kumaş pantolonlu kıronun seviye atlamış halidir. bu tiplerin cengiz kurtoğlu hayranı oldukları, arabeske gönül verdikleri test edilmiş, onaylanmıştır. amacı kız kaldırmaksa en kısa zamanda tarzını değiştirmelidir, yok özü buysa, diyecek laf yoktur.
pek bi kırodur bu kıro. halbuki giy bi tane götünden düşen bir şort. tak ayağına parmak arası terlik. çak bi piercing kaşına. bi de kulağına afilli bir küpe. tamam işte kurtuldun kıroluktan.
ama önce yargılayalım lan bunu.. suçu: üniversiteye takım elbiseyle gitmek. cezası: kıro diye nitelendirilmek. *
edit: bu başlıkta eskiden öğrenci yerine kıro yazardı. hatta türkçe karakter de yoktu o zamanlar. kiro yazardı. teheheyt.
maalesef 4. sınıftaki staj ciddiyeti ile zorla giydirilmiş öğrencidir. eğer üniversite sınırları içinde tıp fakültesi varsa bu tiplerden bolca görülür. (bkz: mediko)
hukuk fakültesinde görülebilecek bir durumdur. kişiler hem büroda çalışıp aynı zamanda okula giderler. fakat tarz yapmak için giyildiğinde tartışma konusu yaratır, başlığa örnek teşkil eder.
muhtemelen arkasında benzer şekilde giyinmiş birileri de vardır. bunlar sürüler halinde dolaşırlar, serçe ve işaret parmakları gökyüzüne bakacak şekilde bağırırlar, kariz-matik görünürler, sesleri kaba ve genelde subay traşlıdırlar, top sakal bırakan kişileri vatan haini, bölücü olarak tanımlamaya bayılırlar, ve istanbul üniversitesinde öğretilenler üzerine şu söylenebilir ki; takım elbisenin ceketinde satır,döner bıçağı vb, küçük, masum ev aletlerinin taşınabileceği cepcikler vardır.
Takım elbiseyi batılılık karşıtı sananlar biz takım elbiseyi nerden öğrendik?
Kırolukla alakası olmayan durumdur tam tersine bu duruma kıro diyenler eziktir,lamedir,sonradan görmedir kendi yetmezliğini, başkalarını eleştirerek kapatmaya çalışır.Farkında değillerdir takım elbise giyince neler oluyor diye.Giysinlerde anlasınlar.
üniversite 2. sınıfta haftada bir kro olmama sebebiyet veren durum oluyor bu evet. mübarek insan "sevis hocası" o derse takımla gelmeyi mecbur kıldı, ilk başlarda ne alaka dedik ama mantığını acıkladı cevap bile veremedik, hem yiyorsa gitme adam deli gibi puan kırıyordu şerefsizim.
her nedense o takımları giydigimde kendimi lise döneminde gibi hissediyordum. birde böyle 30 kişi aynı anda giyince harbiden komik oluyordu.
üniversiteye takım elbiseyle giden herkes kro değildir. okulun zirvesi olabilir, kariyer günleri olabilir ya da öğrenci takım giymesini öngören bir işe gidebilir. sonuç olarak takım elbise, krolarla bağdaştırılamayacak kalitede bir kıyafettir.
edit: okulda takım elbise giyen bir kişinin illa kro olup olmadığı anlaşılmak istenir ise kişinin kravat takıp takmadığına bakılır, değerlendirme yapılır.
sana ne deyyus dedirten zihniyettir, o adamin da senden rahatsiz olabilecegi hiç mi aklina gelmez bunlarin.bu tür seyler insanin içinden geçebilir hatta arkadaslariyla da paylasabilir ortam uygunsa ancak insanlarin giyim tarzlariyla böylesi ulu orta kafa bulmak günümüzün ortada kalmisliginin göstergesidir, "yirtik pantalon, parmak arasi terlik ve de saginda solunda piercing" daha mi modern ve sik oluyor parantez içindeki sekilde giyinen ben dahi sorabilirim bu zihniyete.
ilkokula baksırla giden öküz, meslek lisesine tangayla giren denyo kız gibi terevleri vardır. kindergardene emzikle girmeye teşebbüs eden velet, türünün varlığı dahi iddia edilmiştir.