Yükseköğretime geçiş yapmak isteyen her bireyin gerçekleştirmesi gereken eylemdir.
Bu hususta en önemli şeylerden bir tanesi bana kalırsa düzenli bir süreç geçirmek. Her şeyinizi planlamanız. Kısıtlanmış olan Sosyal hayatınızdan ders çalışma ve yatma saatlerinize kadar her şeyinizi planlayın. Benim gibi sabah uyuyup gece dörtte ders çalışacağım diye kendinizi parçalamayın.. tavsiye etmiyorum.
Not: entrynin bundan sonraki kısmı bolca kaynak tavsiyesi içerir.
Matematik konusunda tavsiye vermek isterim,çünkü ne olursa olsun her zaman belirleyici olan matematiktir. Matematik diyorum lakin içinde geometri de var,aman ihmal etmeyin benim gibi bir senenizden olmayın.
Matematiğiniz yeterli düzeyde değilse lütfen başlangıç için antrenmanlarla matematik kitabını bitirin ve Şenol hoca takviyesi alın,birey matematik a serisini kullanarak temelinizi sağlam atın.
Orta düzeye geldiğinizde hocalara geldik kanalını takip etmenizi öneririm zira bu kanal orta düzeye ulaşmış olan bir öğrenciyi bir tık üste taşıyacaktır,temelden zora doğru bir anlatımı var. Kaynak olarak hocalara geldik'in soru bankaları veyahut birey matematik b serisi olabilir.
Orta-ileri düzey arasında bir yerlere gelmek istiyorsanız (ki derece yapmak için mecbursunuz) barış Ayhan yayınlarını ve behzat rasuli'nin konu anlatımlarını tavsiye edebilirim. Tabi bunlar ücretlidir,tercih meselesi. Ama kullanırsanız sahiden ileri düzeyde soru tarzları ile karşılaşacaksınız. Kaynak olarak karekök,birey matematik c serisi,matematik kulübü ve bilgi sarmal yayınlarını öneriyorum. Çap yayınlarını da önerebilirim. Bir kez daha altını çizmek isterim ki bunlar ileri seviyedir, hedefiniz bu ise kullanın.
Size tavsiyem çözümlü kaynak kullanmanız olacaktır,aksi takdirde biriken sorularınıza cevap bulamadıkça çalışma isteğiniz ve motivasyonunuz düşecektir.
her türk gencinin en zor, en eğlenceli, en garip, en zorlu senesini yine her türk gencinin önüne sunan çalışma sürecidir.
başarılı bir öğrenci için konuşuyorsak mevcut sistemde temmuz gibi başlayıp sonraki senenin haziran ayına kadar sürer, sistematik olduğu takdirde insana ders çalışmayı sevdirir.
bu entry doğru düzgün 4-5 bölümden birini isteyenler için yazılmıştır.
üniversiteye geldikten sonra hiçbi bok olmadığı anlaşılan eylem. stres getirmesinin tek sebebi hayatınızın dönüm noktalarından birine hazırlanıyor olmanızdır onun dışında zor falan değildir.
2 kez girenler için en guzeli 2. senesi olan calışmadır .. gercekten de haftaiçi dersanelerınde eşit agırlık kısmının alt duzey ınıflarında secmece salak kızlar ve erkekler görebılırsınız kızları tam sıse cevırmece oynamalık erkeklerı ıse gaza getırıp ıddıaya gırmelıktır. kızları bazı sınav cıkısları aglamaya baslar sınava yakın donemde ev ayarlayın dersaneye yakın olsun bu kadar tavsıye yeter herald..
tecahül-ü arif vardır başlıkta. üniversiteye hazırlananlar mı kastedilmiştir yoksa üniversitede vize finale çalılşanlar mı. allah herkese yardım etsin bu arada.
Ne Dershane ne de okula gittim okulda her sene 50 gün devamsizlik yaptım üniversite sınavında çalışmadan otuz bin kusurlerde idim sayısal alanda. Kpss sonucm ise çalışmadan, stres yapmadan ilk 1000 Oldum. ama ne dershane ne okul hicbirine gitmeden. Istesem ankara ya da bursada mimarlık yazardım ama istemedim.
inanılmaz derecede iradeye sahip çıkmak zorunda bırakan durumdur. iradesine sahip çıkan her şeyi dozunda yapan insanların hepsi bu sıkıntılı süreci ama iyi ama kötü atlatıyor. çalışırken ah artık yaz gelsin bitsin diyorsunuz yaz gelince başka stresler başlıyor. Tam bir kısır döngüdür sevgili sözlükseverler.