ısı transferi

entry47 galeri0
    1.
  1. 2.
  2. Sadece makine mühendisliği değil aynı zamanda kimya mühendisliği dersi. içeriği Isının transfer yolları; konveksiyon, kondüksiyon ve ışıma. Işı transfer ekipmanları, iç akış, dış akış, vs...
    2 ...
  3. 3.
  4. sıcaklık farkından dolayı sistem ve çevresi ya da maddeler arasında gelen enerji akışını araştırır. madde alışverişi olmaksızın sadece sıcaklık farkından dolayı meydana gelen bu enerji geçişi, ısı geçişi olarak tanımlanır. termodinamiğin ikinci kanununun sonucuna göre, ısı sıcak bir sistemden daha soğuk bir sisteme doğru kendiliğinden akar.
    2 ...
  5. 4.
  6. 5.
  7. 6.
  8. lab da deneyini yaparken yan gelip yattığım, finalde 'metal levhanın üzerindeki çiğ'li soru yazmak ve çözmekle sorumlu tutulup apıştığım, çok ii bildiğimi düşünmeme rağmen DD ile ite kaka geçtiğim 3. sınıf dersi. (bkz: hafife almak)
    2 ...
  9. 7.
  10. 8.
  11. Sıcaklık farkından dolayı gerçekleşen enerji akışıdır. Bu enerji akışı, iletimle (kondüksiyon), taşınımla (konveksiyon) veya ışınımla (radyasyon) meydana gelir.

    Ayrıca, Uludağ Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümünde Abdulvahap Yiğit tarafından verilen efsane derslerden birisidir.
    0 ...
  12. 9.
  13. Çoğu Makina mühendisinin aklında uzun sureli kalıcı yer edinen ders acaba tekrar tekrar dersi görmekten heralde. Neyseki ben sanslı şahıslardan değildim.
    0 ...
  14. 10.
  15. 11.
  16. yalnız makine ve kimya mühendisliği dersi değil ayrıcatekstil mühendisliği de dersi.başka mühendislik dersi de olabilir mi elbette olabilir.sanki mühendislere hep işine yarayacak dersler mi okutuluyor kiii pehhhhhh.
    1 ...
  17. 12.
  18. tekstil mühendisliği için çok da gerekli olmayan ama zorla verilen, öğrencileri katil eden bir derstir.
    0 ...
  19. 13.
  20. bu yaz sıcağında dersin verildiği sınıfın klimalarını çalıştırmadıkları için hocaların ısı transferinden pekte anlamadığını düşündüğüm ders.
    0 ...
  21. 14.
  22. kimya mühendisliği' nin temellerinden bir tanesi olan, kahve icerken elimde tuttugum kupaya bakip, simdi bunun cidarında kahveyle konveksiyon, o cidarda konduksiyon, ekstradan bi de ortamla dogal konveksiyon var diye düsünmeme sebep olmus, yaklasan finaliyle kahve zevkimi bok etmis, ogrencinin arkasini isitma potansiyeline sahip ders...
    3 ...
  23. 15.
  24. sıcaklık farkından olabileceği gibi sabit sıcaklıkta da transfer edilebilen enerji türü. sabit sıcaklık denilince akla ilk olarak suyun kaynaması veya buharın yoğuşması gelir. bilindiği üzere su deniz seviyesinde 100°C'de kaynar bu sırada da ısı geçişi olmaktadır...

    not: e be salak arkadaşım, doğru olan bilimsel bir gerçeği niye eksilersin, git deniz seviyesinde su kaynat, o sırada termometre 100°C'de sabit kalır...
    2 ...
  25. 16.
  26. ömür törpüsü, lanet bir derstir.
    1 ...
  27. 17.
  28. konveksiyon, radyasyon ve kondüksiyon yollarıyla gerçekleşen transferdir.
    1 ...
  29. 18.
  30. elimde çıkacak sorular olmasına rağmen geçemediğim derstir. * *
    1 ...
  31. 19.
  32. 20.
  33. Sürekli integral alınan, ınır şartları olmadan formüle ulaşamayacağınız baba makina mühendisliği dersi. Diğerleri için,
    (bkz: Makina elemanları)
    (bkz: Akışkanlar Mekaniği)
    0 ...
  34. 21.
  35. 22.
  36. lanet mühendislik derslerinden sadece bir tanesi.

    küçümseme gibi olmasın lakin; canımı yakması kuvvetle muhtemeldir kendisinin!
    0 ...
  37. 23.
  38. günlük hayatta olsun sanayide olsun önemli bir mevzudur.

    iyi bilmek lazım.
    1 ...
  39. 24.
  40. makine mühendisliğinde girdilere yazılabilecek derslerden biri. vizesi kolaydı o ayrı.*
    0 ...
  41. 25.
  42. öğrenciyken kolay bir şekilde geçtiğim termodinamik dersi içerisinde yer alan ama şimdi hayatımın kabusu olan konudur. yok belirli bir kapasitedeki kazanın içinden çıkan atık gaz miktarının ısısının bacaya ve oradan şafta geçişinde transfer olan enerjinin miktarı nedir hangi noktadan sonra yangın oluşumuna sebep olur falan filan. öğrenci arkadaşlar bu alanda çalışacaklarsa iyi öğrensinler. *.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük