ışid ve pkk dost mu düşman mı

entry9 galeri0
    1.
  1. Bakınız; olayları sebep sonuç ilişkisi ile doğru analiz etmek gerekir. Ülkemiz bugün savaş halindedir. Dış politikadaki ikircikli tutum bizi Ortadoğu bataklığına çekmiştir. bir bakıyorsun PKK canlı bomba, bir bakıyorsun IŞiD. ikiside gelip vurmuyorlar mı? Her iki örgütünde üst düzey sorumlularının Alman, ingiliz, israil ajanı olmaları sizce tesadüf müdür?

    Halliburton şirketini duydunuz mu? Yan kuruluşu brs'nin dünyanın en büyük paralı asker ordusu olduğunu biliyor musunuz? (Bu konuya başka bir yazımda değineceğim) Merak eden araştırsın kimlere kiralık ordu sağlıyor. Hatırlayınız neler oldu Suriye'de IŞiD büyük bir toprak hakimiyeti sağlayınca ne yaptı dünya ülkeleri koalisyon oluşturup IŞiD'e karşı savaştı. Kaç ülke vardı bu koalisyonda biliyor musunuz? Tam 60 ülke.

    Şimdi dönelim PKK'ya adamlar gitti 60 ülkenin yapamadığını yaptı, çatır çatır geri almaya başladı toprakları. Ne PKK ama, dünyanın en iyi ordularının uçaklarla füzelerle yenemediği IŞiDi darmadağın etti. Yapmayınız. Diyorumki iki örgütte paralı asker, iki örgütte kukla. Amaç belli Kürt koridoru oluşturup Barzani'yi akdenizin yolunu açmak ve nihayetinde büyük israil'i kurmak.

    Düşündünüz mü hiç kan neden israil'e sıçramıyor? Neden israil burnunun dibinde olanları sessizce izliyor? Peki madem Akdeniz bu kadar önemli, hükümet neden Kıbrıs'a sahip çıkmıyor? Hatırlayınız, Türkiye'ye teslimiyeti dayayan Annan planı akp 2002 seçimlerini kazandıktan sadece bir hafta sonra 11 kasımda açıklanmadi mı? Abdullah Gül'ün Türkiye-kktc gümrük birliği anlaşmasını yırtıp atması tesadüf mü?

    Olayları geçmişle de harmanlamak gerekir bazen. Hatırlayın, Osmanlıyı liberal dinci ittifakı hürriyet ve itilaf fırkasına böldürmediler mı? Sizcede benzerlik yok mu? Büyük planı gördünüz mü şimdi? Başkanlık sizce tesadüf mü? iddia ediyorum amaçlarına ulaşırlarsa sonraki tartışma eyalet sistemi olacak. sorulacak çok fazla soru var. Onlarda bir daha ki yazıya, kalın sağlıcakla...
    4 ...
  2. 2.
  3. Duruma göre değişen durumdur.
    0 ...
  4. 3.
  5. 4.
  6. 5.
  7. işidin, pkknın ve akp hukumetının ucununde ortak planı büyük orta doğu projesi.
    3 ...
  8. 6.
  9. 7.
  10. bilgi belge sart. ilk entry'deki yazımda halliburton isimli şirkete ayrıca değineceğimi söylemiştim.
    bakınız olayları aynı zamanda ekonomik düşünceyle anlayıp değerlendirmekde gerekir. sabırla okursanız aslında işid neymiş pkk neymiş daha net şekillenecek kafamızda.

    işid nereyi ele geçirdi? irak petrolünün %17'sinin bulunduğu musul'u ve dünyanın en zengin terör örgütü oldu. unutmayınız bir yerde para varsa küresel güçler kesinlikle ordadır. şimdi gelelim işin sadedine erl halliburton ismini duydunuz mu? yıllık geliri 25 milyar doları bulan inşaat ve enerji şirketi. doğalgazdan petrole kadar aklınıza gelebilecek tüm kaynakları çıkarır işler üretir satar. peki bu şirketin yan kuruluşu olan brown&root services brs'yi duydunuz mu? dünyanın en büyük askeri hizmet firması ve bilinki amerika neredeyse bu şirket orda. afganistan, ırak, suriye, kosova, kuveyt, libya v.s. peki şimdi bu şirketin geliri ne kadar biliyor musunuz? 6 milyar dolar, kafanız karışıyor değil mi? durun daha bitmedi. sirketlerin kuruluşu geçmişi gibi konulara girip uzatmayalım.

    100 küsür yıllık bir şirket bu 1970 lerde batma noktasına geldi saddam imdadına yetişti. saddam'ın kuveyti işgaliyle yıkılan yerlerin inşaat ve yangın çıkan petrol kuyularını söndürme işlerini aldı yeni kuyular açtı v.s. sonuçta kurtuldu. ve ne te­sa­düf: kör­fez kri­zi dö­ne­mi­nin abd sa­vun­ma ba­ka­nı dick che­ney -par­ti­si cum­hu­ri­yet­çi­ler se­çi­mi kay­be­din­ce- hal­li­bur­to­n'­un yö­ne­tim ku­ru­lu baş­kan­lı­ğı­na ge­ti­ril­di! yıl: 1995 idi.
    ve yi­ne ne te­sa­düf; cum­hu­ri­yet­çi­ler 2000'de ik­ti­da­ra ge­lin­ce dick che­ney hal­li­bur­to­n'­dan ay­rı­lıp abd baş­kan yar­dım­cı­sı ol­du. ve irak ve af­ga­nis­tan iş­gal­le­ri ger­çek­leş­ti! amerikan başkanı kennedy'i kimin öldürdüğü kısmına girmiyorum başka bir entryde yazarım.

    devam edelim ne demişti selahattin demirtaş " türkiye pkk'ya silah versin pkk işid ile savaşır" birader sormazlar mı adama "fiyatı kaç para bu işin" diye. iyice karıştı şimdi değil mi? sabredin az kaldı. kürtler eksiler şimdi yazıyı, çıkart kafanı kandilden anlayacaksın olayı. bağlıyorum konuyu gelelim 1990 lara tüm petrol şirketleri zarar ederken bu şirket ℅20 büyüdü nasıl mı? yugoslavya'nin dağıtılması işini aldı. boşuna sormadım pkk'nın fiyatı ne diye mesela sırf bosna işinden 400 milyon dolar kazandı şirket. güzel iş değil mi. bir yer işgal mı edilecek, kiralık ordunu gönder para kazan. petrole el koy. yıktığın yerlerin inşaat işini al. taşlar oturmaya başladı değil mi, işid ne pkk ne, ne iş yapar. bakınız bir bilgi daha 2007 iraktaki kiralık asker 180 bin kişi idi. amerikan ordusunun 160 bin olduğunun altını ayrıca çiziyorum.

    sona yaklaştıkça netlesiyor mu resim? şimdi fark eder mı musul işid'de imiş pkkda imiş, her halükarda paranın gideceği yer aynı. isidden al pkk'ya işi ver, ikiside kendi askeri nasılsa. kendi askeri dışında olupta bu örgütlere katılanları kim eğitti peki? pensilvanyadaki kamplarında yine bu şirket. pensilvanya olması tesadüf mü peki? hadi canım tesadüfün bu kadarı olur mu? olmaz tabiki. dediğim gibi bir yerde işgal varsa, savaş varsa para varsa bu şirket orda. devamı var ama başka bir yazımda şimdilik kalın sağlıcakla.
    0 ...
  11. 8.
  12. paragrafı olsa iyi yazı aslında.
    1 ...
  13. 9.
  14. Başlıktaki ilk yazımda başkanlık gelirse hemen sonrasında eyalet sistemini dayatacaklar demiştim. Gelin olabilir mi beraber bakalım.

    önce anımsatmama izin verin lütfen.

    1- atatürk, inönü, menderes, bayar, ecevit başkanlık sistemine karşıydı.
    2- demirel'in savunduğu pek söylenemez cumhurbaşkanını halkın seçmesine sıcak bakardı sadece
    3- turgut özal ile erdoğan'ın benzer fikirler üretmesi şaşılacak bir durum değil aslında, nihayetinde ikiside nakşibendi tarikatından ikisininde zikri elbet benzer olacak.

    bu hatırlatmadan sonra dönelim özal'a. ilk kez 1990'lı yıllarda dile getirmeye başladı. zira anap üzerindeki etkisi azaldığı için icraatlarını gerçekleştiremiyordu. neydi bu icraat? kuzey ırak'ıda içine alan eyalatlere ayrılmış türk - kürt federasyonu. tesadüf o ki aynı yıllar körfez savaşı vardı. bugün yaşanan başkanlık hayalleri ile ne kadar benzerlik var değil mi? yoksa bu da mı tesadüf?

    aslında erdoğan'ın durumu daha iyi zaten fiili olarak başkan konumunda meclis emrinde, yargı emrinde, basın emrinde peki neden bu ısrar.

    bakınız.
    -dün baasa karşı suudilerin tarafinda olan abd bugün pyd ile kolkola.
    -dün barzani'ye karşı olan abd bugün barzaninin yanında.
    -dün sovyetlere yakın diye pkk'ya karşı olan abd bugün pkk'ya alenen silah ve mühimmat sağlıyor.

    bunların başkanlık sistemi ile ne ilgisi var diyeceksiniz. politika satranç gibidir. strateji oyunudur yani kendi hamlelerinizin yanı sıra rakip oyuncununda hamlelerini hesap edeceksiniz. yani başkanlık kürt meselesi ile boşuna aynı zamana denk getirilmedi. yani kuzey irak ve kuzey suriyeyide içine alan türk - kürt federe devletini kurduracaklar. yani dün özal'a yaptıramadılar, bugün erdoğan'a yaptıracaklar.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük