Eglencelidir. Ama hayatinizin buyuk kismi terlik giyerek, tabldottan yemek yiyerek, saat 10dan once yurda girerek gecer. Kendi odaniz olmaz. Duvarlara poster asamazsiniz. Caniniz sikilinca cay koyamazsiniz. Cikar kantinden makineden icersiniz. Arkadas gettemezsiniz. Camasir atmak icin sira kollarsiniz. Birayi gizlice icersiniz.
eğlencelidir ama az çok anlaşabileceğiniz birilerine denk gelmelisiniz. ayrıca pek çok temizlik kuralınızı maalesef yumuşatmak hatta bazılarından vazgeçmek zorunda kalabilirsiniz.
kafan rahattır en azından cemaatin içinden çıkmışsındır tek sıkıntın belki yemek olabilir ama onun da parası olan için sıkıntısı yoktur .
rahattır onu bir daha diyim de.
çoğu zaman eksileri olan,bazen de artıları olandır.
eğer çekilmez,gerizekalı insanlarla aynı odadaysanız ve laf anlamıyorlarsa,kavga edip odadan yollarsınız.
odaya çıkmak bile gelmez içinizden bahçede sabahlarsınız.
yemekleri bazen berbat olup,dışardan yiyip zehirlenirsiniz.
daha sonra zehirlendiğinizde ne size bakan olur,ne doktora giden.
haşlanmış patatese hasret kalırsınız.
uyurken yan ranzadakının ınlemelerını dinlemek zorunda kalırsınız.
benım gibi gece uyumayan biriyseniz onlar uyurkn sız ayakta,siz ayaktayken onlar uyur ve her sekılde sinir olursunuz.
iyi yanları yok mu;
sabaha kadar edilen sohbetler,içilen çaylar,dinlenen Ahmet kaya şarkıları,
gecenin bir yarısı sarhoş olan arkadaşınızın sizi öperken ayıltmaya calısmak,
giriş saatine kosa kosa yetişmek ve geç kaldığında gülerek söylenen yalanlar,
bazen hiç yalnız kalmamak,
bazen o kadar insanın içinde yalnız kalmak..
her öğrencinin tatması gerekir. öğrenim hayatı boyunca hiç yurtta kalmamış öğrenci çok şey kaçırmıştır.
yurtta kalmanın artıları vardır. eğer asosyal biriysenin yurt ortamına girince açılır, arkadaş edinirsiniz.
bir mevzu olduğunda tek başınıza ya da birkaç arkadaşınızla değil tüm yurt olarak gidersiniz (tabi bu yurttaki ortama bağlı).
çeşit çeşit insanla tanışırsınız, bazıyla çok iyi arkadaş olursunuz, bazılarıyla ise anlaşamazsınız.
yurtta kalınacaksa ikinci öğretim okumak avantaj olacaktır, zira yurdun en güzel saatleri gece yaşanır.
yurt ortamında en büyük sıkıntı uykudur. o yüzden bi üst madde de bahsettiğim gibi eğer ikinci öğretim değilseniz yurdu ikinci plana bırakın.
çok iyi arkadaşlıklarınız olur. okuldan sonra bile devam eder. tabi bu biraz şans işi. barzoların arasına denk gelirseniz sıkıntı.
6 yıl yurtlarda yaşadığım için, kitabını yazabileceğim, tuvaletten tutunda, uyumasına, yemesine, içmesine kadar her şeyin sorun olduğu ama bir o kadarda eğlenceli yaşam biçimi.
Kantinde ekmek arasi patates, koğuşta 40 lı roket sigara ile batak oynamak ve uyumak dışında başka aktivitenin yapılmadığı hayattır. Günümüzdekileri bilmiyorum.
Tam 5 yıl uludağ kız yurdunda kaldım. 3 blok dedikleri tüm teksaslıların kaldığı blokta 2 yılım gecti. Odalar altı kişilik . herkes 7 bölgenin birinden nerdeyse. iki yıl çok sorun yaşadım. Onlara göre ortama uyum sağlamam gerekiyordu. Her yere kız kıza birlikte gidelim. O sıralar popüler olan nasılsa öyle yaşayalım öyle giyinelim öyle yiyelim.
Zaman zaman saygısızlıklarla karşılaştım. 6.45 uyanıp hazırlığa gitmem gerektiğinden gece 12 sen sonra ışığın kapanmasını talep etmem kasıtlı suç sayıldı.
Ertesi yıl saat 1 de çalışma solunumdan odaya girdiğimde terliklerin çok fazla ses çıkarıyor diye diye başımın etini yiyenler oldu. Kaldı ki böyle bir şey olmamıştı. En son sinirle terkettim o odayı. Ve yurdun en sakin bloğuna yerleşip kalan 3 yılı en yakın arkadaşımla 4 kişilik odada geçirdim.
Bazen haksızlıklar oldu evet kendinizi bilen bir insansanız ilişkileri her şeyin önünde tutuyorsanız kalbiniz kırılıyor. Haklı olduğumu ilk yıl tartıştığım kişinin gelip sene sonunda helalleşmesinden diğerlerinin de beni dışarda gördüklerinde çevremi sarıp muhabbete girişmelerinden anlamıştım.
Eğer ilişkiye önem veren ama haksızlığa uğramak istemeyen biriyseniz size can yoldaşı olacak bir arkadaş tez zamanda edinmeye çalışın yeni başlayacaklar. Yoksa 4 yıl geçmez başka türlü.
zor durumdur.bütün katla aynı banyoları ve wcleri paylaşıyorsunuz.sabah çişe sıkıştığınızda ıslak ve ya sıcak terliği giymenin acısını yaşayan bilir. arkadaşlarınız arasında dengesizler elbet çıkacak, oda arkadaşınızla küseceksiniz, eşyalarınız izinsiz kullanılacak, paranız yetmediğinde aç yatacaksınız, hergün ütü yapacaksınız, çorap yıkayacaksınız, okula geç kaldığınızda kimsenin umrunda olmayacaksınız, hasta olduğunuzda kimse gerçekten ilgilenmeyecek. bu liste böyle uzayıp gider, güzel zamanlarınızda olacak elbet ama olgun insanlarla dost olmazsanız burnunuz boktan kurtulmaz.
benim ailem kesin fakir diye düşünmenize sebep olmuştur.
yoksa neden bir aile kızlarını tuvalet terlikleriyle odaya gelindiği,
sadece kaşarlı tost yemek için yarım saat sıra beklendiği,
tuvalette deliği tutturamamış ve sifonun ne işe yaradığını bilmeyen
lavabolarına s.çıldığı(gerçekten lavabo gerçekten b.k)
kapıların arkasına kanlı ped yapıştırılan bir yerde barınmak zorunda bırakır ki.
yaşanılması gereken hayattır.
eğer bugüne kadar aileniz yanından hiç ayrılmamışsanız ve üniversite'de eve çıkma planları yapıyorsanız 1-2 sene kalmanızı tavsiye ederim.
insanları tanımanız için güzel bir fırsattır.
güzel anılar hoş dostluklar biriktirirsiniz.
yorumlarda eğlenceli, zevkli vs deniyor da türkiye'de öğrenci yurtlarından bahsedilmiyor sanırım.
arkadaşım yurt hayatı demek sefalet demek. sabah temizlikçinin gelip "hadi kalkın okula geç kaldınız ehehe" demesidir. (ikinci öğretim bloğunda)
ev nedir? uyku demektir. özgürlük demektir. o yüzden önerimdir ki yurtta kalmayı aklınızdan çıkarın. beş para etmez yığınla adamla yüz göz olursunuz yoksa. siz kaçarsınız ama onlar bırakmaz. çıkın evinize paşa paşa. tek çıkın ama. ev arkadaşı da bir süre sonra bokunu çıkarıyor. gelsin arkadaşınız sizde kalsın. ama 3-5 gün. sonra gitsin. gitmiyorsa da kovun. kafanız rahat eder.