rektör atamayla işlerin düzeleceğini sanan ahmakları pek sevindiren gelişmedir.
rektörler bir şey yaptığı yok. öğrenciler o cemaatçi, türbanlı, akp'li öğrenciler kendilerini hala ezilmiş, dışlanmış hissediyor. bilmem farkında mısınız?
ne tuhaf değil mi?
biz rektör atadık diye sevinilirken gidilen her okulda protestoyle karşılanıyorlar.
akp zihniyeti cahilden oy almakla her şeyin çözüldüğü sanıyor işte.
üniversitelerde rektör denilen kişinin öğrenciler tarafından siklenmediğini bilmeyen kişilerce yine yeni yeniden yalanmış iktidardır.
iktidar tabii ki üniversitelere girebilir.
istanbulda iş hanından bozma binlerce üniversite var, fettoşçu üniversiteler var...iktidar buralara girebilir, koruma falan da gerekmez hem.
ama bir odtü'ye bir istanbul üniv'e, bir ankara üniv'e girmek kim kardashian vari göt ister.
ha oraya atadığın rektörler kim kardashian'a benziyorsa girebilirsin.
''aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş'' meselesine dönen olaydır.
cemaat dershanelerine sanki hep cemaatçiler gidiyor, yurtlarda hep cemaat köleleri kalıyor sanmak nasıl bir akıl tutulmasıdır bilemem ancak sözü edilen cemaatçi tayfası 2-3 üniversite konuşlanmış, belli okulların yanından bile geçemeyen, içlerinde olsalar bile kıyıda köşede kalan tiplerdir.
bu vatandaşlar üzerlerindeki eziklikleri atamadıkları için hep gizlenmek, hep saklanmak zorundadır.
kantinde ha keza kimliğini açık etseler mutlaka yanlarından kalkıp başka yere oturacak çok kişi olacaktır.
bunu bildiklerinden fare gibi deliklere tıkılmaya mahkumdurlar.
üniversiteler toplumun turnusol kağıdıdır. sen okullara alnın açık, sırtın dik giremiyorsan belli ki başarısız, bir halt edememiş bir yönetimsin demektir.
''cemaatler her yeri ele geçirdi'' diye sevinmek neye yarar?
herifler saklandıkları yerden çıkamıyorlar.
dünyanın hiçbir ülkesinde üniversitelere girememekle kalkınmak arasında bir ilişki kuramazsınız. dünyanın heryerinde üniversitelerde protestolar olabilir. kaldı ki bir avuç azınlığı ele alarak "akp" üniversitelere giremiyor ehehe" demek zır cahillikten öte birşey değildir. burhan kuzu geçenlerde istanbul üniversitesi'ndeydi. birçok üniversiteye zaman zaman hükümet temsilcileri o veya bu nedenle giderler. bunların çoğu haberlere bile çıkmaz. yumurta olayı haber değeri taşıdığı için gündemdedir.
1980 öncesi olsa eleştirilebilir bir durumdur.ancak son 15-20 yıldır(özellikle de 2000 sonrası) üniversite öğrencisi profilindeki yozlaşma had safhaya vardığından bu durumun eleştiri olarak kullanılması da ortadan kalkmıştır.türkiyedeki üniversite öğrencilerinin çok büyük bir çoğunluğunun sosyal zekası ilköğretim 6-8. sınıf öğrencisi düzeyinde olduğundan anlamsız kalan bir önermedir.
dipnot: yumurtacılar kapsamdışıdır.en azından hala bir şeyler yapma gayretindeler.hala direnç gösterebiliyorlar ve toplumsal/siyasal olaylarda bir tavır sergiliyorlar.