türk eğitim sistemi çöplüktür
okuyan kısa dönem askerlik veya memur olma umuduyla okuyor
onun haricinde bir yararını çıkarını görmedim!!!
gereksiz boş bilgilerleden dolayı zaten özel sektörde bir iş yapılamıyor
işverenin üni mezunu istemesinin nedeni
en azından kro insanlarla muhatap olmayım derdidir.
bu memurluk şartlarını kısa dönem işini kaldırın
tahminimce kimse üni okumak istemez
amerikadaki gibi!!!
bölüm değil de sayıları 186 olan üniversitelerin birçoğu acilen kapatılmalıdır. (2003 yılında 70 tane üniversite vardı)
ama bu şişirilen üniversiteleri kapatırlar mı? hayır. gençleri en az dört yıl fakültelerde oyalayıp istihdama dahil etmiyorlar ve böylece işsizlik rakamlarını da yükseltmiyorlar. aynı zamanda üniversitelerin kurulu olduğu şehirlerde bu öğrenciler o kent ekonomisine (özellikle ufak kentler için büyük katkıdır) ciddi katkı sağlıyorlar. ayrıca mezun sayısının ve dolayısıyla rekabetin artması ile eğitimli çalışanın da ücretleri düşürülerek sanayici için eğitimli işgücünü ucuz işgücü haline getiriyorlar. (şimdiden bu ücretler düşmedi mi?) bununla beraber kendisine zaten pek oy vermeyen eğitimli nüfusun işsiz kalması veya kalmasa da düşük ücretlerle çalışması zaten akp gibi partilerin oldukça işine geliyor. eğitimsiz yoksul nüfusu nasıl sadaka ekonomisiyle kendilerine bağlımlı hale getiriyorlarsa yarına bir gün eğitimli yoksul nüfus yaratılarak kendilerine muhtaç hale getireceklerdir
Endüstri mühendisliği. En azından mühendislik olarak adlandırılmasın. Mühendis dediğin inşaattır, makinedir, elektronik elektriktir, yazılımdır. Endüstri ne arkadaş ?
eğitim sistemi ve ülkenin ekonomik yapısı b.ktan olmaya devam ettiği sürece bölüm kapatmak çözüm değil. ilk başta eğitim sisteminin kalitesi yükseltilmeli.
Kapatılması gereken bölüm yoktur. Bölümlerin kalitesi artırılmalı ve öğrenciye bu bölümün hakkını veremediğinde bölümü ile ilgili bir alanda çalışamayacağını kabul ettirmek gerekir.
lise eğitimi ile yeterli düzeye gelinebilecek bölümlerdir. kapatılmak demeyelim, lise düzeyine kaydırılabilir. gene üniversite bölümleri mevcut olur ancak gerekirse sıralama olarak zor bir sınır getirilmeli, gerekirse bölüm ve öğrenci sayısı kısıtı koyulmalı. bir dönem bol mezuna ihtiyacımız vardı, haldır huldur verdik mezunları, bitti gitti. şimdi yeni bir döneme girmek zorundayız eğitim konusunda. kalite.
aktüerya bölümü örnek verilebilir. sen bu bölümü zor ulaşılır bir bölüm haline getirirsin yani az öğrenci alırsın. lise düzeyinde eğitimini verirsin, üniversite düzeyinde de aktüerya alanında yöneticiler yetiştirirsin.
fen edebiyat fakülteleri kapatılmalı diyen fen edebiyat fakültesi öğrencileri ve mezunları oldukça bu ülkenin bilim anlamında gelişmesi zaten imkansız. Sınava giren sensin, tercih yapıp bu bölümleri seçen sensin, başarısız olduğunda, mezun olup iş bulamadığında fen edebiyat fakültesi kapatılmalı diyen de sensin. Bir insanın bir bölümde başarılı olup olmaması , iş bulup bulmaması onun çabası, isteği ve azmi doğrultusundadır.
Bizzat okuduğum çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümüdür efendim resmen iş olsun diye açılmış.Bu Norveçte, ingiltere'de iş yaparda bizde şuan yemez.
(bkz: çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri)