akla brecht'in şu şiirini getiriyor:
Başkan barıştan söz ediyor / Demek ki savaş çıkacak yakında / Savaşı lanetliyor Bay Başkan / Demek ki başladı seferberlik.
akp hükümetinin inanasım gelmeyen icraatı. olması gerekende buydu zaten. bu yolla oy potansiyelini artıracak olmaları üzücü. kömür dağıttı diye oy veren bir milletiz. bu durumda ne olcağı bariz değil mi zaten.
hükümetin en güzel icraatlarından birisi olacaktır.
karşıtlar, elinizi vicdanınıza koyun artık be bunu da mı eleştiriyorsunuz. yok içinde pislik var yok bit yeniği var.
sizin içinizde pislik var ulan. ambale olmuş beyinleriniz amk.
diğer cebinizden finanse edilecek uygulamadır. o harçlar babalarınızın sol cebinden değil sağ cebinden çıkacaktır. neticede bir şekilde o paraları ödeyeceksiniz. sigaraya ek vergi koyarlar, petrole koyarlar, doğalgaza-elektriğe-suya koyarlar. ama bir şekilde koyarlar hiç merak etmeyin ve boşuna sevinmeyin.
kaldırıldığı takdirde yerine gelecek şey ise merak konusudur.
üniversiteliler can havliyle denize düşen yılana sarılır misali güle oynaya sevinmektedir.
ancak 1.2 kattrilyonluk bütçe açığı üniversiteliler tarafından karşılanacaktır.
ama yarın,ama bugün.
üstelik böyle bir çıkışla AKP elini güçlendirdi yapacağı kapsamlı YÖK reformu için.
bu kadar parayı bir anda nasıl gözden çıkarabildiler akıl sır erdiremiyorum. Hayır çok sevindirici bir haber bizi vurmadı mezun olduk ama diğer arkadaşlar adına sevindim. Yalnız herkes gibi bir akademisyen olarak aklıma takılan sorular var. 2.öğretim bir albeni kazanmış olur ki buna bir ayar çekilecektir. Üniversitelerin döner sermayeleri azalacak öğrencilerin sosyal aktiviteleri kısıtlanacaktır (festivaller, öğrenci kulüpleri gibi) ve hapisteki parasız eğitim isteyen öğrenciler onların suçu sadece isteklerini iletirken göze batmaları mı? Bunun bir şekilde hafif şartlı ve yaptırımlı yapılabileceğine inanıyorum.
sikerler öyle işi ben çalışkan adamım harcımın yarısını ödüyorum ne farkım kalacak diğerlerinden. diyemedim ya la. şaka lan şaka kalksın tamam.sizi gidi tembel köfteler hadi yine iyisiniz.
hemen üzerine atlayanların hayallerinin tuzla buz olacağı gerçeğidir.
malum bu açığı nasıl kapatacakları asıl merak konusu,
1.3 kattrilyon.
kredilendirme,sonradan ödeme harç sistemleri.
TÜSiAD'ın üniversitelerde gereken piyasacı yapısal dönüşümleri hızlandırmaya
yönelik raporları mevcuttu.
Gökhan Çetinsaya tam da bu işin adamı olarak göreve geldi.
Sağlıkta nasıl ki hastaneler parasız olacak şiarıyla dönüşüme başlayıp,
artık reçete almanın bile paralı olduğu bir sisteme evrildiyse,
üniversitelerde aynı neoliberal politikalardan nasibini alacaktır.
parasız eğitim talebi,üniversite hareketi tarafından meşru,politik bir taleptir.
bu talebin içeriksizleştirmektir yaptıkları.
ayrıca çok daha katmerli piyasacı uygulamalarla karşılaşınca da üniversiteliler ve
bunlara karşı tepkilerini göstermeye başlayınca tayyip'in ağzından çıkacak ilk söz,
"harçlara kaldırdık daha ne yapalım?bunlara derdi harçlar değil."olacaktır.
AKP,bu hamleyle yükseköğretimdeki piyasacı dönüşüme zemin hazırlamak,elini güçlendirmek
istemektedir.
son 5 yılda mantar gibi türeyen özel üniversiteler Türkiye'nin üniversite konusundaki değişiminin bir göstergesidir. Bu yüzdendir ki harçlar kaldırılsın diyen öğrencilerle Tayyip'in harçları kaldırması arasında bir fikri paralellik yoktur.
birkaç yıl sonra olacak olayları söyleyeyim.
Harçlar kaldırılacak, sonra harçsız üniversite okumak olağan hale gelip harçlı zamanlar unutulacak vatandaş tarafından, sonrasında Tayyip veya küçük tayyiplerden biri çıkıp Devlet üniversiteleri devlete çok yük oluyor, iş içinden çıkılmaz hale geldi deyip eğitimi özelleştirmeye çalışacak. böylece mantar gibi çoğalan ve kontenjanlarının çoğu boşta kalan özel üniversiteler zorunlu müşterilerini bulacak. Aynı haltı sağlık sektöründe yediler, aynı haltı dezenformasyonlarla devlet fabrikalarında yediler, aynı haltı otoyollarda, idoda onda bunda yediler. bu da aynı hesap olacak.
Ayrıca harçları hükümet kaldırır ama harçlar yerine koyulacak para benim paramdır. Yani ortadaki icraat Milletin icraatıdır ideal koşullarda, hükümet kimseye iyilik yapmış olmaz. Ama bu hükümet harçların kaldırılmasını orta vadede böyle daha beter bir ortam oluşması için kullanacaktır. Yani benim paramla geçiş dönemini karşılayacak sonrasında da özel sektöre benim paramın oluşturduğu koşulları peşkeş çekecektir. Mallar da hükümet ne gözel icraat yapıyor diyeceklerdir.
not:ha bir de zengin olanlardan almaya devam edeceklermiş. Bu ülkede zengin demek geliri kayıt altında olan memur, işçi vs demektir. En son işsizler için zorunlu genel sağlık sigortası kapsamında anası ve babası emekli öğretmen ve işçi olan kişiye aylı 100 küsür lira sağlık sigortası gelirken, babasının karadeniz'in en önemli yumurta çiftliklerinden olan kişinin çocuğuna 36 lira gelmesi bu hesaptır.
aylarca kürtaj konusuna kafa yordurtmuş sonra dindar gençlik stiyoruz-tinerci mi olsun-deyip ayıp eden hükümetin, yapması gereken son çareleridir bunlar...
-zaten-gözden, gözümüzden de düşmüştür baya bi!!
-gibi.
not, sevmiyorum oğlum hükümetinizi de ben böyle düşünüyorum düşünmeye de devam edeceğim ...beni kandıramaz kandıramadı da bütün yaptıkları ukalalıkradan sonra da kandırmayaı da başaramayacak
andımızı da kaldırmya çalışan-gençliğe hitabeye de ayet mi diye soran, her yaptıkları da ellerin de kalan yüzlerine de bulaştıran bütün bu insanları da sevmiyorum-sevmeyeceğim ...
-eksileiz de, beni de haklı da çıkarttı bir düşünün diyorum -diyeceğim de!!
vajina bekçisi hükümet, sonra özel olarak satar zaten devlet üniversiteleri de!!