Makina mühendisliği 3. yıl dersidir birnevi termodinamiğin devamıdır, bilhassa kanat soruları çok zevklidir... gün içerisinde vizem var, bakalım nasıl geçecek... iyi olan kazansın.
bir saat sonra finaline gireceğim ders. Elbette ki büt'e bırakacağım. Final kağıdıma bir cümle yazıp çıkmayı planlıyorum. Cümle için sözlük yazarlarından gelecek önerilere açığım.
çok eğlenceli derstir desem ağzıma yüzüme yiyeceğim sopanın haddi hesabı olmaz ama öyledir.*
bir de benim aldığım dönem şöyle bir muhabbete sahne olan ders,
bir ortam çok sıcaktır hoca orasının ne kadar sıcak olduğunu anlatmaya çalışır,
-yav bak orası da gevur aa...?* gevur hamamı gibi yav...
en başı q=mc(t2-t1)olan ders olmasına rağmen hiçbir şekilde öyle görülmeyen ders. termodinamik ya da termodinamik 1'i tam olarak bilmeden almamak gerekir.
makine mühendisliğinde okuyan öğrencilere işkence etmek için kullanılan bir ders. çok zor olmasa da işlem kalabalığından dolayı bir ömür törpüsüne dönüşür. iletim, taşınım, ışınım, boru içinden akış, boru dışından akış, yüzeye dik akış, yalıtım ve terelelli... terelelli boyutuna geldikten sonra dersi geçersiniz.
termo1,termo2,dif ve çok iyi calculus 2 bilmeyi gerektiren on numara bir ders. eskişehir osmangazi üniversitesinde zekeriya altaç tarafından alınırsa yüzde 5lik bir ödevi yapmanız için yaklaşık 10-20 saat arası harcamanız gerekir. sınavda ders kitabı, formül kitabı açık olmasına rağmen, hatta geçmiş sene soruları hocanın bizzat kendi tarafından sitesinde verilmesine rağmen, saatlerce çalışıp terlemeden bu dersi d li bile olsa geçmeniz imkansızdır. bu dersi alan arkadaşlara başarılar diliyorum, bu dersi makine mühendisliğinde diğer derslerle birlikte (makel,makdin,kontrol vs.) almadan önce ve aldıktan sonra fotoğraflarınızı çekin, iki resim arasında 'tek' bir ortak nokta bulabilirseniz bana geri dönün.
öğrenciyken kolay bir şekilde geçtiğim termodinamik dersi içerisinde yer alan ama şimdi hayatımın kabusu olan konudur. yok belirli bir kapasitedeki kazanın içinden çıkan atık gaz miktarının ısısının bacaya ve oradan şafta geçişinde transfer olan enerjinin miktarı nedir hangi noktadan sonra yangın oluşumuna sebep olur falan filan. öğrenci arkadaşlar bu alanda çalışacaklarsa iyi öğrensinler. *.