her üniversitenin, her kampüsün en çok rastlanan öğrenci tipleridir.
aktif eleman: adından da anlaşıldığı üzere çok aktif öğrencilerdir, genelde kampüsün içindeki cafelerde vakit geçirirler. hemen hemen ilgilerini çeken her kulübe üye olurlar ve arkadaş çevreleri de çok geniştir. 'hangi barın birası en ucuz ve en kalitelidir, hangi cafenin canlı müziği iyidir, ne zaman-kimin konseri vardır, okulun yönetmeliği nelerdir vb.' en iyi bunlar bilir.
+en iyi yönü: öğrenciliği tam manasıyla yaşarlar.
-en kötü yönü: bazen çok boş işlere kaptırırlar kendilerini.
zengin tayfa: çok ama çok paraları vardır babadan gelen. ya tek başına ev tutarlar ya da aileleri ev alır bunlara okul yakınlarında, her yere arabalarıyla giderler. evlerinde kaliteli içki şişeleri koleksiyonu vardır, genelde iyi içicilerdir. evleri güzel ve eksiksiz olduğu için ara sıra diğer arkadaşlarını misafir ederler saat geç olursa(bazılarının amacı kızları çekmek olsa da). bir süre sonra bu çocuğu keşfeden bir veya iki kanka kız bu çocukla takılmaya başlar sürekli. bu zengin tayfa da cimriler ve eli açıklar olmak üzere ikiye ayrılır. son olarak derslerle pek araları yoktur.
+en iyi yönü: para var daha ne olsun?
-en kötü yönü: çevresindeki çoğu kişi parası olduğu için yanındadır.
yurtta kalan öğrenci: en belirgin özellikleri geç saate kadar dışarıda kalamamalarıdır. evde kalan arkadaşlarına sürekli ev ortamı ile ilgili sorular sorarlar. ve çoğu en kısa zamanda, en kötü ihtimalle seneye eve çıkacağını söyler. yemek konusu bu kişiler için büyük derttir aslında ve yurt ortamında özel hayatlarını adamakıllı yaşayamazlar. sigara içenleri ise ilginç aksiyonlar yaşar her gece.
+en iyi yönü: sürekli ortam içindedirler, canları sıkılmaz kolay kolay.
-en kötü yönü: şikayet ettikleri çok şey vardır hayata dair(cemaat yurtları dahil değildir).
eylemciler: siyaset ile çok çok fazla ilgilenirler. sınıftan ve okuldan eylem için öğrenci toplarlar, her konuya verecek bir cevapları vardır(ya da öyle sanarlar). okul içi bir eylemde okuldan atılmaları olasıdır. toplantılara çağırırlar diğer öğrencileri biraz daha tecrübeli olanları, başkan rolü üstlenmişlerdir. ara sıra öğretmenlere laf sokmaktan kaçınmazlar.
+en iyi yönü: kendilerince haklarını savunurlar.
-en kötü yönü: bütün çabaları boşa gidecektir.
cemaatçiler: onlar hangimizin yanına yanaşmadı ki? hangimize öğütler vermeye kalkmadı ki? dersleri iyidir ama genelde ve güler yüzlülerdir. ama bazı konularda çok gereksiz yorumlar yapıp ortamın içine sıçabilirler.
+en iyi yönü: gelecek için işleri hazırdır.
-en kötü yönü: küçük şeylerle mutlu olurlar, eğlenme tarzları ilginçtir.
hayattan bezen genç: her sabah gözünde çapaklarla gelirler okula(daha doğrusu arada bir gelirler). devamsızlık sorunu varsa bölümde, dersten kalmaları oranları yüksektir. pek arkadaşları yoktur, kendileri gibi birkaç kişiyle beraber sürekli hayatı sorgularlar. okula eşofmanla gelir çoğu bu arada(kız olanları kınıyorum). suratları da hep asıktır.
+en iyi yönü: hayatın acımasız olduğunu kavramışlardır.
-en kötü yönü: kaçınılmaz tecavüzden zevk almayı kavrayamamışlardır.
derste uyuyangiller: gece geç saatlere kadar takılan tiplerdir. hayattan bezen gençler de bu gruba değişik bir şekilde üyedirler. umursamaz tavırları başlarına bela olabilir.
+en iyi yönü: herkes ders izlerken onlar uyurlar.
-en kötü yönü: sınav haftaları günlerini göreceklerdir.
abazagiller: geneliikle ders cıkısı veya ders öncesi bir araya gelerek ekip halinde , nuri alço bakışları ile ortamda ki kızları keserler,lakapları genellikle torbacılardır ,eller hep tetikte bekler yani ceptedir.
** okula adım atar atmaz yatay geçiş planları yapan öğrenciler ( özellikle şehir dışı üniversitelerde )
** okula kayıt olur olmaz ''öğrenci yurdundan eve çıkma planları'' yapan tipler..
** üniversiteyi kazandığı gün kulağını deldiren tipler..
** özellikle şehir dışı üniversitelerde, üniversiteye kayıt olduğu ilk günden ''abi bayram ne zaman,10 kasım tatil mi vs'' gibisinden ''sıvışma sorularını'' çevresine soran tipler..
** üniversiteye kayıt olduğu ilk zamanlardan itibaren alkol muhabbetine giren ve yeni tanıştığı insanlarla alkol ortamına girmeye çalışan enteresan tipler..
** ''üniversitede kızlar teklif ediyor'' palavrasına kanarak her gördüğü kızı kesmeye çalışan tipler..
** ''kızların ilgisini daha çok çekebilmek ve yeni ortamlar yaratabilmek'' için gitar yada bağlama kursuna yazılan tipler..
** normalde ''iki kelimeyi biraraya getiremediği'' halde kız arkadaş edinebilmek için tiyatro yada resim kursuna yazılan ama bu kurslara da pek uğramayan tipler..
** normal yoldan dikkat çekemeyince mafyatik triplere bürünen ve kendisine bu tarz bir hava katan tipler..
** kampüste futbol yada siyaset konuşarak dikkat çekmeye çalışan tipler..(( bu nasıl olacaksa..))
** derste ve arkadaş ortamında ''espiri denemeleri yapan'' tipler..
** giydiği külodun bile marka olmasına eğer marka giyemiyorsa ''marka gibi görünen imitasyon ürünler'' giymeye çalışan ve bu türden kıyafetler satın alabilmek için üniversitenin bulunduğu şehrin altını üstüne getiren tipler..
** daha fazla dikkat çekebilmek adına ''vücut geliştirme salonuna yazılan'' tipler..
** her giydiğinin marka olmasına dikkat eden,olduğundan daha havalı görünmeye özen gösteren ve genelde ''miyavlar gibi konuşan'' kız profilleri..
** yetiştirilme tarzı yada fiziksel özelliklerinden ötürü kadınsılığı ön plana çıkarmayan ve erkek gibi takılmaya çalışan ''Bacı modundaki'' abla profilleri...
metalciler: her daim uzun saç ve sakallılardır, yazın tişört ve askeri-gri şort, kışın deri ceket siyah pantol bot üçlüsü favori giysileridir. her daim yakalarından bir kulaklık sarkar ve müzik dinlemeyi, muhabbetini etmeyi çok severler. yeni albümleri takip ederler ve yerel müzik piyasasını yerel grupları takip etmekte üstlerine yoktur. çoğu müzik aleti çalmayı bilir.
en az iki yıl kesilmemiş kıvırcık saçlar ve sakal-bıyık birbirine girmiş esmer bir tip kesin vardır. ayrıca temiz yüzlü saçları belinde olan tip kesinlikle mevcuttur. şimdilik bunlar geldi aklıma.
ön sıra tayfaları. genelde kız olmakla birlikte ayrılmaz kişiliklerdir. erkek arkadaşları olmaz yada olamaz, sanki tanrı tarafından erkek arkadaş edinip sosyal ortamın dibine vurmaları yasaklanmıştır. ayrıca yurt tayfalarıdır bunlar, ev konusuna kapatılmışlardır. ders aralarına tenefüs demekte olup ders aralarını sınıfta pinekleyerek geçirmektedirler. kendi aralarında konuşurlarken birinin yaklaştığını anladıklarında dış dünyaya kendilerini kapatıp sır vermemeyi yeğlerler. bu yüzden de hep merak etmişimdir; acaba ne konuşuyorlar? hayır, önemliyse bilelim de biz de aydınlanalım.
hocaya laf yetiştirmeyi kendine vazife edinmiş ve hatta hoca tarafından ikaz edilmezse hocayı hasta zannedip "hocam neyiniz var" diyecek kadar bunu kabullenmiş tipler.