toplumumuzun önemli bir kesimini teşkil etmektedir. Işsizlik toplumun hastalığı olup bu marazilik her 10 kişiden biri bu hastalıktan muzdariptir. 3 çocuk yaparsak eğer bu sorunun çözüleceğine inanan emin olan devlet erkanı mevcuttur.
Her yıl milyonlarca mezun veren üniversitelerin acınası durumu. Eğer düzgün bi üniversite mezunu değilseniz sizi de bu son bekler. 81 ilin hepsine üniversite şart mıydı? Sorusunu akıllara getirir.
şimdi böyle kasıla kasıla konuşmak kolay allah kaza bela işsizlik göstermesin.
aslında iş bulmak diye bir şey yoktur, iş yaratmak diye bir şey vardır. değişen piyasa koşullarına ayak uydurabilmek ve bolca hırs lazım. ha unutmadan bir de göt lazım her işi yapmak kolay değil ama parayı yemek çatur çutur. her zaman.
Felsefe, biyoloji, psikoloji gibi bakıldığında insanlık için önemli ama ülke için bir anlam ifade etmeyen bölümlerden mezun olan insanlar topluluğudur.
Ulan sığır bir kafanı kaldır etrafına bak. Bu ülkede felsefe yer mi? Bu ülkede fizik mezunu olmanın bir anlamı var mı?
Adam ideoloji ya da sırf ilgisi var diye gidip fen edebiyat fakültesinde bölüm okuyor, sonra formasyon alırım falan diye düşünüyor lakin bir düşünmüyor ulan ben hangi ülkede yaşıyorum diye. Türkiye birader.
Sen git antropoloji oku, güzel sanatlar oku, sinema fotoğrafçılık oku efendime söyleyeyim sosyoloji, tarih oku sonra mezun olunca otur ağla üniversite mezunu işsizim diye. At ağızlı bir düşündün mü o bölümü yazarken okurken geleceğim ne olacak diye?
benim tarih bölümü arkadaşım murat bardakçı olacaktı sonra koçtaş mağazında seramik bölümünde satış temsilcisi oldu. Kader işte.
almanya da meslek lisesinden çıkan bir kişi gidip audi mercedes VW gibi markalarda iş bulabilmektedir. Bizim ülkemizde ise bundan bir halt olmaz bari lise diplomasi olsun denilerek meslek lisesine gönderildiği için bu haldeyiz. Daha çok babayiğit ararız gibi.
Her yere bok gibi üniversite açılmış olması birinci, okunan bölüm ne olursa olsun (birkaç bölüm hariç) kolaylıkla bitiriliyor olması ikinci sebeptir. Meslek yönlendirmesi yeterli ve doğru oranda yapılamamaktadır. Bu anlamda meslek liselerinin rolü büyüktür.
2 ye ayrılırlar.
Keyfi olarak iş bulmak istemeyenler.
Mecburi olarak iş bulamayanlar olmak üzere.
Ülke şartlarına baktığımızda ekseri diplomalı işsiz doludur.