ısı pay ölçer

entry10 galeri1
    10.
  1. 2008 tarihli binalarda enerji performans yönetmeliğinin bok yemesidir..

    tek aboneli binalarda dahi bunu isteyen geri zekalı belediye görevlileri var..

    adam ne yazıyorsa aynen onu alıyor..

    yazılanın ne olduğunu bilse utanacak belki.. ama yok mal gelip mal gidiyor olmak koymuyor bizim modellere..

    merkezi sistem saçmalıktır..
    1 ...
  2. 9.
  3. birilerini zengin etmek evet birileri bundan para kazanıyor, kazanacak hatta kazansın da faydası olacaksa. yok aq yok. nereyi açıp okusam herkes binanın toplam enerji sarfiyatının da arttığını kişisel bazda da faturaların kollaştığını, arada tek karlı çıkanın firmalar olduğunu söylemiş. şimdi bu konuyu niye gündeme getiriyorum? inşaat var ve mesken alabilmeniz için projede sike sike merkezi sistem + ısı pay ölçerli doğalgaz sistemi olmalı. yoksa onay görmeyip yarak gibi kalıyorsunuz. bir sürü kavga ve tartışma sonrası vatandaş şöyle bir yol bulmuş. binadaki tüm kat malikleri imza toplarsa kombili sisteme geçilebiliyor. bu yüzden sakın pay ölçer takan firmayla uzun süreli anlaşma yapmayın.

    pay ölçer cihazlarının alayı yazılımla iş görüyor ve kontrol edemiyorsunuz. illa merkezi sistem olacaksa kalorimetreli sistem daha iyi gibi görünüyor.
    0 ...
  4. 8.
  5. 7.
  6. Siz apartmanınıza ısı pay ölçer taktırdınız mı? BiZ TAKDIRDIK; ama; zorunlu olmasa taktırmayacaktık…
    Aynen Ege Cansen gibi düşünüyorum bu konuda: Amaç birilerini zengin etmek... http://galeri.uludagsozlu...y-%C3%B6l%C3%A7er-356869/
    0 ...
  7. 6.
  8. Ne kadar ödeme yapmamız gerekiyor?

    Isı ölçer ve vana fiyatları, 38 ila 40 Euro + KDV arasında değişiyor. Bu işi yapan çok sayıda FiRMA var. Diyelim dairenizde 7 petek grubu varsa, toplam fiyat 7 çarpı 39 Euro olacak.
    1 ...
  9. 5.
  10. SORU: Pay ölçer taktırmazsak ne olur?

    YANIT: Pay ölçer taktırmak YASAL ZORUNLULUK ilan edildi. Eylül ayı itibariyle dairelere pay ölçer taktırmama halinde, daire sahipleri isterlerse, 'Ben yakıt parası ödemiyorum' deme hakkına sahip olabiliyorlar. Böyle diyenden de yakıt parası alınamıyor.

    Ayrıca, apartman yönetimine 1.600 tl ceza kesiliyor.

    Eğer dairelerine pay ölçer taktırmaya itiraz edenler olursa, bu durumda, o dairelere de 1.600'er tl ceza kesilmesi gündeme geliyor. (Yasaya muhalefetten.)
    0 ...
  11. 4.
  12. Ege Cansen konu hakkında şöyle yazmış:
    http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/21527467.asp
    -----------------

    BUNDAN 5 yıl önce, 18.4.2007 tarihinde “Enerji Verimliliği Kanunu” çıkmış.

    Bu kanuna göre de yönetmelikler yayınlanmış. Bu kanunun hazırlanışı sırasında “ceberut bürokratik” kafa, her zaman olduğu gibi, tüm haşmetiyle duruma el koymuş. Enerji kullanımında verimliliğini arttırmak gibi kutsal bir başlık altında, insanlara hayatı zorlaştıran ve onları durduk yerde “suçlu” durumuna sokacak ne kadar madde yazmak mümkünse yasaya yerleştirilmiş. Pek tabii “her yasak, bir rant kapısıdır” kuralına göre fırsat kollayan uyanık iş adamları da “esir müşteri” yaratmanın yollarını yasa ve yönetmeliklerin içine şırınga etmeyi başarmışlar. Ayıkla pirincin taşını.

    SUÇLU OLMASI GEREKMEZ. KiMi YAKALARSAM CEZAYI ONA KESERiM

    Bundan bir süre önce bizim apartmanın, üniversite mezunu yöneticisi hanım dehşet içinde bana geldi. “Eğer kıştan önce ısı pay ölçer cihazı taktırmazsak, yönetici olarak ben para cezasına mahkûm olacakmışım” dedi. Ben de “olmaz öyle saçma şey” dedim. “Pay” ölçme cihazı, adı üstünde doğal gaz giderlerini aramızda nasıl “paylaşacağımıza” yardım eder, hiçbir tasarruf da sağlamaz dedim. Bu cihazları taktırmamak ve takan firmadan okuma hizmeti almamakla, kamuya veya üçüncü şahıslara bir zarar vermiş olmayız. Üstelik niçin size bir ceza terettüp etsin ki, bir kusur varsa bundan “Kat Maliklerinin” sorumluğu olur. Konuyu Kat Malikleri Genel Kuruluna getirin, takıp taktırmama kararını orada alalım diye ilave ettim. Ama “kıdemli bir T.C. vatandaşı” olarak içime kurt düştü. Bal gibi olur “böyle saçma şey” diye düşünmekten kendimi alamadım. Çarşamba günkü Hürriyet Ekonomi’de Mert Temizkan ve Erkan Çelebi “pay ölçer” konusunu gündeme getirdiler. Çok da iyi ettiler.

    MEKÂN ISITMADA ENERJi TASARRUFU

    Soğuk hava ortamında, herhangi bir mekânı, belli bir sıcaklıkta tutmak için, o mekânın çevreye transfer ettiği miktara eşit ısı enerjisini o mekânın içine koymak gerekir. Bu cümlenin pratik sonucu şudur: “Ne kadar yalıtım, o kadar tasarruf”. Pay ölçme cihazı, o mekâna giren ısı enerjisini ölçer, ısı kayıplarını azaltmaz. Dolaysıyla enerji tasarrufu sağlamaz. “Termostatik vanalar” da yalıtım sağlamaz, ama sıcaklık dalgalanmalarını törpüleyip, mekân sıcaklığını sabit tutmaya yaradığı için, dolaylı olarak enerji tasarrufu sağlayabilir. Isı pay ölçerler ise, denetim için kullanılabilir.

    ISI PAY ÖLÇER CiHAZI APARTMANLARDA SORUN YARATIR

    Çok daireli bir binanın münferit dairelerinin kullandığı ısı miktarı, dairenin dışa bakan cephelerden kaybettiği ısı enerjisine ilaveten, üst katın tabanı olan tavandan, alt kat tavanı olan tabandan ve komşu daire ile aralarındaki ortak duvarlarından kaybettiği ısı enerjisi toplamına eşittir. Eğer herhangi bir daire boşsa ve radyatör vanaları kapalıysa veya oturanlar soğuk seviyorsa, onlara komşu olan dairelerin “ısı kullanımı” artar. Hatta radyatörleri yetersiz kalabilir. Kuzeye bakan daireler aynı oda sıcaklığını güneye bakan daireler göre daha fazla ısı enerjisi kullanarak sağlayabilir. Bu yüzden apartman giderlerine malikler “arsa payı” esasına göre katılır. Esasen merkezi ısıtmalı apartmanların ısıtma sistemleri daire-daire değil, bir “bütün” olarak tasarlanır. Unutulmasın, merkezi ısıtma, münferit (kombili) ısıtmaya göre daha ekonomiktir.
    Son Söz: Amacı dışında kullanılan araç, faydadan çok, zarar yaratır.
    0 ...
  13. 3.
  14. Akşam gazetesinde şöyle yazmışlar:
    ---------------
    Yasal zorunluluğa rağmen Türkiye'deki dairelerin sadece yüzde 20'si bu cihazı taktırdı. ilgisizlik Çevre Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakanlık, yeni yönetmelikle para cezalarını uygulamayı hedefliyor. Uzmanlar ise 'Havalar soğudukça komşu kavgaları artacak' diyor

    Havaların soğuyup kaloriferlerin yanmaya başlamasıyla yeni bir sorunumuz olacak. Çünkü 2 Mayıs 2012'de 'zorunlu hale gelen' sistemle ısınan apartmanlarda ısı pay ölçer uygulaması yeterli ilgiyi görmedi. Yasal süre dolmasına karşın bugüne kadar 2 milyona yaklaşan daireden sadece yüzde 20'sinin bu sisteme geçtiği belirtiliyor. Isı pay ölçer üreten ve uygulayan şirketlerin yöneticileri 'Kaloriferler yanmaya başladıktan sonra sıkıntı ve tartışmalar da artacak. Apartmanlar eylül-ekim ayında ellerini çabuk tutup bu sisteme geçmeli' uyarısı yapıyorlar. Vatandaşların çoğu bu yeni uygulamadan habersiz, bilgi sahibi olanların önemli bir bölümü de ya yöneticiyi ya da komşularını ikna edemiyor. Ancak yasa, kat sakinlerine çeşitli haklar sunuyor. En etkili yaptırım aidat parasını ödememe. Kat sakinleri, yakıt aidatı toplayan yöneticiyi 'haksız aidat topluyor' diyerek mahkemeye verebilir. Bu durumda da yöneticiye yasaya muhalefet suçundan 1.600 lira para cezası uygulanabilir...
    http://ekonomi.milliyet.c....2012/1597235/default.htm
    0 ...
  15. 2.
  16. Önce Mart 2012'ye kadar yapılması zorunlu tutulan; sonra süresi Eylül 2012'ye kadar uzatılan, kalorifer petek öbeklerine takılarak, bir dairenin toplam içinde ne kadarlık bir ısı kullandığını ölçmeyi amaçlayan sistemin adıdır.
    0 ...
  17. 1.
  18. kalorimetre

    Isıtma ve soğutma sistemlerinde tüketilen ısı miktarının ölçülmesinde kullanılan cihazlardır. merkezi sistem binalarda her mahal kullandığı enerji kadar para öder.

    termostatik vana ile kullanımı tavsiye edilir ki, tasarruf da sağlayalım.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük