık hızına ulaşsak bile en yakın galaksi 2 milyon ışık yılı uzaklıkta. Hadi diyelim ki aştılar ışık hızını, bu yolu ne kadar kısaltacak. Diğer galaksilere gidebilmek sadece bir hayal.
Tabi lan manyak mısındır ekmek yapma makinasından sonra ışık hızını aşmamak bence aynştayna gurur yapmaktır kıralım inadımızı aşalım hızımızı.
Şey sanırım bunu daha önce yazmıştım ama;
(bkz: solucan deliği).
Umutluyum.
dünyamızın dolayısı ile güneş sistemimizin içerisinde bulunduğu galaksiyi daha tam olarak keşfetmiş değiliz galiba. güneş sistemimizde ki gezegenlere uzay araçları vs. gönderebiliyoruz. daha bir fırın ekmek yememiz lazım samanyolundan başka galaksilere gidebilmemiz için.
(bkz: ışınlayın ışınlayıın)
"ışıktan hızlı yolculuk mümkün ama takyon adında varsayımsal bir parçacığa dönüşmemiz gerekiyor. Bu da pek olası değil."

-Popular Scıence Türkiye-
şu an akıl edebildiğimiz bir şeyi yapabilsek zaten yapardık. yapay zeka ya da algılarımız üzerinde ileride yapılacak bilimsel çalışmalarla şu an akıl edemediğimiz bir şekilde bunun bir çözümüne ulaşacağımızı düşünüyorum.
gitmeyin amk ne işiniz var.
500t ile.
Her kuşu sevdiniz bi leylek kaldı.
40 yıl olmuş aya gidilememiş galaxyiden bahsediyorlar.
Binde birine bile yaklaşırsak kısa sürelerde güderiz fakat zaman göreli bir kavram, eğer 100 ışık yılı mesafedeki gezegene ışık hızıyla gidersek dünyadan bizi takip eden ekip için 100 yıl geçmiş olur, yolculuktaki ekip için ise 2 dakika civarı bir şeyler sanırım..
Aşacağız! Sen haritadan galaksi beğenmeye başla.
onlar bize gelecekler.
yarın gel nasada başla.
Uzayı katlaman lazım yada ne idiğü belirsiz solucan delikleri.