liseliler üniversiteye girince rahatlayacağını sanıyor, bende öyle sanıyordum zamanında ama bunun vizesi , finali, bütü , parasızlığı, uykusuz geçen günleri, projeleri varda var. üniversiteye girince de üniversite bitsin rahatlayacağını sanacaklar çok yazık.
Asıl meselenin, girdikten sonra başladığını yakında anlayacak olmakla son bulacak sanrıdır.
Hayata hazırlanıp, kendinize olumlu artılar ve donanımlar katmanın, fark yaratabilmek adına emek vermenin zamanı gelmiştir artık.
Kolay ve zahmetsiz olduğu söylenemez.
Çabalamadan, gelişmeden, bir yerlere gelmek, sadece masallarda geçer, aklınızda olsun.
üniversite okuyan arkadaşlarınız, abileriniz,ablalarınız size her gün partideyiz eğleniyoruz,kopuyoruz derse inanmayın çünkü yaptıkları şey cips, çekirdek ve kola alıp oturmaktır.
Günümüz gençliğinin vebasıdır.
Bu konuda da hata gençlerde mi ? Tabiki hayır. Böyle yetiştiriliyoruz çünkü, doğduğumuz andan itibaren kandırmacaların içinde buluyoruz kendimizi, yemek yemediğimiz zaman aç ağzını uçak geliyor diye başlıyor ve okul çağında da liseye geç rahatsın, üniversiteye başla rahatsın diye şerbetle besleniyoruz. Sonrasında umduğunu bulamayan üniversiteli genç ise depresyon mağduru olarak hayata devam etmek zorunda kalıyor.
Yüzyılın yalanıdır. Hayatınızda görüp görebileceğiniz en bencil, riyakâr insanlara bu kurumda rastlanır. Hayatın acı gerçekleriyle ilk kez bu kurumda karşılaşılır. Toz pembe hayaller artık yoktur. Hayatın acı gerçekleri pat pat yüzünüze çarpar.
yav he he, kesin çok rahat o kadar rahat ki gözünün yaşına bakmıyor hocalar. sik gibi ödevler veriyor canına okuyorlar. dersi kapattığı halde sınıfta bırakan hoca bilirim ben. adam dersini kapatıyor ama gene de kast etmiş geçirmiyor kimseyi.
o yüzden palavradır.
ayrıca üniversitede kızlar da teklif etmiyor. her yerde aynı bunlar. boş yere kasmayın o yüzden ve giderseniz dersleri sıkı tutun. yoksa ilerleyen dönemde siki tutarsınız.
yanlış bir düşüncedir çünkü hayatın hiçbir döneminde rahata ermeyeceğiz. lisenin bitişiyle üniversitenin başlaması, sınavlar, stres, üniversitenin de bitmesiyle tamamen iş hayatına atılmak derken ev borcu, araba borcu, faturalar, eğer düşünüyorsanız -ki hayatın döngüsü bu- evlilik, çoluk çocuk, torun torba... iç içe geçmiş zincirler bütünü gibi.
bölümünden bölümüne değişir. hukuk, tıp vs. böyle bölümler okumayı düşünüyorsanız aklınızdan çıkartın. hazırlık okuyacaksanız zaten lise 5 kafasinda olacaksiniz. ha gittiğiniz bölümün devam zorunluluğu yoksa, yıllık sistemse bunlar üniversite okuduğunuzu farkettiren detaylardır.