üniversite için bölüm seçeceklere tavsiyeler

entry71 galeri0
    71.
  1. bitirince iş sahibi olabileceğini bir meslek seçin. Turkiye sartlarında tek mantıklı olan bu çünkü. Açıkta kalmadığınız mesleği seversiniz bu ülkede.

    Üniversiteniz iyi olsun. Adı sanı duyulmamış yerlere gitmektense 1 senenizi feda ederek kurtarın hayatınızı. Hangi üniversitenin hangi bölümü daha başarılı, üniversite hangi şehirde ben o şehirde yaşayabilir miyim? Bu tip sorulara araştırarak dogru cevabı verdiğinizde istekleriniz ve hayalleriniz şekillenmeye başlar. Kim ne derse desin o bölümü siz okuyacaksınız, hayatınız boyunca siz yapacaksınız mesleği. O yuzden baskalarının sizi etkilemesine izin vermeyin. ilerde büyük pişmanlıklar duyabilirsiniz.
    1 ...
  2. 70.
  3. sanayide ve teknolojide gelişen bir ülkenin en temel ihtiyaçlarından biri, bu teknolojiye ayak uydurabilecek ve bunları taşıyabilecek iyi yetişmiş mühendislerdir. ar-ge* yapılanmasına ciddi yatırımların yapıldığı bugünlerde, havacılıktan otomotive enerjiden savunma sanayisine tutunda birçok imalat, yazılım* yapan sektörde her zaman ihtiyaç duyulacaktır. bilimi referans alan bu bölümleri modern çağa ayak uydurabilecek, araştırmacı ve yenilikçi her arkadaşa şiddetle tavsiye ediyorum. sadece mühendislik çalışmalarında değil yönetiminde de çok sayıda mühendis bulunurmaktadır. iş bulabilme açısından da iyi olan mühendisliğe ilginiz varsa tercih edin derim. iyice araştırıp sevebileceğiniz bir bölüm olduğuna karar verin, bitirmesi güç öğrenmesi zor teorik bilgilerle doludur. yazılım programlarının* sürekli yenilenmesinden dolayı sıkı takipçi olmanız gerekeceği gibi bilgisayar destekli neredeyse her türlü analiz ve simülasyon yapılabildiğinden, bilişim teknolojileriyle aranızın iyi olmasında fayda var.

    not: elektronik, bilgisayar ve makine mühendisliğini baz alınmıştır.
    0 ...
  4. 69.
  5. kendisine bilir kişiler tarafından çok fazla tavsiye verilmeyen, gelecekle ilgili kararlarda tavsiyelerin ne kadar önemli olduğunun farkında öğrenci ya da mezun öğütleridir.
    bölümü ve mezun olduktan sonra hangi meslekleri yapabileceğinizi iyice araştırın.
    mezun olduğunuzda mesleğinizin durumunda ne gibi değişiklikler olabilir, araştırın.
    kişiliğinizi olabildiğince tahlil edip, size en uygun olan iş için gitmeniz gereken bölümü seçin.
    hayatınızın otuz yılını etkileyecek bir karar olacağının bilincinde olun.
    iş hayatının bir süre sonra neredeyse tüm hayatınız olacağının farkında olun ve yapacağınız işten keyif almanın başarıyı da parayı da keyifle beraber getireceğini unutmayın.
    çevrenizde nasıl insanların olmasından keyif aldığınızı düşünün. iş hayatında, iş yapacağınız insanlar ve okul arkadaşlarınızın nasıl olması gerektiğiyle ilgili bir hassasiyetiniz var mı? *
    hayatta yapmaktan en çok keyif aldığınız ve nefret ettiğiniz şeyler nedir? Düşünün.
    iletişim becerilerinizi gözden geçirin. belki de insanlardan uzak bir iş size göre.
    üniversitenin iş hayatına atılmak için teorik bilgiyi ve en önemli yolu sağladığının bilincinde olun. asıl hedef lisede sanıldığı gibi üniversite değil, rızkınızı kazanacağınız iştir.
    yurtdışında yaşamak istiyorsanız, yabancı dille eğitim veren bir üniversiteyi hedef edinin. işiniz bir nebze daha kolaylaşır.
    üniversite için, yapmak istediğiniz meslekte size daha fazla fayda sağlayacak bir il tercih edin. örneğin insanla ilgilenen bir bilim okuyorsanız, metropolleri tercih edin.
    adam olun.
    saygılar.
    0 ...
  6. 68.
  7. iktisadi ve idari bilimlere gitmeyin, iktisatı, işletmesi, farketmez hangisi olursa olsun: mezun olunca bir savaşın içine düşersiniz. çok imkan var ama çok da rakip var. iyi yetişemezseniz çöpe gider emekleriniz.

    gidin; gerçekten geleceği olan, gelişmekte çok zorlanmayacağınız ve az rakipli meslekler bulun.
    0 ...
  8. 67.
  9. bilgisayar muhendisligi secin.sanilanin aksine cogu insan etrafin bilgisayar muhendisi dolu oldugunu dusunur lakin suanda sektorde cok acik var.ama bolum gercekten zor.istanbul universitesindeyseniz hele iyicene zor .
    0 ...
  10. 66.
  11. sözelciyseniz edebiyat bölümü dışında tüm edebiyat fakültesini siktir edin hele bi.
    E geriye de zaten iletişim fakültesi kalıyor. Orada da halkla ilişkiler dışında ki tüm bölümleri siktir edin. E halkla ilişkilerle ilgili yeterli donanımınız yoksa ( diksiyon, iletişim becerileri, ikna kabiliyeti, yaratıcılık, kendini ifade edebilme) onu da siktir edin.
    Lan bi dakka dur. Oğlum gidip adam akıllı çözsene matematiğini! Onu da siktir et en iyisi.doooğru sanayi sitesine. Bir yerden başlamak lazım...
    Edith piaf: eğitim fakültesini unutmuşum. Orada da edebiyat fakültesi için dediklerim aynen geçerli. Lan ben sanayi rulaz demedim mi zaten?
    1 ...
  12. 65.
  13. aile baskısına boyun eğmeyin. Kendi hayatınızın kararını kendiniz alın. Parası iyi diye de bölüm seçmeyin. Mutluluk paraya endeksli değil. okulum zamanında bitmedi, aileme nasıl söylerim diye düşünüp intihara meyil etmeyin. Okulunuz zamanında bitmezse bitmesin, sıkmayın canınızı.
    0 ...
  14. 64.
  15. inşaat mühendisliği .
    nükleer enerji mühendisliği .
    Diş hekimliği .
    Fizyoterapi .
    Biyomühendisliği .
    mekatronik mühendisliği .

    Yeter sanırım .
    0 ...
  16. 63.
  17. Meslek liseleri için tavsiyem Sivil Hava Ulaştırmaları işletmeciliği bölümüdür. Hem giriş puanı düşük, hem de geleceğin en büyük ve en parlak sektörlerinden birinin Havacılık Sektörü olacağı göz önünde bulundurularsa, iş bulma ve kariyer fırsatları açısından ilerleyen zamanlarda oldukça popüler bir alan olacaktır.
    0 ...
  18. 62.
  19. gastronomi şu sıra acayip revaçta arkadaşıma sadece staj için iyi bir otel 3 ay 3000 euro'luk teklif geldi. düşünün derim .
    0 ...
  20. 61.
  21. geçmişte üniversite okumuş ya da şu an okumakta olan kişilerin tercih yapacak olanlara vereceği tavsiyelerdir.

    sırf üniversite bitirmiş olmak için uyduruk üniversiteleri yazmayın, oralarda okumanız zaman kaybından başka bir şey değildir. oturun, adam gibi çalışıp dişinizi sıkarak iyi bir üniversiteye gidin.

    sırf iyi bir üniversitede okumuş olayım diye o üniversitenin uyduruk bölümlerini yazmayın. ne istediğinize iyi karar verin, puanım nereyi tutarsa gibi bir yaklaşım ileride sizi mutsuz eder.

    tercih edeceğiniz bölüm ülkemiz koşullarında iş bulabileceğiniz bir bölüm olsun.

    en önemlisi de gerçekten ne okumak istediğinize iyi karar verin ve bütün bunları yukarıda belirtilen durumlarla birlikte çok iyi süzgeçten geçirerek tercihlerinizi yapın.

    zor bu işler zor...
    0 ...
  22. 60.
  23. iktisadi ve idari bilimler fakültesine gidilecekse mutlaka iktisatın seçilmesi gerekir.Diğer bölümleri kapsamakla kalmayıp iş olanağıda çok yüksektir.
    0 ...
  24. 59.
  25. bol para kazanacağınız bir meslek değil, yapıyor olmaktan keyif alacağınız bir meslek seçilmesi sizi asla pişman etmeyecektir. revaçta olan meslekler şeklinde sizi yönlendiren tavsiyelere kulak asmayın! 10 yıl sonrasını hayal edin. bu bölümü bitirince gerçekten keyif alabilecek miyim şeklindeki soruları sorun kendinize. vereceğiniz cevaplar zaten size yardımcı olacaktır.
    0 ...
  26. 58.
  27. cizimde yaparim, programda kodlarim, yazilim uzmani da olurum gerekirse mimarlik bile yapmak isteyenler, diğer birçok bölüm öğrencilerinin yapacaklari meslekleri yapabilmek isteyenler ve en önemlisi çözüm merkezi olmak isteyenler makina mühendisliği yazsin. bir diger tavsiyem de mümkünse en kötü ytü olsun.
    0 ...
  28. 57.
  29. 56.
  30. oncelikle gercekten istediginiz bolumu secin. etrafinizdan oneri alin; ama fikrinizi bu cok etkilemesin. ve unutnayin, universite bolum kadar olmasa da onemlidir... tip sececeklere veya dusunenlere ekstradan bir sey diyeyim: gercekten gunu gunune calisacaksaniz problem yok. ama konu calisacaksiniz unutmayin. bu test cozmeye benzemez.
    0 ...
  31. 55.
  32. babanız zengin değilse aptal saptal bölümler okumaya kalkmayın.

    adam gibi meslek edinebileceğiniz, bir süre sonra güzel para kazanabileceğiniz bir bölüm seçin.

    binlerce mezununun boş beleş ortalarda dolaştığı bölümleri seçmeyin.

    sadece para var diye de ömür boyu nefret ederek yapacağınız bir iş de seçmeyin.

    1 sene daha hazırlanamam ben yeaaaa .s.s.s gibi ergen cümleleri kurmayın. adam olun 1 sene bombok bi hayat yaşayın. ama sonrasında üniversite hayatı dahil çok güzel bi hayat yaşayabileceğinizi aklınızdan çıkarmayın.

    üniversite ve bölüm seçmek sadece meslek seçmek demek değil unutmayın. arkadaşlarınızı da bu yolla seçiceksiniz. tamam öss de başarılı olmak demek süper insan olmak demek değil ama şöyle de bir gerçek var ki; zeka seviyesi yüksek insanlarla okumak demek süper insanlarla karşılaşma olasılığınızı artıracaktır.

    1 sene daha hazırlanıp götünüzü yaya yaya oturacaksanız eğer, hazırlanmayın ama yine de saçma salak bi bölümde okumaya kalkmayın

    siz hiç okumayın daha iyi. açık öğretimde okursun güzel güzel boşver, sana göre değilmiş demek okumak.
    2 ...
  33. 54.
  34. öğretmenlik seçmeyin o kadar puanınız heba olmasın. Kpss ye asılıp lise mezunu memur olun daha iyi.
    1 ...
  35. 53.
  36. Elini seven mühendislik yazsın.
    0 ...
  37. 52.
  38. hayaliniz olan ve kendi istediğiniz bölümü seçin. hayatınızın geri kalanı öss döneminde seçtiğiniz bölüme göre şekillenecek. kimsenin etkisi altında kalmamanız lazım. bölümler hakkında bilgisi olan abi ve ablalarınızdan bilgiler alın, onları sıkıştırın, sömürün onları.

    hayat sizin hayatınız, siz seçin. kimsenin hayatınızla oynamaya hakkı yok çocuklarım.
    1 ...
  39. 51.
  40. anadolu'da hazırlık okuyacağınız bir bölüm yazmayın. sıra arkadaşlarınız hazırlıkta, sınavı atlatmış rahat bir nefes alırken siz 2 yıl daha aynı stresle yaşamak zorunda kalacaksınız. söylemesi...
    0 ...
  41. 50.
  42. Her ne pahasına olursa olsun istediğiniz bölümü yazın.
    Puanınız yetmiyorsa bir yılı daha göze alın.
    Öyle puan buraya yetiyo gideyim bari demeyin.
    Üniversite.değil bölüm seçin. Odtüde bu boğaziçinde şu tutuyo ay çok havalı demeyin.
    Son be en önemlisi de aileniz istiyo diye istemediğiniz bi bölümü asla yazmayın.
    2 ...
  43. 49.
  44. 48.
  45. raylı sistemler mühendizliği geleceğin mesleklerinden.
    0 ...
  46. 47.
  47. ölü tercih yapın nolur nolmaz.
    o değilde bu erkeklerin izmir düşkünlüğü nedir arkadaş, izmir dışı yazamıyoruz vallahi. *
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük