tüm "vakıf" üniversitelerinin dahil edilmesi gereken liste. buralar paralı olduklarından amaçları eğitim vermek değil kâr etmektir.
ayrıca son 20 yılda kurulan hemen hemen tüm devlet üniversiteleri de sayılabilir. eskilerin ise adları kaldı; neredeyse tüm hocalarını özellere kaptırdılar.
türkiye'de eğitim... anap-akp-dyp gibi hükûmetlerle? şaka mısınız?
böyle bir sonuca varmak için bütün üniversitelerin bütün bölümlerinde okumuş olmak gerekir. bu tespiti yapan yazarın ülkemde bir tanecik üniversite okuyabilmiş mi merak etmekteyim.
karadeniz teknik üniversitesi bilin mi? hiç eğitimini bildin mi? yok uzak yer diye hiç ilgilenmedin mi? alper tunga oldi mu? seni kim sikti ha canım bilin mi?
amerikan ve ingiliz tipi kampüs, kantin ve sınıf oturakları değerlendirmeleri ile yapılan listelere saygı duyanların kabul edemeyeceği gerçek.
bizim üniversitelerimiz avrupa'nın en iyi üniversiteleri arasındadır netekim. kantinimiz yok. kampüsümüz yok. ama bilimi en az onlar kadar hatta onlardan kat kat daha iyi yaptığımız tartışılmaz gerçektir.
orada okuyanlar bilir. bizim üniversitelerimizden farkları yok. sadece daha zenginler.
ayrıca
--spoiler--
satın alınan profesörlerle oluşturulmuş özel üniversitelerle, makam için taşraya giden akademisyenler liste dışıdır.
--spoiler--
ayrıca gerçekten bsg demek istiyorum yazara, bölümüne göre değişir. bütün üniversiteleri yazmış nerdeyse. Kültür, aydın, bahçeşehir bunlar iyi üniversiteler , özellikle hukuk bölümünde.
yazarın, dünyanın en iyi ilk 2000 üniverstesinde marmamara üniverstesinin 1787. sıradayken, ege üniverstesinin 939. sırada olduğunu bilmemesi gerçeğidir. * neymiş yeterince bilmediğin bir konu hakkında, biliyormuş gibi görünmeyeceksin.
kaynak için (bkz: http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/436296.asp)
edit: neden eksiliyorsunuz? ben en azından bir araştırmaya ve kaynağa dayanarak konuşuyorum, sallamıyorum, başlığı açan gibi!
anadolu üniversitesinin bir parçasını oluşturmadığı liste. keza gata da alanındaki başarılarından dolayı listede değildir. aşağıdaki notta belirtildiği üzere harp ve polis okulları en köklü eğitimi veren kurumlardandır.
karadeniz teknik üniversitesi, iktisadi ve idari bilimler fakültesinin hocaları bakımından, listede olan veya olmayan üniversitelerden kat kat daha iyi olup üniversite olmayı başarmış fakat öğrencilerinin %75 inin hala daha üniversite olup olmadığını bilmediklerinden dolayı yani üniversite bilincinde olamadıkları için okulun kalite ortalamasını düşürerek maalesef bu listede olmuş ve bu yüzden de gerçek araştırmalarda da gerçekten görmek istediğim üniversitedir.
yazar tarafından "üniverste olarak" sayılan/kabul edilen üniversteleri de dünyanın başka köklü ve kendini aşmış üniversteleriyle karşılaştırdığımızda, çoğunun ilk 500'de bile olamaması veya son sıralarda olması gerçeğidir!
cahilce bir yaklaşımdır çünkü bu iddada bulunabilmek için önce istatistikleri tek tek sıralaman gerekir, ispatlayamadığın şeyleri kafandan atmayacaksın. bu üniversteler kaç mevzun vermiş, kaçı türkiye'nin yada dünyanın başarılı sayılabilecek noktalarında, kaçından profesör, bilim adamı çıkmış,bu okullarda eğitim veren akademisyenler nerelerden mevzun olmuş, hangi başarılara imza atmış, bu okulların yayınladığı makaleler, araştırmaları, mevzunların iş hayatındaki başarı durumu öğrencilere sundukları teknolojik şartlar vs. gibi istatistiklere dayanmadan konuşan biri içi sadece şu söyelenebilir; delinin biri kuyuya bir taş atmış....
liste oluşturulurken tek kişi görev almamıştır. bir grup çalışmasıdır. kimi üniversiteler gezilmiştir (görece büyük olanlar, mesela ege ve 9 eylül) kimilerinin ise akademisyenleri ve öğrencileriyle konuşulmuştur (mesela sütçü imam üniversitesi). öğrencileriyle yapılan konuşmalar üniversiteler arası etkinliklerden yararlanılarak yapılmıştır.
gecekondu üniversiteleri mi? eyvallah.20-30 yıllık üniversitelerin eğitim kriterlerini tutturamaması mı? bendensin. ama insaf be arkadaş. 5-6 üniversite hariç hepsi mi kaka? neye göre üniversite değil? kime göre değil? kriter ne? duyan duymayan da sanacak ki modern evliya çelebi gibi bütün üniversiteleri gezmiş hepsinin gerek fiziki gerek insana yapılan yatırımlarını irdelemiş, her bir üniversitede 1 ay geçirmiş, derslerine misafir olarak girmiş çıkmış, notlar tutmuş, ortaya klasör klasör doküman dökmüş, bunların üzerinde aylarca çalışmış ve nihai liste olarak da bu liste ortaya çıkmış.
atmasyon bir örnek olsun. a üniversitesi kurulalı 15 sene olsun ama bünyesindeki x fakültesi 40 senelik bir fakülte olsun ve daha önce bu listede yer almayan üniversitelerden birine bağlı olsun. (odtü tıp - gaziantep tıp) üniversite çöpe. bu fakülte de çöpe.
uludağ, anadolu ve marmara üniversitelerinin ege ve 9 eylülden daha iyi olduğu tartışılmaz gerçektir.
izmirde üniversite yoktur. gerekli imkanlar yoktur. elbette güzel kantinler, güzel kampüsler, güzel kadınlar vardır lakin orada bilim adına hiçbir şey yoktur.
sıralamada üniversite kalitesi ve imkanları ele alınmıştır. hocaların iletişiminden, öğrencilerin tavırlarına; kütüphanelerden yararlanma oranlarına; profesör yetiştirme sayılarına vs...
Kişiden kişiye, bölümden bölüme değişir. Önemli olan üniversitenin adı değildir. Neredeyse hepsi aynı kalitede eğitim vermektedir. Önemli olan kişinin bu eğitimle kendini ne kadar geliştirebildiğidir. Her şey öğrencide biter. Yoksa git ODTÜ' de oku hiçbir şey yapma. istersen Dicle Üni' de oku olanaklardan sonuna kadar yararlan. Seçim senin.