üniversite mezunu bireyin türkiye de iş bulması

entry9 galeri0
    ?.
  1. üniversite eğitimini türkiye de tamamlamış bireyin türkiye de kendi uzmanlık alanı doğrultusunda iş bulmasıdır. türkiyenin içinde bulunduğu durumda maalesef mucize gibi görünmektedir.
    0 ...
  2. ?.
  3. uzun bir süreçtir. bu süreyi kısaltan iki unsur vardır; ensesi kalın bir dayı ve şans...
    0 ...
  4. ?.
  5. ?.
  6. türkiye'deki üniversite öğrencilerinin içlerinin ne kadar boş olduğunu, 4 yıl boyunca yan gelip yatmak, gezmek-tozmak, içmek-sıçmaktan başka bir bok yapmadıklarını düşününce "üniversite mezunu bireyin türkiye'de iş bulması", "nnnaaaahhh" şeklinde bir tepkiyle sonuçlanır. ulan hem bilip türkiye'de işsizlik oranlarının çok yüksek olduğunu, milyonlarca insanın işsiz kaldığını hem de ona rağmen 4 yıllık üniversite hayatın boyunca sınavlara sadece bir hafta kala çalışmaya başlarsan hatta dersleri öğrenmek için değil sınavları geçmek için 1 hafta çalışırsan zaten işsiz kal. bu memleketin senin gibi gence ihtiyacı yok. bu memleketin çalışkan insanlara ihtiyacı var.
    (bkz: tek bir şeye ihtiyacımız var: o da çalışkan olmaktır. m.k.atatürk)
    4 ...
  7. ?.
  8. ülke şartları gereği zor bir meziyettir.
    0 ...
  9. ?.
  10. zordur.

    çünkü sınavlara girmeye sonuç beklemeye alışmış zihniyet tek yol olarak kpss yi görür.

    kendine güvenmediği için evde veya kütüphanede sınava çalışmayı iş arayıp kendini geliştirmeye tercih eder.

    daha kolaydır çünkü.

    kazanırsa devlete kapak atmış olur.

    kazanamazsa genel geçer bahanesi de hazırdır.

    (bkz: Torpilsiz olmuyo)
    2 ...
  11. ?.
  12. ?.
  13. ?.
  14. 3 yönlü olaya bakmak gerekir:

    1- aman işsiz gezmektense iyidir mantığı ile düşük maaşla, sigortasız, çok fazla çalışacak(yeri geldiğinde günde 15-16 saatlere varan) bir yere girdiyse, bu olabilir.aslında işsizlik sorununun temel kaynağı "iş beğenmeme" ve "maaş beğenmeme" dir, ki üniversite mezunları bir bakıma haklıdırlar, en az 4 sene dirsek çürüt, kafa patlat, sonra girdiğin işte tekrar eziyet çek, ama bir de işin şu boyutu var başlangıçta küçük olarak başlayarak başarılı olmak, biraz zahmetle de tecrübe demektir ve tecrübeli eleman ilerleyen yıllarda hakettiği maaşla, hakettiği çalışma ortamı ile daha rahat iş bulacaktır.

    2- istediği maaşla, istediği çalışma ortamın bulan kişidir, bu kişi ya 1. maddede yazdığı gibi bir süre az maaşlı ve zahmetli ortamlarda çalışmış, tecrübe kazanmış ve o işe gelmiştir veya üniversitede okurken kendini geliştirmiş ve genç olmasına rağmen o yüksek maaşlı işte kendine yer bulmuştur, böyle kişilere "helal olsun" demek gerekir.

    3- 3. türden iş bulma olayı ise ya babadan-dededen kalma şirkette hazır olan bir koltuğa oturmaktır, yada önemli bir yerden torpilli olmaktır, he ne kadar hoş bir durum olmasa da ülke şartları insanlara torpil aramaya yönlendiriyor maalesef...
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük