ülke de o kadar olay olduktan sonra mevcut hükümeti ve tüm kabineyi ısrarla savunan zihniyetin 30 mart'tan sonra bir 12 sene daha yaşamayı umduğu dünya.*
bugün çok apolitik olamayacağım sözlük, üzgünüm.
kelime kökü yunancada Ou - Topos -olmayan yer- dan gelir. Thomas More'un isim tercihi gerçekten ironiktir. Günümüz anlamı ise hayal edilebilecek-ve ya yaşanabilecek- en güzel yerdir.
senin benim gibi bir (ofis) çalışanının * sabahtan akşama kadar dikkati dağılmadan tam randımanlı çalışabilmesi ütopyadır.
-bu insan hiç mi hasta olamaz?
-bu insanın hiç mi canı sıkkın olamaz?
-bu insanın hiç mi aklı başka şeylere kaymaz? *
-bu insanın hayatında en çok değer verdiği olgu çalıştığı iş yeri mi olmalıdır?
-bu insanın, bu insanın.. * !
ay'a çıkacağız geceleri, zeus adalet dağıtacak, denis diderot'la, hume'yle, victor hugo'yla sohbet edeceğiz. insanların kahkahaları yükselecek, savaş ve kutsallar yok olacak esen meltem'le. nezaket yükselecek maviye, okyanusu adaya, ormanı ağaca iade edeceğiz. bize gerçek diye dayatılan bu dünya'nın ütopyasını kıracağız. aslımıza, doğanın aslına döneceğiz. ne tanrı benden gayrı, ne sen benden gayrı olacaksın. karınca olacağız, sırtımızda ekmek kırıntıları, kuş olacağız kayalıkların yoldaşı, seveceğiz çok sevecek. bir bir daha iki etmeyecek, hep bir yumruk olacağız.
gerçekte var olmayan, tasarlanmış ideal toplum şekli. kökeni yunancadır. "yok/olmayan" anlamındaki ou, "mükemmel olan" anlamındaki eu ve "yer/toprak/ülke" anlamındaki topos sözcüklerinden türemiştir. iki tipi vardır: özendirici ütopyalar, korkutucu ütopyalar.
"celladım" diyor "sevgili celladım"
"bekle beni" biraz cesaret
"bak nasıl koşuyorum peşinden"
uçurumları atlayarak
tarih mi? yollara düşmenin
kedere benzeyen yeridir tarih