üniversite tercihlerinde şehirlere takılmak

entry20 galeri0
    1.
  1. üniversite sınavı sonrası tercih işlemi yaparken üniversitenin bulunduğu şehre takılma durumu.

    arkadaşlar şehirlere aldanmayın. kulağa izmir, muğla, aydın gibi şehirler hoş gelebilir. fakat işin aslı farklıdır. okuduğunuz yerde sizi deniz, kum, plaj karşılamayabilir. sözü kısa kesiyor sizleri yönlendiriyorum. buyrun, okuyun...

    1)(#5696881)

    2) (bkz: muğla üniversitesi)
    0 ...
  2. 2.
  3. eğer tıp yazacaksanız takılın hacı. çevreden en fazla hasta toplama potansiyeli olan büyük üniversiteleri yazın. sonra ilerde pişman olmayın doğru düzgün hasta bile görmeden mezun olduk diye!
    0 ...
  4. 3.
  5. büyük hatadır. üniversite tercihinde şehire değil üniversitenin kalitesine bakılmalıdır. sen hacettepe dururken sırf izmir'de diye ege'yi seçersen hata yaparsın.
    1 ...
  6. 4.
  7. takılın arkadaş. yerini yöresini yaşayışını beğenmeyeceksiniz sonradan hiç yazmayın yoksa zindan oluyor okuduğunuz yıllar hatta bölümü sevseniz bile.
    1 ...
  8. 5.
  9. önemlidir,çünkü aklı yerinde olan bir insanın gümüşhane'de işi yoktur.
    7 ...
  10. 6.
  11. kıbrısı seçip de denize 20 km uzakta kalabilirsiniz bunu aklınızdan çıkartmayın. yakın doğu üniversitesi ve uluslararsı kıbrıs üniversitesi lefkoşadadır, denize ulaşmak 40 dakikanızı alır, odtü kuzey kıbrıs kampüsü güzelyutr bölgesindedir suyu bardakta görürsünüz.

    edit: bu entry, kıbrısa ilk gittiğim dönemde lefkoşada deniz var sanıyoduk yurtları deniz manzaralı diye sattılar şeklinde dert yanan coğrafya okumaya gelmiş ve coğrafyadan haberi olmayan arkadaşa ithaf edilmiştir.
    1 ...
  12. 7.
  13. fazla idealist olmak için kasıp da kalkıp doğuda bir yer yazmayın. Okunan şehir çok önemli. Puanınız azsa batıda 2.öğretim yazın diyicem ama o da kalktı galiba birçok bölümde. 4 sene dayanırım diyorsanız yazın gitsin o zaman.
    1 ...
  14. 8.
  15. ah o istanbuldur hep bizi mahveden. yıllarca hayalini kurduğun şehir. bilmeden aşık olduğun şehir, şiirlerin şehri istanbul. çok takılmamak gerek sonra olmayınca canınız fena yanar. sırf istanbul olmadı diye yakın diye bursayı yazan biri olarak söylüyorum; şehrinizi sevmeye çalışın. şimdi bursaya ölürüm. istanbul sevdam bitmemiş olsa da.
    2 ...
  16. 9.
  17. ikircikli konudur. Şöyle diyelim ben endüstri mühendisi olacam deyip Kütahya yazmayın, lakin ben makine mühendisi olacam deyip Kocaeli yazabilirsiniz.

    Ben istanbul'da okuyacağım deyip Samsun Tıpı reddetmeyin, Bunun yanında ziraat mühendisliği itü tutuyor (attım var mı bilmiyorum) deyip de puanınızı heba etmeyin.
    0 ...
  18. 10.
  19. (#16305235) elbette şehirlerede takılın ancak hem şehrin yaşanılabilir hemde eğitim öğretimin kaliteli olduğu üniversiteleri tercih edin. tabi böyle bir şansınız varsa, puanınız yetiyorsa.

    örneğin; uludağ üniversitesi, her ne kadar yerleşke merkeze uzak olsa da okula yakın öğrencilerin ikamet ettiği küçük eskişehir tadında görükle yerleşimi mevcut. kalitesi de ortada. bir ankara bir istanbul üniversitesi kalitesi beklemeyin, araştırın.

    (bkz: görükle)
    0 ...
  20. 11.
  21. benim gibi kocaeli üniversitesi'ni tercih ederken sadece internetten resimlerine bakıp tercih yapmayın.azıcık araştırın.* *
    3 ...
  22. 12.
  23. mezuniyetten sonra kamuda çalışma olasılığı yüksekse - ya da başka vizyonunuz yoksa - kesinlikle olması gereken durumdur. Bari üniversiteyi güzel bir yerde okuyun, çünkü kamuda çalışacaksanız kimse diplomaya bakmaz, ancak fotokopisini ister.
    0 ...
  24. 13.
  25. umuttepe kampüsü size hayatınızın esprisini yapabilir . * ,fakülteleri mükemmel ,anfileri sınıfları harika özel okullardan farksız fakat deniz seviyesinde olan kocaeli ilinden tam 400 metre yukarıdadır. türünün tek örneği . yazın ve baharda güzelleşir , ayrı bi çekiciliği olur özlenir. kışın mı bu konuya hiç girmeyelim gençler * son 1 sene daha kendisiyle beraberim sonra bir veda mahiyetinde umuttepe.
    1 ...
  26. 14.
  27. deniz olmayan ili asla tercih etmeyin.
    1 ...
  28. 15.
  29. çanakkale öğrencilere uygun bir şehirdir, ilgililere duyurulur. bunun dışında şehirlere takılmak duyulabilecek en mantıklı şüphedir. ankara gibi şehirde okunur mu? hele de istanbul'da yaşadıysan bunca zaman... puanım yetmesine rağmen ankara yerine çomü'ye gittim ben; gayet de memnunum. gerçi çomü japonca her halükârda daha iyi diyorlar, puanı da ankara'yı geçer bir iki seneye.

    not: anafartalar'daki eğitim fakültesi baz alınarak konuşuldu. terzioğlu için aynı beklentilere girmeyin, şehir merkezine uzak biraz.
    0 ...
  30. 16.
  31. manisaya aldanıp, eğitim fakültesi için 180 km uzaktaki demirci ilcesine gitmektir.

    yazmayın lan.
    0 ...
  32. 17.
  33. üniversite yılları hayatın en anlamlı yıllarıdır. o yüzden gideceğin üniversitenin olduğu yere, kampüsün büyüklüğüne, ortamının güzelliğine, özellikle oranın esnafının davranışına, havasına, büyükşehir olup olmamasına bakılması gerekir. ben eskişehir'deyim. gelmeden önce de buranın o özelliklerine çok baktım. ve pişman değilim.
    0 ...
  34. 18.
  35. takılın arkadaşlar dediğimdir.
    şehre takılmayıp ne yapacaksınız? misal, mühendislik okuma niyetindesiniz... teknik üniversiteler dışında, hemen hepsi aynı bokun lacivertidir. rahat yaşayabileceğiniz şehirleri seçin. çevre mühendisliği için balıkesir'mi antalya'mı diye düşünmeyin mesela, basın gidin antalya'ya.
    1 ...
  36. 19.
  37. başka fakülteyi bilemem de tıp fakültesi konusunda hatadır. gerçi bütün fakültelerde hatadır. gezmeye görmeye değil okumaya gidiyorsun amk. 3 büyük şehirden hangisine gitsen şehir büyükşehir işte.

    o bu değil de hacettepe olmasa ankara adım atılacak şehir değildi be üstad.
    0 ...
  38. 20.
  39. bu konuda sıralama; önce bölüm (bu neyi isteyip neyi istememekle ilgili), sonra üniversite (eğitimi, imkanları, hocaları, saygınlığı vs.) ve son olarak da şehir (kültürel yanı, yakınlık-uzaklık ilişkisi, insanları vs.) olmalıdır.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük