zeki demirkubuz filmi. zeki abi yine hikayeyi iyi seçmiş, yine karakterin hayat hikayesi anlatılıyor. kişisel görüşüme göre başyapıt. genelde insanlar masumiyeti daha çok sevdi ama.
Zeki Demirkubuz'un uzun metraj halindeki üçüncü filmidir. ilk filmi olan c blok'daki bunalım halini filmin ilk başlarında hissediyorsunuz evet ama burada o kadar da yoğun değil. Üstelik film akıp gidiyor sonlara doğru biraz tıkansa da. Filmin başrollerinde başka köklükaya ve ruhi sarı var. Başak köklükaya oyunculuğunu konuşturmuş burada. Ama her ne kadar oyunculuk yeteneğini sergilese de o soğuk ve biraz itici gelen havasından kurtulamamış. Zeki Demirkubuz filmi izlemek isteyenlere tavsiye edilir. Sıkılmadan çabucak izleyebilirsiniz. Ben zamanın nasıl geçtiğini anlayamamıştım. Ayrıca filmde Türkiye'nin bazı gerçeklerine çok açık biçimde değinilmiştir.
1999 yapımı zeki demirkubuz filmi... Masumiyetten sonra bu film biraz basit kalmis kanımca. Oyunculuklar da biraz sıkıntılı. Demirkubuzun diğer filmlerinde bulunan o doğal hava bu filmde yakalanamamış maalesef.
zeki demirkubuz filmleri arasında kurgusunu en yapay bulduğum. yapay denmez belki ama fazla abartı ve tesadüf "hassiktir" dedirtti ne bileyim. oysa benim kubuz filmlerine dair ezberim fazlaca gerçekçi olmaları idi.
Ruhi sarı’nın oyunculuktaki ustalığını yansıttığı film.
Yıllardır ruhi sarı’nın değeri bilinmemiş bir oyuncu olduğunu savunurum. Gerçi bunda kendisinin de payı büyük. Aptal saptal temel şurda, temel burda gibi komik olmayan Karadeniz filmlerinde oynaması kendi oyunculuğuna hakaretti...
Neyse. Sinematografi olarak pek çok sahnede masumiyet filmi sahnelerine gönderme var. Hikaye çok derin olmasa da kurgusu güzel. isa ve Meryem isimlerinin özellikle seçildiğini düşünüyorum fakat bu isim seçimlerinin senaryoyla bağını hiçbir zaman kuramadım.
isa’nın Meryem’i ‘iyi kötü yaşandı bitti ama en azından ölümden dönmeme vesile oldu’ diye kapatması gerekirken kapatamayıp takıntı haline getirmesi öykünün ana omurgasını oluşturuyor.