hala universite okumayi bir bok zanneden kisilerin oldugunu gostermistir..
lan sen turkiyede bulunan universitelerden ne hayir bekliyorsun.. 400 puanla alan okula karsi 200 puanla ayni bolume ogrenci alan ozel okullar var.. herkes universite mezunu artik herkes..
ülkede kaç tane gerçek üniversite var onu da bir sorsak bu şahıslara hiç fena olmayacak. çankaya üniversitesi, beykent üniversitesine filan üniversite deniyor mu mesela?
''okumak cahilliği alır eşeklik baki kalır'' lafını hiçe saymaktır. Napolyon kaç üniversite bitirmiş aristo hangi lise mezunuymuş . laf olsun torba dolsun . madem bişey öneriyorsun bi savın var altını doldur.ben ne okuma yazma bilmeyen üniversite gençliğine bin basacak adamlar tanıyorum.saçmalıktır efendim.üniversite okumak bir üstünlük belirtisi veya akil olma alameti değildir.
"eğitim seviyesi yükseldikçe bizim oy sayımız azalıyor." diyen bir yöneticinin mensubu olduğu partinin oylarını yerle bir edecek önerme. cümle uzun mesela bunu anlamazlar. ortasına gelince başını, sonuna gelince ortasını unuturlar tabi bu söylediğim okuma yazma bilenleri için geçerlidir.
Şu dk üniversitenin bir bireye hiç birşey katmadığını görmüş oldum. hal böyleyken sadece üniversite mezununa oy hakkı verilmesinin ülkenin bu denli \'mal\' ların eline kalacağından endişe verici bir durumdur.
akp'nin oyları %3'lere düşecektir. demedi demeyin. yoksa üniversite okumamışı adamdan saymama gibi bir durum söz konusu değildir. o insanlar da bizim canımızdır, ciğerimizdir.
o zaman üniversitede de sosyal bilimler eğitimi almayanlar da oy kullanmasın diyeceğim durumdur. kimlerin oy kullanacağı elbet düzenlenmelidir ama bu çok uç nokta olmuş. siyaset bilimi okumama rağmen özellikle de kız arkadaşların üniversiteyi aileden kaçılacak ortam olarak görmesi ve bazı erkek arkadaşların da fuhuş yuvası zannetmesi sonucu bu görüşü benimsedim.
okan bayülgen'in Kanal-i-Zasyon filmi gibi...
bayağılığı yücelttikçe daha çok dibe çekiliyoruz.
hedef kitlemiz sosyo ekonomik olarak düşük kitleler oldukça aptalca haberlere, demeçlere, nutuklara, vaadlere maruz kalıyoruz...
tabi bakkal dükkanı gibi her köşe başına açılan üniversitelerden bahsetmiyorum. çeşitli kriterlerden oluşturulacak başarı ölçüsüne göre belirli bir barajın üzerindeki üniversiteler mesela. açıköğretim ise kafadan kategori dışı.
ki sadece seçmen de değil seçilen de en azından üniversite mezunu olmalı.
böyle olursa bir ihtimal siyasi de kendine çeki düzen verir, desteksiz sallamayı bırakır! aptalca hamasetle seçmenini kandıramayacağının farkına varır.
***
siz hiç böyle bir ekonomi demeci duydunuz mu? "fabrikada milli irade mavi yakalılar çoğunluk, çoğunluk böyle istiyor, bu sene sadece pembe renginde ürün çıkaracağız. sikmişim modayı, tüketici beklentisini, uluslararası rekabeti, dünya 5'ten büyüktür".
***
en azından ikili meclis yapısına geçilsin.
tbmm tüm halkın seçtiği üyeler olsun.
ama sadece üniversite mezunlarının seçtiği bir senato bulunsun ve bunlar onaylamadan yasama gerçekleşmesin.
insan Haklarına aykırı falan değildir. Bu ülkeye gayet de gereklidir. Yoksa Üniversite mezunu olmayanları başa getiriyor cahil halk. Sonra yıllarca okumuş etmiş kendini geliştirmiş insanlar çekiyor bunun derdini. Anayasaya eklenecek bir maddeye bakar.
Çeşitli sebeplerle okumamış olan çok insan var. Bunun yerine oy kullanma yeterliliğini ölçen bir sınav yapılması daha adil. Nasıl KPSS de başarılı olamayan memur olamıyorsa bu sınavı geçemeyen de oy kullanmamalı.
Toplum olma bilinci nedir, vatandaş ne demektir, temel hak ve özgürlükler nelerdir gibi şeyleri bilmeyenler oy kullanıyor. Sonra Ayaklar da baş oluyor.