Fizikçiler artık uzaydaki enerji düzeyi negatife düştüğünde, ışıktan hızlı yol alınabileceğini öne sürüyor.
Görecelik kuramına göre ışık hızının üstüne çıkmak olanaksız. Görecelik kuramı da bugüne kadar bu konuda geçerli sayılıyordu. Messachussetts, Menford'daki Tufts Üniversitesi'nden Ken Olum ışık hızının üstüne çıkmak için olası bir yol buldu. Olum değişik yollardan geçen sinyallerin geçiş zamanlarını karşılaştırarak işe başlıyor. Eğer ışık bir uzayı geçerken kütleye sahip ise, yerçekim gücü onu yavaşlatacaktır.Eğer pozitif kütleye sahipse, yerçekimi etkilidir& diyor Olum. Bu durumda bir sinyali ışıktan hızlı kılan, kütlesinin sıfırdan az olmasıdır. Olum'a göre negatif kütle, negatif enerji anlamına gelir.
Hiç kimse negatif enerjinin büyük miktarlarıda olup olmadığını bilmiyor, fakat küçük miktarlarda var olabilir. Benzer olarak uzay boşluğu pozitif ve negatif enerjiler olan sanal partiküller içeriyor ve bunları toplamlarının sıfır ettiği düşünülüyor. Birbirine yakın yerleştirilen iki metal plaka arasında pozitif kütleli sanal partikülerlerin aradakı boşluğa karıştığı, bu kopmanın negatif enerjiyi açığa çıkarır. Bu metal plakayı içe doğru büker. Bu olaya Casimir etkisi adını veriliyor. Çalışmalarını Casimir etkisi ile ilişkilendiren Olum, kuramını açıkladığı makalesini şu yorumla bitiriyor: Henüz hiç kimse negatif enerji uzayına giren bir kütleye ne olduğunu bilmiyor.
Büyük ihtimalle saf enerjiye dönüşümle sonuçlanır ışık hızını geçmek.Ancak şu zamanda ışık hızına ulaşmak için gerekli ısı rezistansına sahip bir madde üretilememiştir.
dünya üzerinde şu an için olamaz ama uzayda yer çekimi olmadığı için olabilir. geçerlerse şaşırmam yani. bilim öyle bir konuma geldi ki harbiden insan içinden impossible is nothing diyor ister istemez. yani geçilebilir normaldir. bu konu üzerinde çalışan biliminsanları maaşlarının hakkını vererek ışık hızını geçmelidirler.
Bir çubuk hayal edin. Bu çubuğun uzunluğu samanyolu galaksi sinin çapına denk. Yüzde yüz verimli, hiçbir manyetik alan olmayan bir ortamda bu Türdeş çubuk ağırlık merkezinden olmak üzere bir tur döndürülürse çubuğun iki ucu ışık hızına çok ama çok yakın bir hızda hareket eder. fakat bu teoriyi Çürüten iki ana unsur vardır:
1) yüzde yüz verimli, sıfır manyetik alan yoktur.
2) o uzunlukta bir çubuk dayanıklılık kanunlarına göre yapılamayacaktır.
Yine geçemedik şu ışık hızını. neyse efendim bizde çareler tükenmez yenisini buluruz elbet..
bilimsel açıdan ilerleyişi basamak basamak değerlendirirsek şu an mümkün değil. ama teoride her şeyi mümkün kılmak olası. yalnızca elimizdeki imkan ve teknoloji ile şu an buna hasıl olamıyoruz. evren dışında ne var diye hayal bile edemiyoruz mesela. bir kaç teori var elbet ama akıl buna henüz ermiyor. o sebeptendir ki önce ışık hızını pratikte yakalayalım. enerji madde dönüşümünü canlı üzerinde kontrollü bir hale getirelim sonrasına bakarız artık.