üniversite kampüslerindeki heykel saçmalığı

    .
  1. maltepe üniversitesi'nde öyle bir atatürk heykeli vardır ki, zübeyde hanım görse o bile tanıyamaz.
    4 ...
  2. .
  3. saçmalık değildir. mesela odtü de u gibi duran bir c nin etrafında sevinçle kollarını açarak zıplayan öğrencilerin olduğu bir heykel vardır, yaşasın c aldım heykeli. çok anlamlı. lütfen.
    3 ...
  4. 4.
  5. ''anlayamadığın şeyi eleştirme'' diye bir söz vardı. kesin önemli biri söylemiştir ama hatırlamıyorum şimdi. bana onu hatırlattı bu başlık.
    2 ...
  6. 3.
  7. eğitim sistemimizin doğurduğu bir yanlış algılamadır.
    üniversiteye kadar heykel diye bir şey bilmeyen, gördüğü tek heykel atatürk heykeli olan, bir heykelin ne anlama geldiğini hiç düşünmemiş gençlik, sabah akşam önünden geçtiği bir heykeli istemeden de olsa değerlendirmek zorunda kaldığında sonuç budur. ukalalık yapmıyorum bunları derken, ben de aynı durumdaydım neticede. ama bilmemek değil öğrenmemek ayıp dememiş mi atalar?
    1 ...
  8. 2.
  9. ankara üniversitesinin, tandoğan kampüsündeki poloyu * andıran iris şeklindeki heykelle açık ara önde olduğu durumdur.
    1 ...
  10. .
  11. .
  12. akdeniz üniversitesi'nin de normal bir üniversite olduğunu böylece anlamış oluyoruz.
    1 ...
  13. 8.
  14. .
  15. "düzgün olmayan odun bile bu kapuya layik degildir." diyen yunus emre nin sözüyle ögrencilere atifta bulunan anadolu üniversitesi bunun bir örnegidir. ancak sacma oldugu tartisilir. belkide en anlamli heykellerden biridir, yunus emrenin odun tasiyan heykeli.
    2 ...
  16. .
  17. öğrenciler tarafından her görüldüğünde "ulan bu ne ya? ne demek şimdi bu? mermer ısrafından başka bir şey değil ya!" gibi inciti sözler sarfetmek suretiyle kalbi kırılan heykellerin üzüldüğü acı olay. fakat heykellerin bir çoğu için geçerlidir bu hakaretler. zira söz konusu taş yığınları tamamen anlamdan mahrumdur.
    (bkz: sanat dusmani yazarlar)
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük