*imalat mühendisliği bitirip mezun olmuş mühendistir. alet ve teçhizatların tasarımını yaparlar ve buna ilaveten üretim kontrolünden makineleştirme ve otomasyona kadar tüm alanlarda bu alet ve teçhizatlarla çalışırlar. imalat mühendisleri aşı üreten hassas aletleri de yaparlar. Bu uzmanlar imalat sistemlerini geliştirir ve pek çok endüstrileşmiş ülkenin birbiriyle rekabet halinde olmasını sağlar.
(bkz: imalat mühendisliği)
imalat mühendisi falan olmaya gerek yoktur her sektör kendi branşıyla ilgili mühendis alır sahaya.
yeni mezun mühendisler için köleliğin ilk aşamasıdır. Zamandan bağımsız bir hayat, düzensiz beslenme ve şuursuzca hareket etme yetileri kazandırır. ikinci aşama ise üretim şefi/uzmanı pozisyonudur ki bu çok daha fazla tecavüze yöneliktir çünkü artık müdürünüz ve üst yönetim ırzınıza kastetmektedir. *bütün sorumluluğu size yükleyip sizin yönetmenizi beklerler. 3-4 yıl şefliğe tahammül ederseniz birde transfer olabilirseniz önünüz açılır. Bu bir mühendis için takriben 31-32 yaşlarına denk gelmektedir.
Diplomanın hiçbir değeri olmadığı, kendini aşırı değersiz hissettiren meslek. Bir toplantıyla ansızın tüm çalışma gün ve saatlerini değiştirip üretim elemanından farksız bir konuma atabiliyorlar. Daha da kötüsü ettiğin itirazlar hep işten kaçmak olarak yorumlanıyor. Düşük maaş ve berbat çalışma koşullarıyla benden ne gibi bir verim beklediklerini asla anlamıyorum..
beyler mühendislik tek bir meslektir ve o da mekanik mhendisliğidir.
kimya, elektronik ve yazılım mühendisliği de dahil.
mekanik yani zamanı optimum kullanma ve yer çekimini yenme işi aklınıza gelebilecek her türlü mühendisliğin aslıdır.
mekaniğe en uzak sayabileceğiniz yazılım mühendisliğinde dahi amaç zamanı optimum kullanma ve yer çekimini yenmedir ve bu amaçlı uğraşlar vardır.
ve tabi ki ben buna etki edersem tepkisi ne olur hesapları ve bu etkinin şekli için uğraş verilir.
o açıdan işverenlik de yapmış bu abiniz kimya mühendisini alır, mekanik imalatta çalıştırır hiç fark etmez.
baktığım tek şey "adamın kafası mühendis midir" sorusunun cevabıdır. evetse gerisi sorun değildir.
o yüzden o mühendisi bu mühendisi dert etmeyin.
bir işe girdikten sonra, yapmanız gereken, mühendis kafanızla ve ortama uyum sağlayarak, çatışmadan, mümkün olan en yüksek işbirliği ile oraya faydalı olmaya çalışmaktır.
her türlü bilgin olabilir ama oranın hangi bilgiye ihtiyacı varsa onu vermelisin.
ilk başta bunu ver sonra mühendislik kurallarını yavaş yavaş yedire yedire oraya uygularsın. önce seni kabul etmelilier ki söylediklerine önem versinler.
adamlar yıllardır masada üretim yapıyorsa onlarla bu üretim bantta yapılmalıdır kavgasına hemen girme.
masadaki üretime katkın olsun sonra önerilerini getir ve zorla.