-size ancak 1000 TL maaş verebiliriz
-ama ben üniversite mezunuyum
-ee ne olmuş, vereceğim işi ortaokul mezunu da yapar
-ama ingilizcem de var
-burası ithalat ihracat şirketi değil koçum, hem ne öğrendin üniversitede say bakayım
-harbiden ne sikime okudum lan ben, anlaştık abi, ama sigortayı tam yatır gözün sevem...
"ekmek aslanın midesinde de değil bağırsağında artık" diyen yazar arkadaşıma sesleniyorum.
sana kim ekmeği almak için ağızdan girmeni söyledi ki? madem bağırsağına, sende git başka bir yerinden kolayca alırsın.
sözün özü: iş dünyasında her zaman açık bir kapı bulursunuz. ağızdan değil arkadan alın ekmeğinizi.
edit: şu anda okuyunca iğrenç geldi farkındayım. eksileyen arkadaşlara hak veriyorum. ama parçanın ana fikrine odaklanın.
malesef üniversiteden mezun olmak insana üstün özellikler katmıyor. etrafta binlerce iktisatçı, işletmeci var. tamam mezun olmuşlar ama bir sorun bakalım ekonomiden piyasadan ne kadar anlıyorlar. üniversite mezunu olmak işveren için tek kriter değildir. kriter kalifiye olmaktır. onlarda zaten parayı götürüyor. 1500 tl ile bir pardesü firmasında işe giren birini tanıyordum. adam 1 yıl içinde karı % 65 artttırınca müdür oldu. maaşıda 10000 tl ler civarı diye duydum. yani kimse diplomaya maaş vermiyor. kantinde oturup lak lak edip partilerde dolaşıp üç dört bin tl hayal eden varsa üçün birini alacağını şimdiden bilsin.
artık ülkemizde üniversite bitirmenin bir kaç önemli bölüm dışında (hukuk, tıp, genetik mühendislik) önemini yitirdiğine bakarsak yadırganmaması gereken olaydır. asıl yadırganması gereken oy uğruna her yeri üniversite ile dolduran hükümetimizdir.
eğer iş dünyasına yeni atıldıysanız . iş hayatı hakkında tecrübeye sahip değilseniz aslında kötü bir ücret değil . nitekim firmalar yeni mezun olup iş hayatına atılan şahısları iş hakkında eğitime göndermekte . piyasada kendini göstermeden büyük paralar kazanılması söz konusu değildir .