Bir çok arkadaşım sıralamanın üstünde yerlerden yazmaya başla dedi. Örneğin 80.000 isem 50.000 den yazmaya başla dediler. Bu tercihle başlamak sizce mantıklı mı? Ve bu ölü tercihleri yazınca diğer seçilme ihtimali olan yerlerin de şansını düşürmüyor muyuz? Lütfen bi aydınlatın sayın yazarlar.
angut gibi gidip katalogtan bi okul ve bolum begenip, " ordan bir de ev kiraladik mi.. part taym da is bulduk mu, okul zaten biter her gece seks alkol parti.." diye hayallere dalip yazmayin. o bolumu okuyan/ okumus bir iki kisi bulun ve konusun.. devir internet devri amk. 5 dakikada o bolumu bitirmis bi abla veya abi bulabilirsin (cemaatciler ile ilgisi yok yazdığımın) bolumu okurken cekecegin cilenin faydasini ilerleyen yillarda gorebilecek misin yoksa cektigin cileyle mi kalacaksin. bunu iyi arastirin ve ona gore tercih yapin.. hayirli tercihler. (ohh cemaatci gibi bitirdim)
üniversiteye hazırlandığında çalıştığının tonlarca katı fazla çalışıosun.
bi sonuç alamadığın zamanlar çok.
hastalar dahil olmak üzere herkes seni ezme yetkisini kendinde görebiliyo.
3.sınıftan sonra tatili unut.
havalı olduğunu düşünüyosunuz ama değil tamamen amele işi.
hocaların hakaretleri sözlülerde bitmez.
çektiğin çileye değiyo mu? hayır.
25 26 yaşına gelip üniversite sınavından 100 kat ağır tusa hazırlanmayı götünüz yiyo mu?
yiyosa tus dershanelerine ne kadar para bayılcağınızdan haberiniz var mı?
alcağın 3 5 kuruş fazla para için tüm hayatını bok etmeye değer mi?
hele aile baskısı falan diyosanız hiç sallamayın. gelecek sizin geleceğiniz. en güzel şekilde yaşayın bence.
bunlara rağmen halen istiyorum diyosanız allah belanızı vermiş demektir. buyrun gelin efendim.
büyük bir şehirde okuyun. ankara'yı bir de üstüne gözünüzü karartıp hacettepe'yi tercih edecekseniz welcome to hell diyorum. neyse ki okuldan içiniz sıkıldığında i. melih gökçek'in ve kalifiye ego şoförlerinin içleri ısıtan gülümsemesi sizin yanınızda olacak. (!)
amacın okumak olsun ama illa da öğrenci olaylarına girişecek sen dünya görüşünüze ters üniversiteye gitmeyin, mesela koministsen gaziye selçuğa gitme, ülkücüysen odtü ye hacettepe ye gitmeyin derim.
durum maddi veya manevi müsaitse kesinlikle istemediğiniz yere gitmeyin, bekleyin. her yerde okunmaz, her bölüm okunmaz. idealiniz olsun peşinden gidin. işletme, iktisat veya kamu yönetimi okursanız yarra yirsiniz. siyaset bilimi ve kamu yönetimi okuyun illa ki iibf istiyorsanız. kızlar tansu çiller ama onu göze alın. yok lan daş daş. şaka bi yana tek tavsiyem her bölüm okunmaz, idealiniz olsun.
edit: pamukkale siyaset bilimi yazmayı düşünen olursa ordan mezunum lan, mesaj bırakabiling.
oncelik yuksek puan elde etmek guzel kardesler kafanizda zaten birseyler olusmustur yani diyecegim o ki simdi kafa karistirmak istemem sinavdan sonra yardimci oluruz.
üniversite değil bölüm ön planda olsun. saçma sapan bir bölümü sırf çok ünlü bir üniversite için seçmeyin. eğer eski bir üniversite tercih edecekseniz(bu söylediklerim daha çok sayısalcılar için) laboratuarların en az 3-4 yıl önce yenilenmiş olmasına dikkat edin.
fen öğrencisi degilsen siktir et üniversite tercih etme, iki yıl kursa git üniversiteden daha iyi eğitim alırsın.
fen öğrencisi isen makina mühendisliği seç eğer makina mühendisliği secmeyeceksen yine üniversite tercih etme, git yine bir yıl kurs eğitimi al bir yıl staj yap daha faydalı olacaktir.
gel gelelim üniversite tercihine zaten tercih yapacaksak makina mühendisliği olacak onun içinde üç tercih sunuyorum;
ankara da okumak isteyenler için tobb üniversitesi
istanbulda okumak isteyenler için boğaziçi üniversitesi
dipnot: ben ikisini de kazanamadim, kazanan arkadaşlara saygilar...
eğer yukarıdaki iki tavsiyem kazanamazsaniz itü de yazılabilir.
dipnot2:bir ortama makina mühendisi geldiği zaman herkes susar makina mühendisi konusur nokta.
eğer mühendislik okuyacaksınız, okuduğunuz üniversite çok önemlidir. Yine de sizi gerçekten mühendis yapacak olan üniversite değil sizin bireysel çabanızdır. Ayrıca makineyle ilgili bir mühendislik okuyacaksanız öyle afedersiniz am üstünde göt sikeceğiniz bir üniversite hayatına veda edin.
üniversite okuyup en iyisini mini minicikler için isteyen kişilerin tavsiyeleridir.
iş imkanı, eğitim kalitesi, maddi durumunu gibi şeyleri gözardı etmeyiniz. hele hele okulun adı veya bulunduğu şehir için tercih etmeyin . 4 yıl gezecem diye bir ömrünüzü heba etmeyiniz. en önemlisi katalog üzerinden okul beğenmeyin.
üniversite ismine çok takılmayın. sizin için önemli olan hangi bölümü okudugunuz. mesleginiz olacak sonuçta. önce istediğimiz bölümden emin olun sonra en iyi üniversite hangisi ise ona göre tercih yapın derim.
Hiç merak etmeyin gelecekete sadece %25 lik bir kısmınız alanınızda iş yapabileceksiniz. Geri kalanlarınız ya okuduğuna pişman olacak yada alakasız işlerde asgari ücrete tabii tutulacaktır. Bu yüzden okul süresi boyunca harcamalarınızı iyi yapın uçmayın ki mezun olunca fazla zarar etmiş olmayın.
iki yıllık veya sınavsız geçiş için tercihte bulunacak arkadaşlar, ösym klavuzunda yer alan genel koşul ve açıklamar kısmını okuyup ona göre hareket edin ve tercih formunda sıralamalarınızı bu yönde ifa edin.
etmeyin amına koyyim, valla bak beni dinleyin, vakıf ya da devlet fark etmez, üniversite de harcayacağınız parayla çok güzel işletmeler kurmanız mümkün.