düzensizliktir. eve çıkınca kendini salmaktır. üşengeçliktir. samimiyetsiz arkadaşlıklardır... apolitikliktir. üniversite okuyup kendini geliştiremeyip cahil ve vasıfsız kalmaktır.
bulundukları ülkenin saçma eğitim sisteminin bir parçası olmaları.
adam bir şekilde üniversiteye gelmiş.fedakarlık gerektiren bir şey günümüzde bu.
ee üniversite ona ne katıyor? bu eğitim sistemi ona ne katıyor?
genel olarak hiç bir şey.
bugüne kadar vizyon sahibi insanlar,bunu eğitime değil kendi çabalarına borçlular.
herkesin üniversite öğrencisi olması. başarılı olsa bile baba parasıyla okuyan sürüsüne cahil insanların arasında kaybolup gitmesi. (bkz: herkesin üniversite mezunu olması) üniversite bilgi edinmek icin okunur ya para kazanmak icin değil. olan üniversiteyi bilim irfan yuvası gören bizlere oluyor.
en önemli sorunu anlatayım o zaman.. yıllar önce öyleydi, burda sığ düşünceleri görünce de hala öyle olduğuna kanaat getirdim..
- sevişememek.
toplum zaten dini - ahlaki baskı yüzünden sevişemiyor. bu gençlerimiz yazık , testesteronun - östrojenin maksimum olduğu yıllarını saçma sapan ahlak din baskısı yüzünden baskılayarak geçiriyor.
avrupanın hep bizden bilmem kaç sene önde olduğundan bahsedilir. hele ki o Avrupa, 1945 ikinci dünya savasından sonra, dümdüz edilmiş bir durumdayken şu anki durumuna geliyor. peki bu nasıl oluyor ? işte her şey o 68 kuşağında bitiyor.. devrim..düşünce devrimiyye başlayıp sosyolojik olarak topluma yayılan o özgürlük duygusu..sosyalizm..
ve..
cinsel devrim..
neyse konuyu dağıtmayalım...bırakın gençleri, vay efenim kızlı erkekli evde kalıyolarmış da muhtarlar ihbar etmeliymiş falan..bak ne diyorum dünya bunları 1970 te bitirdi..geç bunları geççç..
hormonları yerinde durmayan gençleri rahat bırakın...
bunca yıl sevişemediler, bi sik olduğu yok..bence bir de diğer yolu denemenin vakti geldi ;)
eğitimle ilgili sorunların başında kalite düşüklüğü gelir. üniversitede meslekten çok, sınavların nasıl yüksek notla gecilecegi öğretilir ve belki de üniversite öğrencisinin aktif olarak katılmadığı tek sorun cinsi diyebiliriz ki bunun üzerine konusmaya başlarsak satırları ust üste yerleştirerek aya giden bir yol yapabiliriz.
bunun dışında bir üniversite öğrencisi olarak diğer bütün sorunların biraz da kişiden kaynaklı olduğunu düşünmekteyim. ayrıca gelecek kaygısı sebebiyle bir çok öğrenci iyi yapabilecekleri bir mesleği değil kendini garantiye alabileceği bir mesleği tercih etme eğiliminde. bu yüzden ülkemiz elindeki genç ve dinamik nesili tam kapasite ile kullanamıyor.
procrastination(erteleme hastalığı)..tembellikle birebir aynı olarak görülür ama değildir,çoğu insanın gözardı ettiği,bunun mensubu olduğu ciddi bi sorundur..