yök kanununa eklenmesi planlanan maddeyle lisans öğrencileri en fazla 7 yıl, önlisans öğrencileri ise 4 yılda okulu bitirmek zorunda kalacak. 5 yıllık lisan öğrencileri 8, 6 yıllık okuyacak olanlar da 9 senede bitirmek durumunda olacaklar.
Bu süreler sonunda, üniversiteden mezun olabilmek için son sınıf öğrencilerine, başarısız oldukları bütün dersler için biri bütünleme olmak üzere iki ek sınav hakkı verilecek. Sınavlar sonunda başarısız ders sayısını 5 derse indirenlere, 3 yarı yıl boyunca başarısız oldukları derslerden açılacak sınavlara girme hakkı tanınacak. Mezun olabilmek için tüm derslerden geçer not alan ama başarılı sayılabilmeleri için öngörülen not ortalamasını sağlayamayan son dönem öğrencilerine ise ortalamalarını yükseltmek için diledikleri son iki sınıf dersinden sınırsız sınav hakkı verilecek. Düzenlemeyle derslere devam ettikleri halde sınav yükümlülüklerini yerine getiremeyen ve bu nedenle üniversiteyle ilişiği kesilen öğrencilerin de sınav hakkı olacak. Sınav hakkı verilenler başvurmaları halinde üniversite veya yüksek teknoloji enstitülerinin her eğitim-öğretim yılı başında açacakları sınavlara alınabilecek. Sınavların sonunda tüm dersleri başaranlar, öğrenimlerine kaldıkları yerden devam edebilecek.
Sonunda akıl ettiler diye tepki verilecek olan sorunsaldır ne öyle girsin mi ömür boyu öğrencilik hakkı kazanıyorsun. Çalışanla Çalışmayanın bir farkı olsun paralellere hizmet eden abiler ablaşar daha Çok ders Çalışıp öğrenciliklerini yapsınlar yapamıyorlarsa da gidip ciamaatin kadrolu haini olsunlar.
2014'den sonra 7 yıl geçerli bu nedenle henüz atılan yok.
2014 ve öncesi girişli arkadaşlar 2021 yılına kadar mezun olamazlar ise okuldan çıkışları verilecek.