içmimarlik ve çevre tasarımı. Sabahlara kadar 1/100 ölçekli proje çizersin, sunum haftası gelmeden bir gün önce üzerine kahve dökülür, böm böm bakarsın.
Hukuk, Tıp, Diş Hekimliği, inşaat Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri, Rehber Öğretmenlik, Okul Öncesi Öğretmenliği bu dallardan bazıları yüksek ücretle bazıları ise iş garantili şekilde kazanılabilecek güzel bölümlerdir.
hiçbir zaman karnı aç kalmayacak meslekler genelde sağlık alanındaki bölümlerdir.baba bölümden kastettiğiniz işsizlik sıkıntısı çekmemekse sağlık memurluğundan tıp a kadar bütün meslekler.
veterinerlik de aynı şekilde hiçbir zaman işsiz kalmaz en salağı bile mezun olur olmaz en az aylık 2500 lira kazanıyor devlet e 50 puanla atanırlar özel muayene açarlar aynı zamanda özel hastaya giderler,pastanelerden gıda satışı yapan yerlerden diploma kirası alırlar normalde 5000 lirayı buluyor kazandıkları para.mezun sayısı azdır 300-400 kişi mezun olur yılda.hatta bir inşaat mühendisinden şunu duydum yakında ''ulan keşke puanım düşük gelseydi de veterinerliği yazmak zorunda kalsaydım.''
hukuk,öğretmenlik,diş hekimliği,birkaçı hariç mühendislikler bunların eski forsu kalmadı çünkü mezun sayısı talebin üstüne çıkmış durumda.bir öğretmen olarak naçizane tavsiyem bölüm seçerken okul bittiğinde türkiye de kaç kişi mezun olacak onu hesaplayın.
(bkz: ingiliz dili ve edebiyatı)
tamam türkiyede okumak biraz anlamsızdır zira üniversitede falan kalmadığın sürece sana öğrendiklerinin pek bir faydası olmayacak ama buna rağmen gayet sağlam bir bölüm diye düşünüyorum.
Bitirmesi zor bölümlerdir. (bkz: Fizik Bölümü)
Ortalama bitirme süresi 8 sene(Zaten daha sonrasında atılıyorsun.). Bitirme oranı üniversitesine göre 7-10% civarıdır. Sonrasında aklı yerindedir raporu almak gerekir.