Elektromanyetik alan teorisini veremiyordum bir türlü, beşinciye almışım dersi ama yok olmuyor son senemde son kez aldım elektromanyetik alan teorisini.
Aynı hoca bu dersin devam dersi niteliğinde olan elektromanyetik dalga teorisini de veriyor seçmeli olarak. Sırf hocayla daha çok vakit geçirebilmek için bu dersi de aldım.
ikisini de çok iyi notla geçtim 30-40 beklediğim finallere rağmen.
Analizin 8 adımdan ibaret olduğunu ancak 7 adımın eğitiminin verilmesi için gerekli olan sistemin Türkiye'de sadece üç üniversitede var olduğunu bizim sadece bir adımı öğrenebileceğimizi dersi aldıktan sonra anlattı hocamız.
Boşu boşuna bir dönem gittik geldik.
(bkz: Özel elektrik makineleri)
Elektrik makineleri 1 ve elektrik makineleri 2 dersini aldıktan sonra bir gazla bunu da aldım, kullanımı sona eren onlarca motorla uğraştık.
zorunlu olarak verilen türkçe, tarih, bilgisayar gibi derslerdir. üniversiteye girebilen insan, zaten bunları bilmelidir. bilmeyen kişileri alıyorsan orası artık üniversite değil, yüksek lisedir.
Haftada 1 saat olarak verilen yabancı dil. Hayır yani yıllardır öğrenememişiz o derslede öğrenmeyeceğiz açık yani. Ya hazırlık şansı ver (çoğu bölüm ve üniversitede maalesef hala yok) ya da kaldır şu göstermelik durumu.
Ayrıca ınkılap tarzı dersler de saçma bir bırak da seçtiğimiz bölümü okuyalım.
Osmanlı Türkçesini öğretmen olduktan sonra kullanabileceğim bir yer gelmiyor aklıma. Dedelerim doğru dürüst anlamamış 2 3 ayda öğretip bir de sınava sokuyorlar. Olayı kolaylaştırmaya çalışmak da yok üstelik. Şimdi bütün nefretimi buraya kusardım da neyse.
bölüm harici derslerin hepsi. eğitim sistemi kendine güveni yok ki. mesela lise diplomanız bir hiç neden mi üniversite sınavı olduğundan. onu geç adam üni kazanmış yani matematik, edebiyat, tarih vb. yeterliliğini ispat etmiş. ama sen yine ünide bu dersleri veriyorsun. üni eğitimi zaten çöp mezunlardan belli.
Sistem Dinamiği ve Kontrol. Makine ve Kontrol Mühendisliği bölümlerinde kan kusturan bu dersin okuduğum Endüstri Mühendisliği bölümünde seçmeli ders olarak verilmesi de, hani ne bileyim. Bizim hocaların kafa pırıl pırıl. Ne kullanıyorlarsa artık ...
zaten lise bitene kadar bunların her türlüsünü gördük, üniversitede insanın alanında uzmanlaşması gerekir.
mühendis adayı 18-19 yaşından sonra ne yapsın tarihi, türk dilini? ingilizce öğret tamam da türk dili niye kardeşim? zaten türkçe olan sınavla girmedi mi o okula?