marmara üniversitesi, kocaeli üniversitesi ve 9 eylül üniversitesinde olduğunu bildiğim için katılmadığım tespittir. bu arada gizli kapaklı değildir bu mescitler herkes görür ve isteyen gidebilir.
son olarak (bkz: bi sktrin gidin).
üniversitede tabuya yer olmaması bakımından normal olanıdır. fakat türkiye'de bu durum geçerli değildir. türkiye'de üniversite de yüksek liselerin yanında azınlıktadır.
* boğaziçi üniversitesi'nde yoktur mesela. ama iki kampüsün arasına dikilmiş bir cami vardır ki cuma günü entel kuntel öğrencilerle sakallı hacı amcalar birbirine karışır.
* hacettepe tıp fakültesi'nin etrafında zibilyon tane mescit-cami vardır. her öğlen başka bir tanesinde namazını kılabilir, dinsel hayatınıza renk katabilirsiniz.
* odtü'de mescit yok ama onun yerine jandarma karakolu versek olmaz mı?
* haliç üniversitesi'nde mescit yoktur zira üniversitenin tümü bir apartmandan ibaret. çatıya kaçak mescit çıkabilirler belki, bakalım.
21 YÜZYILDA AYDIN, ÖZGÜR TÜRKiYEDE GÖRMEK iSTEMEDiĞiMiZ MANZARA. OYSA Ki HEPiMiZ MÜSLÜMAN DEĞiLMiYiZ. ALKOL ALAN, GAYRi MEŞRU iLiŞKiLER YAŞAYAN ÜNiVERSiTE ÖĞRENCiLERi GiBi DÜŞÜNCELERi DOĞRULTUSUNDA YAŞAMAK ONLARINDA HAKKI OYSA.
SINIFLARDA SIRALARIN ÜZERLERiNDE NAMAZ KILARKEN iÇERi GiREN ERKEK ÖĞRENCiLERi GÖRÜNCE UTANÇLARINDAN, ÜZÜNTÜLERiNDEN HASTA OLAN ARKADAŞLARIMI BiLiYORUM. NE KÖTÜ.
Bir kurala ya da tavıra bağlı gelişen bir durum değil, şartlara bağlı gelişen bir durumdur. Kendimizi tanımayıp hep avrupayı övmek için seçilmiş yanlış bir örnektir. Üniversiteler yerleşik hayata uzak yerlerde kurulmadıysa ibadethaneler ihtiyacı karşılayacak şekilde vardır.