öğrencilerin üniversitelere sadece ygs-lys ile değil ib, sat, toefell gibi uluslararası standartlardaki uygulamalarla da girilebilmesini amaçlayan yök projesidir.
yıllardır işin cılkını çıkardılar. her sene farklı sistem falan. böyle boka sarmalar, yavşaklıklar, sehven sikertmeler falan. her neyse bundan da bir cacık olmaz.
her türlü işin torpille döndüğü şu sistemde, olmasının bir imkanı olmayan imkandır.
rüşvetçiler, torpilciler, amcaoğluydu teyzekızıydı, kaynımın yengesinin yeğeninin damadının kardeşiydi derken, ne hale düşeriz bilmem.
ama esas olay şudur ki, bu sınav hayatta kalkmaz hafız. çünkü neden? çünkü bu sınav kalkarsa bir numaralı seçim vaadi de ortadan kalkmış olur. partiler "öss kalkacaaaak!" diye çığıramaz olur.
-öss'ye girenler kaç yaşında?
en az 18.
-oy kullanma hakkları var mı?
var.
-dertleri ne bunların?
anahtar kelimeler: sınav, öss, at yarışı, üniversite
yani demem odur ki, bu genç kesimin bir numaralı sorununu ortadan kaldırırlarsa, insanların kendilerinden herhangi bir beklentisi olmaz diye düşünüyorlar bana kalırsa.
ümitlerinizi tüketmeyin gençler, ne demiş ünlü türk düşünürü sayın başbakan: her üniversite mezunu iş bulacak diye bir şart yok. işte bütün mesele bu.
Lise öğrenimini yurt dışında tamamlayanlara (!) üniversitelere sınavsız ve ücretsiz giriş hakkı tanınması bakanlar kurulu kararı ile gündemdedir. Böylelikle üst gelir grubunun gerizekalı çocukları ve seçkin akplilerin başörtüsü yasağı yüzünden madur olup türkiye'de okuyamayan bilal gibi evlatcıkları normal şartlarda odtü, boğaziçi gibi üniversiteleri hayal dahi edemeyecek düzeydeyken, yıllarca emek ve rızkından kısarak para harcayıp sınavlara hazırlanan yurdum evlatlarının haklarını gaspederek en iyi üniversitelere zahmetsizce yerleşebileceklerdir. Yaşasın demokrasi!
Bugün bahçeli tarafından dile getirilmiştir. ilk önce birçok sınav geldi. Oks, çoklu SBS, tekli SBS, çift aşama sınavlar, bölüm bölüm sınavlar vs. Ki kendisi daha önceden hükümet ortağı olduğu bir zaman dilimi de vardı. Daha sonra seçim vaatlerinde bile dile getirilmedi. Ülkede birçok gündem varken sınavları konuşan bir ülke olduk.
Bu yıl birçok bölümün dolmadığı ifade edildi. Herkes bu sınavlara girdi veya girecek. Daha önceden de gündeme gelmişti sınavsız bir sistem. Ama Türkiye'de zor olan bir durum. Başka biri de sınavsız memur alımı yapacağını açıklar. Ülkede her yerde eğitim kalitesi aynı değil. iyi olan üniversiteler için nasıl bir seçenek getirirler merak ediyorum.