Bizzat okuduğum çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümüdür efendim resmen iş olsun diye açılmış.Bu Norveçte, ingiltere'de iş yaparda bizde şuan yemez.
(bkz: çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri)
fen edebiyat fakülteleri kapatılmalı diyen fen edebiyat fakültesi öğrencileri ve mezunları oldukça bu ülkenin bilim anlamında gelişmesi zaten imkansız. Sınava giren sensin, tercih yapıp bu bölümleri seçen sensin, başarısız olduğunda, mezun olup iş bulamadığında fen edebiyat fakültesi kapatılmalı diyen de sensin. Bir insanın bir bölümde başarılı olup olmaması , iş bulup bulmaması onun çabası, isteği ve azmi doğrultusundadır.
lise eğitimi ile yeterli düzeye gelinebilecek bölümlerdir. kapatılmak demeyelim, lise düzeyine kaydırılabilir. gene üniversite bölümleri mevcut olur ancak gerekirse sıralama olarak zor bir sınır getirilmeli, gerekirse bölüm ve öğrenci sayısı kısıtı koyulmalı. bir dönem bol mezuna ihtiyacımız vardı, haldır huldur verdik mezunları, bitti gitti. şimdi yeni bir döneme girmek zorundayız eğitim konusunda. kalite.
aktüerya bölümü örnek verilebilir. sen bu bölümü zor ulaşılır bir bölüm haline getirirsin yani az öğrenci alırsın. lise düzeyinde eğitimini verirsin, üniversite düzeyinde de aktüerya alanında yöneticiler yetiştirirsin.
Kapatılması gereken bölüm yoktur. Bölümlerin kalitesi artırılmalı ve öğrenciye bu bölümün hakkını veremediğinde bölümü ile ilgili bir alanda çalışamayacağını kabul ettirmek gerekir.