antony giddens tarafından yaratılan ve ideolojilere yeni bir boyut kazandırma amacı güden kavramdır. amaç sosyalizm ve liberalizm arasında bir yol geliştirmektir. zira giddens, liberalizmin galibiyetini kabul eder bir şekilde(ki bu yaklaşımı dahi oldukça ideolojiktir) sola yeni bir yön vermek istemiştir. buna göre solculuk yalnızca sosyal adaletsizlikleri önlemekle kalmamalı serbest girişimi ve rekabeti de korumalıdır. lakin üçüncü yolun bugün en büyük temsilcisi olan ingiliz işçi partisi ve tony blair akla gelince ne kadar boş olduğu görülür. sosyalistlerin eleştirileri haklı çıkar.
klasik sağ ve sol siyasetten farklı bir siyaset yapma biçimi,
insan haklarına dayalı sosyal devlet anlayışının benimsenmesi,
dünyadaki ve ülkedeki hızlı değişim ve dönüşüm sürecine ayak uydurabilecek reformcu politikalar,
toplumun her kesiminde faşist, totaliter, anti-demokratik liderlik anlayışlarının dışlanması,
kolektif eylemi ve demokratik katılımcılığı sağlayacak ekip çalışması,
kararların alınmasında yetenekten, uzmanlıktan ve bilimsel düşünceden yararlanılması,
her alanda eleştiri ve özeleştiriye dayalı olarak değişime açık esnek bir örgüt yapısının oluşturulması,
örgütsel yapılardaki statülerin; yetenek, eğitim, deneyim ve beceriye dayalı olarak fırsat eşitliğini bozmayacak biçimde adilce bölüştürülmesi,
karar alma ve kararları uygulama süreçlerinde toplumdaki bütün örgütlü kesimlerin ve özellikle sivil toplum örgütlerinin katkılarının alınması, örgütsel yapı içinde eşitlikçi ve çoğulcu bir demokratik yapının oluşturulmasıdır.
Yayın hayatına yeni girmiş Türk milliyetçisi site.
Ermeni Soykırımı ve Cumhuriyet Gazetesi ihaneti yazı dizileri kesinlikle okunmaya değer. http://ucuncuyol1919.com/
Soğuk savaş sonrası önemi ve etki alanı artan.yer yer sosyal adalet ve gelir dağılımı ve laik yapı gibi ilkelere yer veren özelleşmiş sermaye ve sanayiyi savunan karma bir akım.gelişmekte olan ülkerde hakimdir.türkiyede de ilerleyen yıllarda cumhuriyetimiz demokratik özelliklerini yitirmezse etkisinin artacağı muhtemeldir.