Girmedikleri bir üniversite kalmıstı tam olur artık. Kpss de falan da sorarlar yakında hatta mesleğe başladığında iş alımlarında falan ... ölene kadar yolu var artık *
bilgi mi ölçüyorsunuz dalga mı geçiyorsunuz diye merak ettiğim durum. dinle bilimin tamamen ayrı şeyler olduğunu anlayamayan dallamalar da beklemeden onaylamıştır bu durumu. umarım bu fikir insanlar şu ülkede bir yerlere gelemezler. bunların doktor olduğunu düşünsenize. 3 ihlas 1 fatiha yazıp gönderirler.ayrıca din eğer bir bilimse sorgulanabilmelidir, yoruma açık olmalıdır, kanıtlanabilmelidir. kur'an sorgulanmaması gereken bir kitaptır ki orada fiziğin kimyanın yanında o soruların ne işi olduğunu gerçekten merak etmekteyim.
muhtemelen gelecekte de 50 soruya çıkar din soru sayısı. karnı ağrıyan bir hastaya hangi dua okunmamalıdır şeklinde sorularla metafiziğin de önüne geçeriz artık.
büyük ihtimalle oksde olduğu gibi beş soru sorup din dersi görmeyen kesim için beş tane de tarih coğrafya vs eklerler yani kimseye giren çıkan olmaz tabi böyle olursa.
Eskiden de vardı bu uygulama, ama şöyle yapılıyodu; türkçe sorusunu çözemez isen din sorusunu yapıyodun. din'i yapamassan türkçe yapıyodun. iyi birşeydi yani.
Şu anda gelinen durum o ki, artık türkiye yarraa yemiş amk. herkes kutuplaşmış, kimse kendi gibi düşünmeyini sevmiyor, saygı göstermiyor. din ile ilgili soru sorulacaksa sadece islam olmamalı. eğer sadece islam hakkında sorular gelecekse sikeyim böyle devleti.
din de böyle bir şey olsa gerek, zorlama yoktur ama sınavda çıkacak. dünyevi sınavda bilemezsen üniversiteye öteki tarafta bilemezsen cennete giremezsin demeye getiriyorlar.
yaptığı her sınav sorunlu olan ösym nin muhteşem demirbaşı ali demir in son icraatıdır. ibretle izliyoruz. ha bu arada o sınavlardaki din sorularında neler sorulacağını da merak etmemek elde değildir.
dinsizleri çıldırtan uygulamadır. çok da iyi ve güzel olmuştur. sırat köprüsünden geçerken de "bize müzik sorun, resim çizeyim mi şurada 2 dakika, aa durun ben hemen bir bale gösterisi yapayım burada" dersiniz.
din kültürü ve ahlak bilgisinden soru çıkmasının bir sıkıntısı olmayacaktır zannımca. tabii bu ülkede hakikaten din kültürü ve ahlak bilgisi dersi verilmeye başlandığı zaman. x duasındaki yazım yanlışını buldurmadıkları sürece, genel kültür dahilinde kabul edilebilecek dinler tarihi gibi konular oldukça bir sakıncası yok. zira kişinin, dünyanın yuvarlak olduğuna inanıp inanmadığına bakılmıyor coğrafya soruları hazırlanırken de.