üniversite tercihi yapacaklara tavsiyeler

entry1771 galeri8 video2
    1726.
  1. 4 yıl kazanacam diye senelerinizi çöpe atmayın. günümüzde 2 yıl okuyanlar hemen işe giriyor çok garip ya.
    0 ...
  2. 1725.
  3. 1724.
  4. 1722.
  5. Hiç okumayın borçlanmayın
    Gidin çalışın para kazanın
    En basitinden kafe bile açsanız elinizin altında üniversite mezunları çalışacak nasıl olsa.
    Diplomayı çoğu kişi uçak yapıp uçuruyor.
    Güzel bir süs eşyası.
    1 ...
  6. 1721.
  7. Dağ başına ya da çubuk'a gitmek istemiyorlarsa Yıldırım Beyazıt üniversitesi yazmasınlar.
    0 ...
  8. 1720.
  9. Tercih yapacağınız okulu mutlaka daha önce görün derim. Sürpriz olmasın *
    0 ...
  10. 1719.
  11. grafik tasarım okumayın.

    ekmeğimden edersiniz beni.
    0 ...
  12. 1719.
  13. hukuk doktorluk psikoloji mühendislik vs. okumayı düşünmüyorsanız boş yere vakit kaybetmeyin
    1 ...
  14. 1718.
  15. Sırf elimde diplomam olsun diye üniversite okumayın, mezun olduğunuzda yaşayacağınız pişmanlıkların sonu gelmeyecek çünkü.
    2 ...
  16. 1717.
  17. bırakın kalbinizin yönlendirdiği tercihe doğru gidin.
    1 ...
  18. 1716.
  19. Gitmeyin ağbi bu memlekette üniversite okunmaz zaten.

    Gidin akp gençlik kollarına yazılın ölümüne hizmet edin

    Onlar yarın bugün bir yere atar sizi...
    0 ...
  20. 1715.
  21. Üniversite değil bölüme göre tercih yapın. Bölümü kaliteli olanlara yönelin iş potansiyeli var mı açıkta kalır mısınız ona bir bakin bölüm daha önemli bir unsur.
    4 ...
  22. 1708.
  23. 2 yıllık okumayın,ilçede okumayın,kasın kendinizi iyi bir yerde okuyun,herkese güvenmeyin ve en önemlisi sevmediğiniz bi bölüme asla gitmeyin!
    0 ...
  24. 1707.
  25. size bir büyüğünüzden bazı tavsiyeler var gençler, yanaşın yamacıma söyleyeceklerim var!

    1 - Bölüm tercihi. Kendinizi tanımaya çalışın. Siz kimsiniz? Kabiliyetli olduğunuz alanlar var mı? istekli olduğunuz alanlar var mı? Diyelim ki makine mühendisi olmak istiyorsunuz ve imalat sektörüne meraklısınız. Fabrika ortamında, yağ kokusu içinde veya bir çelik fabrikasında cehennem gibi dökümhanede yine de bu işi yapmaya istekli olabilir misiniz? şantiyelerde yatıp kalkabilir misiniz? Olayı extreme hale getirmeye gerek yok, plaza ortamından da hoşlanmıyor olabilirsiniz, ama bir plazada meetingleri check edip deadline ları yetiştirebilir misiniz? şuraya varmaya çalışıyorum, hayalinizde yapmak istediğiniz, şekillendirdiğiniz bir mesleki fiil oalbilir ama ortamına da bakın derim. Bunun haricinde kafanızdaki mesleğin muhtemelen sadece bir veya iki alanını biliyorsunuz, diğer dallarını da öğrenin derim. hangi sektöre atılacağınız hiç belli olmaz. Bölüm tercihlerinde belki ne yapmak istiyorum sorusunun cevabı zor olabilir ama zannediyorum ki yapmak istemediğiniz şeyler illaki vardır. Bunları listeleyin ve olası bölüm tercihlerinde bu parametreleri kontrol edin.

    2- Üniversite tercihi. Aslında bu kısım çok çok zor sayılmaz. işin içine girince her üniversitenin kendine has artılarının olduğunu göreceksiniz. Benim size tavsiyem ise hocaların prestijlerine, yurt dışı programlarının ne kadar aktif olduğuna ve öğrenci topluluklarının ne kadar faal olduklarına bakın. Öğrenci topluluğu dediğim şeyler de tabii kız/erkek düşürme ortamları değil. Zamanında öğrencilere katıldıkları yarışmadaki başarısından dolayı şirket çalışanlarının, ik ların kart verdiğini çok gördüm. yurt dışı programları erasmus, mevlana gibi programlar veya üniversitenin anlaşmalı oldukları farklı programlar olabilir. üniversitelerin dış ilişkiler ofisini arayıp bu konuda bilgi alabilirsiniz. hocaların prestijlerini ise doktoralarını bitirdikleri yere göre yayın sayısına göre değerlendirebilirsiniz. Bence bu üç alt aşlıktan en önemlisi üniversitelerin yurt dışı bağlantıları. Öğrenciyken burslarla her yere gidebilirsiniz, benim gibi anadolunun bağrından çıkmış bir age of empires köylüsü iseniz bu gerçekten inanılmaz bir fırsat.

    3-Puanınız çok iyi veya çok kötü, puanın fark etmeyeceği bir konu var üniversitede. Sürdürülebilirlik. Tabi bizim bakış açısı ile başarının sürdürülebilirliği. Bu ülkede tonla üniversite ve tonla hali hazırda mezun var. Artık iyi bir üniversite kazandım, beni havada karada kaparlar demeyin. kapmazlar aslanım. kendine katma değer katmanız lazım. bunu saçma sapan kişisel gelişim kitapları ile yapamazsınız. ne yapmanız lazım peki? Çalışmanız lazım. Ortalamanızı en az 3.00 yapmanız lazım. Bu size okurken pek çok burs imkanı sağlayacak. Bir de çalışmanız lazım. Negatif enerji üretim merkezleir olan isnanlar vardır. Bunu napıcaz ya, nerde kullanıcaz ya vs vs diye egzen. bunlardan uzak durun. Çoğu üniversitenin müfredatı yurt dışındaki herhangi bir ünivesite ile benzerdir arkadaşlar. Dünyanın her tarafında usul benzer. ha pratiği fazladır laboratuvarları kuvvetlidir vs tamam ama teorisi aynıdır, bakın benzer demedim aynıdır. arkadaş ortamınızı iyi belirleyin, entelektüel girişimlerde bulunun. 4 senelik üniversite hayatınızın ardında en çok kitap birikmiş olsun. insanlar size baktığında bir birikim görebilsin. belki de bunun en net ifadesi şu olabilir:

    sizi dinleyen, söylediklerinize kulak versin, saygıyla dinlesin. Sizi dinlerken kendine bir şey katabileceğinin farkında olsun.

    üniversiteyi bitirdiğinizde böyle bir insan olun. Bölümünü bilinçli bir şekilde bitirmiş, pozitif enerji yayan, saygılı ve en önemlisi kültürlü bir birey olun. cinsellik, popülerlik aslında o kadar da önemli şeyler değil. Her şey insanın hayatına sırası ile giriyor.
    2 ...
  26. 1706.
  27. 1705.
  28. kült yerler kazanamiyorsaniz gitmeyin.
    0 ...
  29. 1704.
  30. başkalarının yönlendirmesini dinle ama koşulsuz uyma. araştır, araştır araştır. hocaları kimdir? laboratuvarlar nasıl? kampüs nasıl? gelecek nesil teknoloji ile bağlantı nasıl?
    1 ...
  31. 1703.
  32. Ahmet Yesevi üniversitesi tercih dışı lütfen.

    tercih etmeyin derim.
    2 ...
  33. 1702.
  34. puanın tuttuğuna gideyim diye düşünme işler değişti teknoloji çağındayız, bölüm bölüm araştırın.
    0 ...
  35. 1701.
  36. Kendine azıcık kıymet veren diş hekimliği yazmasın.
    Okurken sizi insan yerine koymayan devlet üniversitelerinde ciro kasılsın hasta sirkülasyonu sağlansın diye staj adı altında iliğinize kadar sömürülür asistanların oyuncağı olursunuz. Mezuniyet sonrası da inanın eskisi kadar parlak değil devlet komik sayılarla atama yaparken, özellerde de durum içler acısı. Dus a girip uzman olmadan ekmek yemek zor.
    Tıp fakültesine asla bir alternatif değildir. Bambaşka bir branş bambaşka bir eğitim öğretim süreci vardır. Gerçekten ilginiz merakınız yoksa Yıllarınızı harcamaya değmeyen bölümdür.
    1 ...
  37. 1700.
  38. 1699.
  39. benim tavsiyem şudur; önce bölüm seçilmeli, sonra üniversite imkanları ve uygulamalı derslere verilen öneme bakılmalıdır. inanın okul sonunda size kalacak şey diploma ve uygulamalı derslerdir.

    bir kaç üniversitenin tanıtım videosuna denk geldim son bir kaç gündür. peş peşe izlemeye başlarken sizler için toplayayım istedim. karşılaştırmak için önemli bir parametre olabilir. özel üniversiteleri içindir.

    istanbul;

    nişantaşı üniversitesi

    haliç üniversitesi

    i. aydın üniversitesi

    koç üniversitesi

    yeditepe üniversitesi

    bahçeşehir üniversitesi

    özyeğin üniversitesi

    ankara;

    başkent üniversitesi

    bilkent üniversitesi

    atılım üniversitesi

    ted üniversitesi

    edit: özel üniversiteler kısmı eklendi. devlet üniversiteleri arasındaki rekabet daha çok alanlara dayalı ve pek önem vermiyorlar.
    8 ...
  40. 1698.
  41. sex hayalleri kurarak okumasınlar mümkünse derslere gömülsünler sosyal hayatı boşlasınlar sonra sex yaparsın illaki kaçmıyor ya.
    0 ...
  42. 1697.
  43. okumucaksanız gitmeyin. gerek yok. sananiye girin çalışın ya da merakınız neyeyse ona yoğunlaşın vaktinizi ona harcayın. nice okuyorum ayağına üniversitede am göt peşinden ayrılmayan tip gördüm güç bela üniyi bitirdiler sıfır bilgiyle mezun oldular. o tarz biri olduğunuzu düşünüyorsanız okul sizin için vakit kaybı. gidin okula harcayacağınız parayla kurslara, eğitimler alın sertifikalar alın. daha çok yararını görürsünüz.
    2 ...
  44. 1696.
  45. Eskişehire gelip buraları doldurmayın. Öğrenci şehri diye diye bütün sıçmık tipler doluştu güzel şehrime.
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük