üniversitelere desteğin performansla dağıtılması

entry5 galeri0
    1.
  1. üniversitelere eşit olarak dağıtılan devlet desteğinin performansa göre dağıtılmaya başlaması önerisidir.

    bir üniversite kendisine verilen desteği iyi bir şekilde kullanıyorsa o üniversiteye devlet desteğinin artırılması gerekir. ama diğer tarafta kendisine verilen desteği başarılı bir şekilde kullanamayan , alanında başarılı insanlar yetiştiremeyen üniversiteye aynı parayı vermek ne kadar adildir?
    asıl eşitlik herkese aynı şeyi uygulamak değil , hak edene hak ettiğini vermektir.

    bu durumu basit bir yarışmaya indirgeyelim. yarışma sonucunda başarılı olana verilmez mi ödül? yarışma bittikten sonra herkese madalya taksak eşitlik mi olur? bu noktada devletin uyguladıkları yetersiz kalıyor. daha iyi bir eğitim sistemi için bu konuya mantıklı bir uygulama getirilmesi gerekiyor.

    not : aslı başlık üniversitelere devlet desteğinin performansa göre dağıtılmasıdır. malumunuz 40 karakter izin vermiyor.
    0 ...
  2. 2.
  3. yandaş rektörlerce kontrol edilen üniversitelere birtakım katakullilerle fazla para gidebileceğini hesap edersek, normalde mantıklı olmasına karşın yanlış ve paranoya oluşturabilecek bir durumdur.
    0 ...
  4. 3.
  5. performans değerlendirmesi denilen şey sağlık kurumlarında fiyasko ile sonuçlanmıştır. nicelik niteliğin önüne geçmiş, kalite düşmüştür. üstelik suistimal olasıdır, performans adına yapılmayan şeyler yapılmış gösterilmiş, yapılan da üfürükten, yapıldı densin diye yapılmaya başlanmıştır.

    bu işler ciddiyet gerektirir, dürüstlük, tarafsızlık gerektirir ki biz de yok bunlar. birileri bir şeyler karıştırıyor yine.
    0 ...
  6. 4.
  7. mantık olarak doğru bir uygulamadır. *
    şöyle ki :
    * çoğu üniversite mevcut koşullarını değiştirmemesi

    * halen laboratuvarlarda 90 yılından kalma devre elemanlarının kullanılıyor olması. (çok fazla hata meydana geliyor ve doğru ölçüm kesinlikle yapılamıyor)

    * bazı kıdemli profesörlerin (misal benim bölümümdeki prof.) basıl tarihi 82 yılı olan kitabı ders kitabı olarak kullanması. internetten dersle ilgili not indirdiğimde bazı formüllerin değiştiğini görmem.

    peki destek performansa göre dağılırsa ne olacak
    * her birim kendisine çeki düzen vermek zorunda kalacak.

    * şartlar daha iyileşecek ve performansı arttırabilmek için daha modern ekipmanlar alınacak. yani bir bakışta kamyonla verilen harç paraları yerini bulacak

    * hocalar kendi ders ekipmanlarını gözden geçirecek. ben ne anlatıyoruma bakacaklar.
    1 ...
  8. 5.
  9. saçma bir öneridir.

    neden dersen her üniversite bir istanbul kadar köklü müdür?
    100 yılı geçkin faaliyette olan kaç okulumuz var?

    sen şimdi 500 yıldır etkin olan okulla 10 sene önce açılmış okulu aynı kefeye koyup ''hadi bakalım hanginiz fazla yayın yaparsa ona şeker vereceğim'' dersen ve bunu mantıklı bir çözüm olarak görürsün git at kendini camdan.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük